Mickledore

Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Wandelvakantie specialisten in Engeland, Wales en Schotland

Mickledore is een Engelse reisorganisatie die diverse individuele wandelreizen in Groot Brittannië aanbieden. Veel van hun routes gaan over bekende wandelpaden als de Hadrian’s Wall Path, Dales Way, Great Glen Way, West Highland Way en het Northumberland Kust Pad. Ook kun je enkele Britse National Trails boeken, zoals de Cleveland Way, Cotswold Way en South Downs Way.

Speciale aandacht binnen het aanbod van Mickledore verdient de spectaculaire Coast to Coast wandelroute van Alan Wainwright. Ik heb deze trail zelf gelopen en het is na de GR20 op Corsica mijn favoriete wandelreis. Ik deed het kamperend, maar je kunt deze Coast to Coast ook met accommodaties boeken. Deze trail is zeer populair en raakt snel volgeboekt, zo lees ik op de site.

Desgewenst kunnen de reizen op maat gemaakt worden. Zo houd je zelf grip op bijvoorbeeld de dagafstanden en het niveau van de accommodaties. Hoewel ze in Groot Brittannië gevestigd zijn hebben ze een Nederlandstalige website: Mickledore.nl

Mickledore maakt gebruik van diverse verblijfsmogelijkheden tijdens hun reizen, waaronder knusse herbergen, logementen in pittoreske stadjes, Bed & Breakfasts op boerderijen, charmante plattelandshuisjes en statige stadswoningen uit de Victoriaanse tijd.

Accommodaties na je hikes

Ze kiezen waar mogelijk accommodaties die zich langs het pad bevinden of zo dicht mogelijk in de buurt liggen, en die voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Het is tevens van groot belang dat de uitbater vriendelijk en behulpzaam is en zich kan inleven in wandelaars.

De reisorganisatie onderhoudt al geruime tijd nauwe samenwerkingen met veel van deze accommodaties, waardoor ze een solide relatie hebben opgebouwd. Het merendeel van hun verblijfsmogelijkheden heeft een beoordeling van 4 sterren of hoger en beschikt doorgaans over privé-faciliteiten, zoals een eigen badkamer op de kamer. Wil je op wandelvakantie met de hond? Op sommige routes is het mogelijk de hond mee te nemen .

Bestemmingen van Mickledore

Op de site hebben ze hun wandelreizen verdeeld over verschillende regio’s. Zo kun je gaan wandelen in zowel Noord- als Zuid-Engeland, maar ook rond het Lake District. In Schotland en Wales zijn ook enkele opties.

In het noorden van Engeland kun je kiezen uit o.a. het Northumberland Coast Path, de St Oswald’s Way, St Cuthbert’s Way (pelgrimstocht), Lady Anne’s Way en de eerder genoemde Cleveland Way en het Coast to Coast pad van Wainwright.

In het Lake District, een zeer populaire wandelregio, heb je de keuze uit de Westmorland Way, Cumbria Way, North Lakes Traverse en een totale Tour van het Lake District. Bekijk deze en de opties in Wales, Schotland en Zuid-Engeland op de website.

Fietsvakanties in Engeland

Liever de trappers op? Het Engelse landschap mag niet onderschat worden als het op fietsen aankomt. toch heeft deze reisorganisatie een aantal leuke fietsroutes te bieden. Zo kun je de Hadrian’s Wall Path ook fietsend doen, al volg je dan natuurlijk niet het pad van de wandelaars. Deze Hadrian’s Wall Cycleway gaat door een van de meest dramatische en wilde landschappen van Engeland. Of kies voor de 230 kilometer lange Sea to Sea-fietsroute, een van de bekendste lange-afstand-fietsroutes van Engeland.

Over de reisorganisatie Mickledore

Mickledore Travel heeft haar basis in Keswick, een centraal gelegen plaats in het Lake District. Als vooraanstaande specialisten in zelfstandige wandel- en fietsvakanties in Groot-Brittannië bieden zij een vriendelijke en gedegen dienstverlening.

Als fervente wandelaars en fietsers hechten zij veel waarde aan het feit dat je volop van je vakantie kunt genieten. Hun omvang is bewust klein gehouden, zodat ze een persoonlijke service kunnen bieden. Met een grondige kennis van het gebied en een oprechte passie voor de bergen en buitensport, streven zij ernaar om je ervaring onvergetelijk te maken.

In 1997 werd de aftrap gegeven voor Mickledore Travel, dat oorspronkelijk wandeltochten in het Lake District organiseerde specifiek voor Nederlandse deelnemers. Sindsdien hebben wij gestaag geëvolueerd en bieden wij momenteel wandel- en fietsvakanties aan voor klanten van over de hele wereld. Veel klanten die een reis geboekt hebben keren op een later moment voor een nieuwe boeking.

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • 20 jaar ervaring
 • Werknemers zijn zelf hikers en fietsers
 • De mooiste en bekendste wandelroutes
 • Op maat gemaakte wandelreizen
 • Verbonden aan AITOT (de Engelse SGR)

Contactgegevens

 • Mickledore Travel Ltd
 • Website: https://www.mickledore.nl/
 • E-mailadres: info@mickledore.co.uk
 • Telefoonnummer: +44 (0) 17687 72335
 • Adresgegevens:
  42 St. John’s Street
  Keswick Cumbria, UK

Mickledore is specialist in:

 • Wandelvakanties in Groot Brittannië
 • Individueel en op maat gemaakt
 • Lake District
 • Noord-Engeland
 • Zuid-Engeland
 • Wales
 • Schotland
 • Fietsvakanties in Groot Brittannië

Reisinspiratie & Tips

Foto's van de pelgrimsroute Via de la Plata

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je overweegt (een deel van) de Via de la Plata in Spanje te gaan lopen. Misschien wordt het je eerst...