TUI Wandelvakanties

Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Diverse bestemmingen als de Dolomieten, Tirol, Sauerland en de Sloveense Alpen

TUI heeft een beperkt aanbod van wandelreizen op hun website staan. Eigenlijk zijn het over het algemeen gewoon zonbestemmingen waar je ook goed kunt wandelen in de buurt.

Daarnaast is er een aantal single weekends waarbij wandelen centraal staat.

TUI Wandelvakanties zijn geschikt voor wandelaars met een goede basisconditie, want je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe lang je gaat wandelen. Bestemmingen vind je onder meer in Griekenland, Frankrijk en Portugal.

TUI Wandelvakanties

Vrijwel iedereen is in staat om een wandelvakantie te doen. Helemaal dankzij het handige overzicht van TUI Wandelvakanties. Daar kun je de vakanties namelijk op niveau sorteren. 

Als je op zoek bent naar een uitdaging dan kun je bijvoorbeeld de bergen in. Voor minder geoefende wandelaars is er ook een ruim aanbod. Je kiest dan bijvoorbeeld voor een wandeltocht met meerdere rustdagen en ontspannende overnachtingen in een hotel.

Wat kan ik verwachten van de TUI Wandelvakanties?

Verwacht voornamelijk hotels zoals je die normaalgesproken altijd bij zonbestemmingen ziet van dit soort pakketreis-aanbieders. Dus vaak met een zwembad, in de buurt van het water. Wel kun je dus gaan wandelen in de directe omgeving. 

Het gaat bij TUI Wandelvakanties dus uitdrukkelijk niet om groepsreizen met een gids, en je krijgt ook geen routebeschrijvingen. Je moet zelf op eigen houtje gaan uitvissen waar je gaat wandelen. Ook niet erg. Er zijn zat sites en apps, zoals Komoot, waar je dat kunt uitzoeken.

Enkele bekende bestemmingen & reizen

TUI heeft bestemmingen ‘getagd’ met wandelen als het volgens hen een goede wandelvakantie is. Ik zet er een aantal op een rijtje voor je:

 • Quinta Do Furao op Madeira. Ja kijk, Madeira is natuurlijk wel een wandel-walhalla, al ben ik er zelf nog nooit geweest. TUI heeft er een reis naar een goed hotel-appartementencomplex. Je kunt van daar uit zelf je dagwandelingen organiseren. Bekijk deze vakantie
 • Surses Alpin appartementen in Savognin (ook voor wintersport). Gemoedelijk Zwitsers dorp omringd door bossen en bergen, ideaal voor dagwandelingen dus. Bekijk deze vakantie
 • De enige Franse wandelbestemming: Saint-Briac-sur-Mer in Bretagne. Gelegen aan de prachtige kust van de Côte d’Emeraude in Bretagne. Wist je dat in Bretagne het beroemde GR34 wandelpad loopt? Ik heb hem deels gefietst. De kustpaden lenen zich voor mooie wandelingen, en in het hoogseizoen zul je niet de enige wandelaar zijn. Bekijk deze vakantie
 • Onder ‘populaire wandelvakanties’ vinden we op hun site een vakantie naar Tenerife. Ook de Canarische Eilanden zijn geweldig om te wandelen. Je overnacht in Best Jacaranda, in het centrum van Costa Adeje. Het strand is om de hoek. Bekijk deze vakantie

KRAS, dat helaas is opgegaan in TUI Reizen, had veel meer ‘echte’ wandelvakanties te bieden. Bij de fusie is helaas een groot deel van het wandel-aanbod verloren gegaan, met als met de fietsvakanties van KRAS is gebeurd. Ik hoop dat TUI hun wandelaanbod de komende jaren weer gaat vergroten. 

Wandelen tijdens jouw vakantie heeft vele voordelen. Het is inspanning en ontspanning tegelijk, waarbij je op een leuke manier de omgeving verkent. Je passeert een beekje, doorkruist een sprookjesachtig dorpje en verbaas je over de bijzondere natuur die je tegenkomt – TUI Wandelvakanties

Puur genieten met een wandelreis van TUI

Wandelen is een unieke bezigheid. Je bent fysiek bezig maar tegelijkertijd is het ontzettend ontspannend. Op een wandeltocht heb je alle tijd en rust om echt te genieten van de omgeving. Ook is het een uitgelezen mogelijkheid voor een lang en diepgaand gesprek. Je bent volledig vrij en kunt ongestoord genieten van de omgeving. Door relatief lage tempo van lopen zie je dingen die je anders zeker gemist zou hebben. En uiteraard kom je op plaatsen die met voertuigen niet begaanbaar zijn. 

De vele redenen om voor een wandelvakantie te kiezen

Een wandelaar maakt dus dingen mee die anderen volledig missen. Bovendien leer je een landschap op een heel andere manier kennen. Als je eenmaal begonnen bent met het maken van wandelreizen dan wil je eigenlijk niks anders meer. 

Voor sommige wandelaars komt dat door de uitdaging. Anderen genieten van de rust, de natuur, de vrijheid en het nuttigen van een koud drankje op een terrasje ter afsluiting van een geslaagde tocht. Oftewel, er zijn meer dan genoeg redenen om te kiezen voor een wandelvakantie. Voor een divers en uitgebreid aanbod moet je daarvoor bij TUI zijn. 

TUI Wandelvakanties: gezond bezig zijn in de buitenlucht

Uiteraard is wandelen ook uitstekend voor de gezondheid. Je bent lekker in beweging en komt ademt frisse lucht in. Bovendien werk je aan je conditie en bouw je de nodige beenspieren op. Voor de meeste wandelaars voelt het totaal niet zo. Zij wandelen juist voor de rust en de ontspanning. Alleen daarom al is wandelen een unieke bezigheid. 

Veel bestemmingen om uit te kiezen

Bijna elk land in de wereld heeft wel een gebied waar je heerlijk kunt wandelen. TUI Wandelvakanties heeft de mooiste gebieden voor je uitgezocht. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een wandelreis die je langs de mooiste plekken in Griekenland leidt. Dit land heeft een zeer bekende cultuur, maar de natuur in Griekenland is zeker net zo mooi. Met een wandelvakantie heb je alle tijd om zowel de natuur als de cultuur op te snuiven. 

Voor een uitdagende tocht door de Alpen moet je in Oostenrijk zijn. Ook daar regelt TUI goed verzorgde reizen waarbij alles tot in de puntjes geregeld is. Portugal en Spanje worden ook steeds populairder onder wandelaars. TUI helpt je aan de hand van wandelreizen om de wereld te ontdekken. 

Voorbeelden van hun wandelvakanties

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • Een van de grootste reisorganisaties
 • Expert in wandelvakanties en diverse andere reisthema’s
 • Nederlandstalige reisleider bij groepsreizen
 • Ga op wandelreis in meer dan 13 landen
 • Wandelreizen in o.a. Portugal, Duitsland, Zwitserland, Kaapverdië, Malta, Griekenland, Oostenrijk en de Canarische Eilanden
 • Zeker op reis: aangesloten bij ANVR / SGR / Calamiteitenfonds

Contactgegevens

 • TUI Reizen
 • Website: https://www.tui.nl
 • E-mailadres: via de website
 • Telefoonnummer: 088-0885 885
 • Adresgegevens:
  Volmerlaan 3
  2288 GC Rijswijk

TUI Reizen is specialist in:

 • Individuele reizen (autoreizen/fly-drives)
 • Groepsreizen
 • Wandelvakanties
 • Fietsvakanties
 • Gezinsreizen
 • Singlereizen
 • All-Inclusive reizen
 • Wintersport vakanties

Reisinspiratie & Tips

Wandel van Valkenburg naar Sibbe via wandelroute Va9

Valkenburg is een uitstekende uitvalsbasis voor mooie dagwandelingen in de omgeving, en dus ook een prima optie voor een korte wandelvakantie in eigen land. Ee...

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...