Wandelvakanties.com

Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Fraaie trektochten met bagagevervoer in Engeland, Wales, Ierland en Schotland

Wandelen langs lochs (meren) en door glens (valleien) in Schotland, door het berglandschap van Snowdonia in Wales, of toch langs de kustdorpen, over de kliffen en door het heuvellandschap van Noord- en Zuid-Engeland? Met Wandelvakanties.com ben je al zo goed als onderweg.

Wandelvakanties.com biedt alleen individuele reizen aan. Dit betekent dat jij jouw reiswensen kenbaar kan maken en dat zij dan jouw wensen omvormen in concrete reisplannen. Zij regelen vervolgens de reis voor je, zoals bijvoorbeeld wandelroutes, accommodaties en het vervoer van je bagage. Er gaat dus geen reis- of wandelbegeleider mee naar bestemming. De wandelreis ga je helemaal zelf met jouw eigen gezelschap beleven.

Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft de omvang en/of samenstelling van het reisgezelschap. Je kan een reis voor jou alleen boeken. Maar ook met je partner of je gezin. Het is ook mogelijk om een eigen groep samen te stellen. Denk dan aan de familie, een vriendengroep of misschien zelfs collega’s.

Een wandelreis kan worden geboekt voor een groep van maximaal 10 personen. Als je korter dan 6 maanden voor het gewenste vertrek boekt, dan geldt een maximum van 6 personen. Dit komt omdat accommodaties en andere voorzieningen op kortere termijn moeilijker zijn te boeken voor grote gezelschappen.

Per wandeling kan je van te voren enkele specificaties bekijken. Allereerst maar niet onbelangrijk de zwaarte van het wandelniveau. Wil je rustig wandelen en vooral genieten van de omgeving? Of zoek je juist een uitdagende wandeling? Ook zie je de totale afstand, de afstand per dag, de looptijd per dag en het hoogteverschil. Bepaal van te voren welke reis goed aansluit bij jouw wensen. 

De bestemmingen van Wandelvakanties.com

Wandelvakanties.com biedt wandelreizen aan in Engeland (Noord en Zuid), Ierland, Schotland en Wales. Voorbeelden van hun Engelse wandelroutes zijn de Cleveland Way, de Coast to Coast Walk (kan ik van harte aanbevelen, wel pittig), de Cumbria Way, Dales Way en de Pennine Way. Zoals je ziet een flink aantal National Trails in het reisaanbod. Voor wat lieflijker routes kun je naar hun aanbod in Zuid-Engeland kijken, zoals de Coastal Villages route in Cornwall.

In Schotland kun je natuurlijk kiezen voor de beroemde West Highland Way, maar ook de Great Glen Way (deze sluit mooi aan op de West Highland Way) en de Rob Roy Way. In Wales is het Offa’s Dyke Path een dikke aanrader.

Geschiedenis van Wandelvakanties.com

Deze organisatie is in 2004 opgezet door de enthousiaste wandelaar André Moorman. Voorheen werden ook wandelreizen naar andere landen aangeboden, maar inmiddels heeft Wandelvakanties.com zich helemaal gespecialiseerd en toegespitst op de hierboven genoemde landen.

Wandelvakanties werkt samen met lokale partners en hecht belang aan het steunen van de lokale economie. De kleinschalige en gastvrije accommodaties die worden geregeld zijn bekend met het gebied en zijn dicht bij de route gelegen. Verder zorgt de reisorganisatie voor een duidelijke routebeschrijving en/of gps-tracks in de app Komoot voor op je smartphone. Groepsreizen met begeleiding ter plaatse zijn dus niet mogelijk, maar op afstand wordt jouw wandelreis tot in de puntjes geregeld.

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • Specialist in trektochten in Engeland, Ierland, Wales & Schotland
 • Actief sinds 2008
 • Eigenaar is Groot-Brittannië & Ierland-wandelfanaat
 • Overnachten in knusse B&B’s, guest houses en inn’s
 • Samenwerkingen met lokale partners
 • Bagage­transport tussen accommo­daties
 • Helder geregeld en goed verzorgd
 • Kleinschalige accommodaties op of niet ver van de route
 • Duidelijke routebeschrijving en/of GPS-tracks

Contactgegevens

 • Wandelvakanties.com
 • Website: https://www.wandelvakanties.com/
 • E-mailadres: info@wandelvakanties.com
 • Telefoonnummer: 035-203 1137
 • Adresgegevens:
  Lage Naarderweg 45-47
  1217 GN Hilversum
  (geen bezoekadres)

Wandelvakanties.com is specialist in:

 • National Trails in Engeland
 • Vele andere bekende lange-afstandspaden in GB
 • Natuur-trekkings met bagagevervoer

Reisinspiratie & Tips

Wandel van Valkenburg naar Sibbe via wandelroute Va9

Valkenburg is een uitstekende uitvalsbasis voor mooie dagwandelingen in de omgeving, en dus ook een prima optie voor een korte wandelvakantie in eigen land. Ee...

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...