Wandelvakantie Azoren

Wandelvakantie Azoren

portugal
bestemmingen icoon São Miguel, Lagoa do Fogo, Sete Cidades & Faial da Terra
aanbieders Individuele wandelvakanties & groepswandelreizen
prijs Verschillende wandelniveaus en type accommodaties
Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Wandelen langs watervallen en vulkanen over de prima onderhouden Azoren Trails

Een wandelvakantie op de Azoren betekent hiken door een archipel van ongerepte natuur, vulkanische landschappen en adembenemende kustlijnen. Deze Portugese eilanden, gelegen in het midden van de Atlantische Oceaan, vormen een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Op São Miguel, het grootste eiland, wachten diverse wandelroutes om ontdekt te worden. Verken de indrukwekkende krater van Sete Cidades met zijn dubbele meren, wandel langs de spectaculaire Lagoa do Fogo met uitzicht op de oceaan, of trek door het weelderige groen van de Caldeira Velha met zijn warmwaterbronnen en watervallen.

Er zijn individuele wandelvakanties en groepsreizen naar de Portugese Azoren te boeken. De reizen zijn vaak inclusief bagagevervoer. De Azoren als wandelbestemming worden steeds populairder. Gezien het geringe aantal accommodaties is het verstandig op tijd te boeken.


Wandelen op de Azoren

De eilandengroep kent (nog) geen massatoerisme. De mooiste en en meest populaire eilanden voor een wandelvakantie op de Azoren zijn Sao Miguel, Pico en Flores. Voor de avontuurlijke wandelaar biedt Pico, het eiland met de hoogste berg van Portugal, een uitdagende beklimming naar de top van de Pico Mountain. Geniet van adembenemende vergezichten over de omliggende eilanden als beloning voor je inspanningen.

Flores, bekend om zijn weelderige landschappen, nodigt uit tot ontdekking met wandelpaden die kliffen, watervallen en kleurrijke bloemenvelden onthullen. Terceira, met zijn unieke lappendeken van groene velden op Serra do Cume, biedt een schilderachtig decor voor ontspannen wandelingen.

Na een dag vol ontdekkingen wacht een comfortabele accommodatie, vaak omgeven door weelderige tuinen, waar je kunt ontspannen en de indrukken van je wandelavonturen kunt laten bezinken. De Azoren, met hun diversiteit en ongerepte charme, vormen de perfecte bestemming voor een wandelvakantie die zowel de ziel als de zintuigen voedt.

Populaire wandelreizen op de Azoren

Hoogtepunten

  1. Sete Cidades: Verken de betoverende krater van Sete Cidades op São Miguel, met zijn dubbele meren en weelderig groen landschap. Wandelpaden bieden adembenemende uitzichten op deze natuurlijke schoonheid.
  2. Pico Mountain: Beklim de hoogste berg van Portugal, de Pico Mountain op het eiland Pico. Geniet van een uitdagende wandeling en word beloond met panoramische uitzichten over de omliggende eilanden.
  3. Lagoa do Fogo: Ontdek de ongerepte schoonheid van het “Lagoon of Fire” ofwel Vuurmeer op São Miguel, omringd door weelderige heuvels. Wandelpaden leiden naar uitkijkpunten met indrukwekkende vergezichten.
  4. Caldeira Velha: Bezoek de thermale baden en watervallen van Caldeira Velha op São Miguel, gelegen in een weelderig tropisch bos. Het is een oase van ontspanning na een dag wandelen.
  5. Faial da Terra: Verken de prachtige omgeving van Faial da Terra op São Miguel, met wandelpaden die langs watervallen, bossen en de indrukwekkende Salto do Prego-waterval lopen.
  6. Furnas: Wandel door de vulkanische vallei van Furnas op São Miguel en ontdek borrelende modderpoelen, warmwaterbronnen en prachtige tuinen. De natuurlijke geothermische activiteit is fascinerend.
  7. Lagoa das Sete Cidades: Maak een wandeling rondom de Lagoa das Sete Cidades op São Miguel en geniet van adembenemende uitzichten op het meer en de omliggende groene heuvels.
  8. Het eiland Flores: Verken het UNESCO-biosfeerreservaat op het eiland Flores, met zijn kliffen, watervallen en kleurrijke bloemenvelden. Wandelpaden onthullen de ongerepte natuur van het eiland.
  9. Gruta do Carvão: Ontdek de ondergrondse wereld van de Gruta do Carvão op São Miguel, een fascinerend lavagrottenstelsel dat een uniek ondergronds landschap biedt.
  10. Serra do Cume: Geniet van panoramische uitzichten over de patchworkvelden van Serra do Cume op Terceira, een uniek landschap dat lijkt op een lappendeken van groene velden. Wandelen hier biedt een onvergetelijke ervaring.

Het eiland São Miguel

São Miguel, het grootste eiland van de Azoren, is een wandelparadijs doordrenkt met natuurlijke pracht en opmerkelijke geologische fenomenen. Met meer dan 60 officiële wandelroutes biedt dit eiland een overvloed aan mogelijkheden voor avontuurlijke ontdekkingsreizen. De Lagoa das Sete Cidades, een schilderachtige krater met twee gekleurde meren, is een hoogtepunt.

São Miguel herbergt ook de enige theeplantages van Europa in Gorreana, waar wandelpaden je door weelderige theevelden leiden. De warmwaterbronnen en modderpoelen van Furnas weerspiegelen de geothermische activiteit van het eiland. Op Pico da Vara, de hoogste piek van São Miguel, geniet je van een spectaculair uitzicht. São Miguel biedt ook de unieke kans om walvissen en dolfijnen te spotten tijdens je wandelavonturen langs de kust. Met zijn afwisselende natuurschoon en gevarieerde landschappen is São Miguel een bestemming die veel wandelaars zal aanspreken.

Reisinspiratie & Tips

Foto's van de pelgrimsroute Via de la Plata

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je overweegt (een deel van) de Via de la Plata in Spanje te gaan lopen. Misschien wordt het je eerst...