Wandelvakanties met Hond

Wandelvakanties met Hond

bestemmingen icoon Wandelreizen waar de hond mee mag
aanbieders Wandelroutes & accommodaties zijn doggo-proof
prijs Trektochten, standplaats-reizen en huttentochten
Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Op wandelavontuur met je trouwe viervoeter

Als je de hond mee wilt nemen op wandelvakantie zijn de opties wat beperkter dan zonder huisdier.

Gelukkig is er een aantal reisorganisaties dat reizen aanbiedt waarbij zowel de accommodaties als de wandelroutes geschikt zijn voor honden. Dus vergeet de hondenoppas of -opvang; je beste vriend(in) gaat gewoon mee! Want niet alleen mensen, maar ook honden genieten van de vrije natuur.

Soms vragen accommodaties vooraf via de reisorganisatie om wat voor hond (ras/grootte) het gaat. Vaak betaal je ook een toeslag als je de hond meeneemt. De wandelroutes die je gaat afleggen zijn geschikt voor honden. Dit betekent echter niet (altijd) dat ze ook los mogen lopen. Zorg dat je op de hoogte bent van de lokale regels. Lees ook de overheidssite over met je hond of kat op reis gaan.

Er zijn wandelvakanties geschikt voor honden in Nederland, maar ook in de Belgische Ardennen, Luxemburg, Oostenrijk, Schotland, Frankrijk, Zwitserland, Italië en diverse andere landen.

Hieronder vind je een aantal reisorganisaties dat dit type wandelreizen aanbiedt, en verderop ook en aantal voorbeeldreizen waar – op moment van schrijven – honden welkom waren. Dubbelcheck dit altijd. Of boek alleen een (natuur)huisje en maak je eigen wandelplannen.


Voorbeelden van wandelvakanties waar de hond mee kan

Reisinspiratie & Tips

Foto's van de pelgrimsroute Via de la Plata

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je overweegt (een deel van) de Via de la Plata in Spanje te gaan lopen. Misschien wordt het je eerst...