Natuurlijk Reizen

Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Dé expert in kleinschalige, actieve vakanties waar prachtige natuur een belangrijke plaats inneemt

Natuurlijk Reizen biedt reizen die draaien om het ontdekken van de bestemming. De reizen kenmerken zich door een relaxt reistempo, unieke accommodaties en de gelegenheid om de authentieke lokale sfeer en cultuur te beleven.

Het is een kans om via Natuurlijk Reizen nieuwe mensen te ontmoeten en te genieten van lokale culinaire hoogstandjes, wat leidt tot onuitwisbare vakantieherinneringen. Opties omvatten ook groepsreizen, waarbij de groepen variëren van 6 tot 14 personen, begeleid door ervaren en enthousiaste reisleiders.

Als je de voorkeur geeft aan een individuele reis, geniet je van de vrijheid om zelf de route en snelheid te bepalen. Voor degenen die met een eigen groep willen reizen, verzorgt Natuurlijk Reizen op maat gemaakte reizen voor jouw gezelschap.

Heb je interesse in de wandelvakanties van Natuurlijk Reizen? Ze hebben een breed aanbod van zowel individuele- als groepsreizen. Ben je single? Ook dan kun je bij hen terecht voor een wandelvakantie met andere alleengaanden.

‘Voelen, Proeven & Ervaren!’ is de slogan van deze reisorganisatie. En dat allemaal vanuit een duurzaam perspectief. Binnen Europa organiseert NatuurlijkReizen het vervoer vanuit milieu-overwegingen zo veel mogelijk via trein of bus.

Onder de opties vallen onder andere groepsreizen, individuele wandelvakanties, themareizen en fietsvakanties. Vooral de wandelreizen worden hoog gewaardeerd. Dat komt duidelijk naar voren met het feit dat Natuurlijk Reizen meerdere keren op rij de winnaar Publieksprijs wandelvakanties is geworden. Als je meer wilt weten over alle mogelijkheden bij Natuurlijk Reizen, dan is hun website een goed begin.

Bestemmingen van Natuurlijk Reizen

Bij wandelvakanties of wandelreizen denken veel mensen aan dagjes weg om de Nederlandse wandelroutes te ontdekken. De wandelvakanties van Natuurlijk Reizen gaan echter een stapje verder; naast Nederlandse wandelreizen zijn er nog veel meer bestemmingen, de een nog exotischer dan de ander. 

Populaire bestemmingen zijn: Azoren, Finland, Frankrijk, Italië, Kroatië, Portugal, Zweden, Griekenland en Sao Tomé & Principe. Ook het Zwarte Woud in Duitsland spreekt veel wandelaars tot de verbeelding.

Een aantal voorbeeldreizen:

Benieuwd wat deze reisorganisatie aan wandelingen te bieden heeft? Ik laat je een greep uit het reisaanbod, zien zodat je een indruk krijgt:

 • 8-daagse individuele wandelvakantie in Hongarije. Je verblijft in de regio Somogy in het zuiden van het Hongarije, in de buurt van het bekende Balatonmeer. Heuvellandschap met bossen, goed te doen voor de meeste wandelaars. Bekijk deze wandelvakantie
 • 10-daagse wandelvakantie op de Azoren. Groepsreis, met 13 tot 16 personen. Deze eilandengroep is een populaire bestemming voor fanatieke wandelaars. Tijdnes deze reis wandel je op 4 van deze eilanden, met start op hoofdeiland São Miguel. Bekijk deze wandelvakantie
 • 10-daagse wandelvakantie in Marokko. Groepsreis naar het beroemde Atlasgebergte. Voor de wandelingen is wel een zekere wandelervaring vereist, omdat de dagwandelingen wat zwaarder zijn dan bij de meer toegankelijke reizen. Natuurlijk Reizen biedt deze vakantie aan aan singles en alleenreizenden. Bekijk deze wandelvakantie

Voelen, proeven & ervaren

Zoals het motto al zegt, ligt de focus bij deze wandelreis-organisatie niet enkel op het wandelen. Het is namelijk de bedoeling dat je zoveel mogelijk beleeft tijdens het wandelen en dat je de lokale cultuur kunt ervaren. Daar horen natuurlijk ook lokale gerechten en dranken bij. De natuur en cultuur van een land ervaar je het beste door jezelf erin onder te dompelen. Dat kun je niet beter doen dan door te voet op pad te gaan. Traag reizen en de omgeving in je opnemen.

Heerlijk wandelen in Nederland, langs de kust van Portugal of in de bergen van Oostenrijk of Spanje. Of wilt u misschien liever de mysterieuze fjorden en vulkanen van IJsland ontdekken – Natuurlijk Reizen

De accommodaties die worden uitgezocht voor deze exclusieve wandelreizen zijn zeer duurzaam. Sommige hotels gebruiken bijvoorbeeld grotendeels natuurlijke bronnen om aan de energiebehoefte te voldoen. De reizen van Natuurlijk Reizen staan dan ook bekend om hun oog voor de natuur en milieu!

Een wandelreis duurt gemiddeld 8 dagen en brengt je naar diverse wandelpareltjes. Van meren en bossen in Finland tot een Pelgrimstocht in Zweden. Natuur, historie en cultuur lopen in elkaar over. Bezoek Werelderfgoed, proef de streekwijnen en bezichtig de ruige of exotische natuur van je bestemming. Bij Natuurlijk Reizen vind je vast je droombestemming en beleef je een unieke wandelreis.   

Fietsvakanties en culinaire reizen

Naast de wandelvakanties biedt deze organisatie ook fietsvakanties, vogelreizen, culinaire reizen en een beeldhouw-workshop-reis in Portugal aan.

Fietsvakanties vinden onder meer plaats in het Zwarte Woud & Rijndal, Vlaanderen, het Italiaanse Piemonte, het Engelse Kent en rond ons eigen IJsselmeer (ook wel de Zuiderzeeroute genoemd). Ben je single? NatuurlijkReizen heeft een zeer breed aanbod aan wandelvakanties voor singles. Tot slot kun je ook kiezen voor ‘gewone’ autorondreizen.

Voorbeelden van hun wandelvakanties

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • Ruim 20 jaar actief
 • Kleinschalige reizen, eventueel op maat
 • Kleine groepen van maximaal 14 personen
 • Oog voor duurzaamheid
 • Reizen met respect voor de natuur en cultuur
 • Aangesloten bij ANVR, VZR Garant en Calamiteitenfonds

Contactgegevens

 • Natuurlijk Reizen
 • Website: https://www.natuurlijkreizen.nl/
 • E-mailadres: postbus@natuurlijkreizen.nl
 • Telefoonnummer: 020-7511 340
 • Adresgegevens:
  van Hogendorpstraat 861
  1051 CD Amsterdam
  (op afspraak)

Natuurlijk Reizen is specialist in:

 • Individuele Reizen
 • Wandelvakanties
 • Fietsvakanties
 • Groeps- en singlereizen
 • Themareizen
 • Culinaire reizen
 • Vogelreizen
 • Creatieve workshops

Reisinspiratie & Tips

Foto's van de pelgrimsroute Via de la Plata

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je overweegt (een deel van) de Via de la Plata in Spanje te gaan lopen. Misschien wordt het je eerst...