Wandelarrangementen

Zoek je een wandelarrangement met hotelovernachting(en) in eigen land? Diverse hotels en websites bieden speciale wandelarrangementen tegen een gunstig tarief, vaak in mooie wandelgebieden.

De duur van deze arrangementen is meestal 2 tot 4 dagen, met 1 tot 3 overnachtingen en ontbijt/diner. Een mini-wandelvakantie in eigen land dus, tegen een goede prijs. Zeer populair zijn de Klavertje Vier Wandelarrangementen van Fletcher.

De volgende hotel- en boeking-sites hebben voordelige wandelarrangementen op hun website staan:


Fletcher wandelarrangementen

Bij Fletcher Hotels heb je keuze uit diverse 3- of 4-daagse Fiets & Wandel Arrangementen. De hotels van Fletcher zijn verdeeld over heel het land, dus er zijn altijd mogelijkheden rond populaire wandelgebieden. Fletcher heeft 3 en 4-sterren hotels.*

Via de kaart op Fletcher.nl is het mogelijk een geschikt hotel voor je wandelarrangement zoeken. Alle weergegeven hotels doen mee. Filter op voor jou belangrijke zoek-criteria en vind zo het ideale hotel.

De Fletcher wandelarrangementen omvatten het volgende:

  • Welkomstdrankje
  • 2 of 3 x overnachting
  • 2 of 3 x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 1 of 2 x heerlijk 3-gangen diner
  • 1 x lunchpakketje voor onderweg
  • Informatiepakketje van de omgeving inclusief wandelroutes (of fietsroutes)

>> bezoek www.fletcher.nl/wandel-arrangementen

Ook leuk: de Klavertje 4 arrangementen met 4 of 5 overnachtingen en dagwandelingen, eveneens van Fletcher.

Klavertje Vier arrangementen

ANWB Wandelarrangementen logo

Ook ANWB Reizen biedt een aantal leuke wandelarrangementen in Nederland aan. Het gaat hier veelal om 3-daagse arrangementen vanuit 1 hotel. Ook zijn er iets kortere en langere arrangementen te boeken. Afhankelijk van je ANWB-lidmaatschap krijg je korting en.of extra’s. Ook niet-leden kunnen gewoon boeken.

Een greep uit de mogelijkheden: wandelen vanuit Badhotel Rockanje, langs Brede Noordzeestranden en duinlandschappen. Of kies bijvoorbeeld voor wandelen in Noord-Limburg, vanuit Bilderberg Hotel Château Holtmühle.

>> bezoek ANWB.nl/wandelarrangementen


voordeeluitjes

Via de website voordeeluitjes.nl boek je 2 tot 5-daagse wandelarrangementen door heel Nederland. De eenvoudige zoekfunctie helpt je bij het vinden van het juiste hotel.

Je vindt er wandelarrangementen in onder meer Gelderland, Limburg, Noord-Brabant en Noord-Holland. Wandelen in bijvoorbeeld de mooie omgevingen van de Veluwe of Achterhoek, inclusief ontbijt en diner.

Naast Nederlandse bestemmingen heet Voordeeluitjes.nl ook wandel-arrangementen in het buitenland. Denk aan Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en België.

Wat wel en wat niet inclusief is kan per arrangement verschillen. Let hier goed op bij het boeken. Via de praktische zoekfunctie kan je ook zoeken naar hotels met extra faciliteiten zoals een sauna, wellness-voorzieningen of zwembad. Lekker relaxen na een dagje hiken!

>> bezoek  www.voordeeluitjes.nl/wandel-arrangementen


Valk Exclusief

Van der Valk Hotels biedt onder de naam ‘Valk Exclusief’ ook diverse wandelarrangementen aan.

Afhankelijk van de lengte van uw verblijf zijn ook een aantal driegangen-diners en ontbijtbuffetten inbegrepen. Valk Exclusief heeft een samenwerking met wandelnet.nl om je aantrekkelijke wandelroutes aan te bieden. Elk hotel heeft een aantal wandelroutes beschikbaar, variërend in lengte.

U kunt kiezen uit 1, 2 of 3 overnachtingen. De arrangementen van Valk Exclusief zijn vaak wat duurder dan bij de andere aanbieders. Liever fietsen? Dat kan ook. De fiets- en e-bike-arrangementen zijn bij een beperkt aantal Van der Valk Hotels beschikbaar.

>> bezoek www.valkexclusief


hotelspecials logo

Op boekingssite Hotelspecials.nl vindt u een overzicht van hotels met een wandelarrangement.

Verder zijn er op moment van schrijven wandelarrangementen bij hotels in Zuid-Limburg, op de Veluwe, in Drenthe en op de Waddeneilanden.

Naast hotels in Nederland zijn er ook diverse hotels in België die geschikt zijn voor een mooi wandelweekend. Verder kun je bij HotelSpecials ook Fiets Specials boeken, als je liever gaat fietsen.

>> bezoek www.hotelspecials.nl/wandel-specials

hotels.nl logo

Op Hotels.nl staan ruim 100 hotels die ‘fietsen en wandelen’ als thema hebben. Het gaat hier echter in de meeste gevallen niet om specifieke wandelarrangementen dus vermoedelijk zijn er geen uitgewerkte wandelroutes voorhanden, en moet je dat zelf uitzoeken. Maar misschien zit ik er naast.

Je kan filteren op de gebruikelijke criteria, zoals aantal sterren, wellness centrum, restaurant, fitnessruimte et cetera. Enkele locaties zijn Amsterdam, Soestduinen, Rhenen, Garderen, Bergen aan Zee en Beekbergen.

>> bezoek www.hotels.nl/wandelen

Wandelarrangementen van Hotel naar Hotel

Liever niet wandelen vanuit 1 standplaats, maar van overnachtingsplek naar de volgende overnachtingsplek? Dat kan ook. Fletcher Hotels heeft zogenaamde KlavertjeVier-arrangementen, waar u van hotel naar hotel wandelt (of fietst, die mogelijkheden zijn er ook). Deze arrangementen zijn 4- of 5 daags, dus met die of vier overnachtingen. Ontbijt en 3-gangen-diner zijn inbegrepen, evenals bagagetransport.

>> bekijk  het overzicht van Klavertje Vier-arrangementen op klavertjevierarrangement.nl.

Ook Van Paridon Wandeltochten heeft volledig verzorgde wandel- en fietsarrangementen van hotel naar hotel. Zowel in Nederland als in België, Luxemburg en Duitsland. Bekijk het aanbod op vanparidonwandeltochten.nl.

Dan zijn er nog meerdaagse wandelarrangementen van hotel naar hotel op specifieke locaties. Als je in Drenthe wilt wandelen en wilt genieten van De Hondsrug kan je kijken op hotel-meulenhoek.nl. Start- en eindpunt is Hotel De Meulenhoek in Exloo.

Liever wandelen in De Achterhoek? Ook hier is een hotel-naar-hotel-arrangement te boeken. “Wandel langs water, door bos en charmante stadjes”. Via hotelsindeachterhoek.nl zijn 2 tot 5-daagse wandelvakanties in De Achterhoek te vinden.

Happen & Stappen

Wil je een dag wandelen en culinair genieten, maar dan zonder overnachting(en)? Dan is Happen & Stappen mogelijk iets voor je. Op deze pagina lees je meer informatie over dit concept.

wandelarrangementen in het bos
Met name wandelarrangementen in bosrijke gebieden zijn in trek

Wat is een wandelarrangement eigenlijk precies?

Een wandelarrangement is een verblijf van 1 of meer overnachtingen in 1 hotel (standplaats), vaak gelegen in de natuur of bij andere prettige wandelomgevingen.

Dikwijls is het diner (3 of meer gangen doorgaans) inbegrepen bij de prijs, alsmede een uitgebreid ontbijt(buffet) waarmee je voldaan de wandelpaden op gaat. Soms krijg je zelfs een lunchpakket of picknickmand mee.

Wandelarrangementen kunnen onderling nogal verschillen, zeker ook aangaande het prijsniveau. Bekijk bij het boeken of aanvragen van de offerte goed wat er wel en niet bij het arrangement is inbegrepen

Vaak stelt het hotel ook een aantal mooie wandelroutes voor, soms zelfs met kaartmateriaal.

Disclaimer & Adverteren

* op moment dat dit artikel werd geschreven. Check altijd de website voor de actuele voorwaarden, eventuele aanbiedingen en inhoud van het wandelarrangement.

Adverteren op deze wandel-vakanties.nl? Neem contact met wandel-vakanties.nl op voor de mogelijkheden. Heeft u onlangs een wandelarrangement en wilt u daar uw mening over kwijt? U kunt hier onder een recensie of review achter laten. Laat s.v.p. ook weten waar u dit arrangement geboekt had.


Bekijk de wandelvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB logo
SNP logo
Djoser logo
sawadee logo

1 gedachte over “Wandelarrangementen”

  1. Dit is nou een uitleg die iedereen begrijpt, en waar je, als je aan het lezen bent nog meer zin krijgt om te gaan wandelen met hotelovernachting. Super bedankt voor de gene die dit heeft uitgedokterd.

    Beantwoorden

Plaats een reactie