Fital Wandelvakanties

Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Een actieve wandel- of fietsvakantie naar de fraaiste bestemmingen voor elke tijd voor het jaar

Fital Wandelvakanties biedt mooie wandelvakanties voor fitte 40-plussers. Tijdens deze groepsreizen wordt er 3 tot 5 uur per dag gewandeld, op recreatief niveau. Je kunt ook af en toe op eigen gelegenheid gaan wandelen. Daarnaast bieden ze ook individuele vakanties aan.

Er zijn busreizen, vliegreizen en wandelvakanties waar je met eigen vervoer naar start- en eindpunt gaat. Een overzicht van de Fital Wandelreizen staat op hun website Fital.nl.

Fital Wandelvakanties met begeleiding

Voor het eerst op wandelvakantie gaan kan spannend zijn. Veel mensen denken al gauw dat een dergelijke vakantie te inspannend zal zijn, of een hoop geregel met routes en overnachtingen.

Gelukkig is er voor al die mensen Fital. Dat is een reisorganisatie die rekening houdt met alle soorten vakantiegangers. Dat zie je onder andere aan de selectie wandelvakanties die je bij Fital kunt vinden. Deze zijn speciaal geschikt voor mensen van 40 jaar en ouder. Je zult de mooiste plekken in Europa bezoeken zonder dat je daar dagenlange hikes voor hoeft te maken.

Bovendien word je bij veel wandelvakanties vergezeld door een gids. Zo’n begeleider kan je meer vertellen over de omgeving en dat maakt het allemaal extra interessant. Bovendien zijn de gidsen van Fital stuk voor stuk experts op het gebied van wandelen. Zij kunnen je tips en advies geven over hoe je lange tochten het beste kunt aangaan. 

Alle vakanties zijn op niveau ingedeeld

Bij Fital Wandelreizen wordt het boeken van een vakantie makkelijk gemaakt. Bezoekers kunnen een overzicht van alle mogelijke wandelvakanties op de website zien. Daar staat uiteraard bij waar de reis naartoe gaat en hoe lang deze gaat duren. Wat Fital speciaal maakt is dat er bij elke wandelvakantie bij staat wat het niveau is. Hierdoor kun je erg snel en eenvoudig inschatten of een bepaalde reis geschikt is voor jou en je gezelschap.

Je komt dan op je vakantie niet voor verrassingen te staan. Door een vakantie te kiezen met wandelingen die het niveau hebben die bij je past wordt de reis gegarandeerd een succes. 

Of u nu meewandelt met de groep, kiest voor een extra uitdaging of u hebt een wandeling op eigen gelegenheid gepland, wij laten u kennismaken met de mooiste wandelroutes uit de omgeving, zodat u alles uit uw wandelvakantie kunt halen. – Fital Wandelvakanties

Bestemmingen van Fital Wandelvakanties

Fital heeft wandelreizen naar bekende, schitterende wandelregio’s, zoals de Amalfikust, Andalusië en de Algarve, maar ook in eigen land. Om een idee te krijgen volgen hier een aantal voorbeelden:

 • Wandelen in Nederland: het Beroemde Pieterpad. Een echte aanrader; ik deed het Pieterpad ooit kamperend. Je kunt dit lange-afstandspad van 500 kilometer in meerdere etappes van een aantal dagen lopen. Bekijk de Pieterpad wandelvakantie
 • Wandelvakantie Costa de La Luz in Andalusië. Met bezoek aan sfeervolle steden Sevilla en Cadiz. er wandelt een gids mee. Bekijk deze reis
 • Wandelvakantie in de Algarve. Je wandelt vanaf je standplaats-hotel in het gebied tussen Faro en de zuidpunt van Portugal. Je wandelt een paar uur per dag, onderbegeleiding, door fraaie natuurgebieden, over kronkelende kustpaden en door sfeervolle Portugese dorpjes. Bekijk deze reis

Fital Wandelreizen in het kort:

 • Wandelvakanties met reisbegeleiding
 • Doelgroep: 40+, maar iedereen die van actief wandelen houdt is uiteraard welkom
 • Wandelvakanties per bus, autoreizen en een beperkt aantal vliegreizen
 • Dagetappes van drie tot vijf uur
 • Bestemming onder andere: Nederland, Spanje, Slovenië, Frankrijk, Italië, Duitsland
 • Fital biedt ook fietsvakanties aan
 • Duidelijke website met alle reisdetails per reis

Wandelvakanties in Europa

Europa kent een aantal van de mooiste natuurgebieden van de wereld. Welk gebied als allermooiste wordt beschouwd is natuurlijk afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Fanatieke wandelaars uit Nederland bezoeken maar wat graag de wandelroutes in bijvoorbeeld Duitsland en Italië.

Een wandelvakantie in Europa heeft zo zijn voordelen. In de eerst plaats is het natuurlijk minder ver reizen van uit Nederland. Daarbovenop zijn de wandelpaden vaak erg goed verzorgd. Dat zorgt voor een ontspannende vakantie en het is uiteraard ook bevorderlijk voor de veiligheid. 

De variatie in wandelbestemmingen in Europa is enorm

Van bergbeklimmen tot rustige wandelingen door uitgestrekte weilanden, Europa heeft het allemaal. De mooiste wandelvakanties zijn verzameld op de website van Fital. Het maakt niet uit of je graag bergen beklimt, over het strand loopt of graag ook nog van de cultuur van een land wilt genieten. Bij Fital is het allemaal mogelijk. Bovendien is elke reis voorzien van uitgebreide informatie over het gebied en de wandeltochten zelf. 

Voorbeelden van hun wandelvakanties

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • Specialist in Europese wandel- en fietsvakanties
 • Groepsreizen & individuele opties
 • Goede hotels
 • Vraag de gratis brochure aan

Contactgegevens

 • Fitál Vakantie Specialist
 • Website: https://www.fital.nl
 • E-mailadres: vakantie@fital.nl
 • Telefoonnummer: 078-6920 115
 • Adresgegevens:
  Van Hennaertweg 4
  2952 CA Alblasserdam

Fital Wandelreizen is specialist in:

 • Wandelvakanties in Europa
 • Fietsvakanties in Europe
 • Fiets-busvakanties
 • Kerst- en wintervakanties per bus

Reisinspiratie & Tips

Wandel van Valkenburg naar Sibbe via wandelroute Va9

Valkenburg is een uitstekende uitvalsbasis voor mooie dagwandelingen in de omgeving, en dus ook een prima optie voor een korte wandelvakantie in eigen land. Ee...

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...