Meiden in de Bergen

Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Women-Only wandelvakanties in Oostenrijk

De kleinschalige reisorganisatie Meiden in de Bergen is één van de weinige die Women-Only wandelvakanties organiseert. Onder begeleiding van eigenaresse en bergwandelgids Sietske beleef je een mooie huttentocht in onder andere Oostenrijk, Spanje of Italië. Naast huttentochten kun je ook kiezen voor een retreat of micro-adventure. Ook hier geldt: women only! Benieuwd of jij ook een ‘meid’ bent? De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 55 jaar. Maar er zijn ook al genoeg oudere en jongere meiden mee op pad geweest! 

Op de website meidenindebergen.com vind je het gehele aanbod. Samen de bergen ontdekken, ontprikkelen én in verbinding komen met de natuur, dat is wat deze organisatie beoogt. De groepsreizen met Meiden in de Bergen zijn ideaal voor dames die voor het eest een bergtocht willen ondernemen of geen vast hike buddy hebben. De trips kennen 3 verschillende niveaus: ‘Beginnende BergMeid’, ‘Sportieve BergMeid’ en ‘Ruige BergMeid’. Voor elk niveau wel een tocht dus.

Huttentochten voor Vrouwen

Tijdens een huttentocht hiken jullie gedurende meerdere dagen achter elkaar van de ene berghut naar de andere. Overdag ondernemen ga je ervaren dat je door inspanning kunt ontspannen en dat terwijl je je omgeeft door de grootsheid van de bergwereld. In de avond geniet je van de gezellige en aangename sfeer van het huttenleven.

De berghutten waar we overnachten zijn doorgaans bescheiden maar sfeervol. Doordat je ieder dag verder de bergen in te trekt tijdens huttentochten, verken jij een veel uitgestrekter berggebied dan bij dagtochten. Het is namelijk niet nodig om telkens terug af te dalen naar het dal. Huttentochten met Meiden in de Bergen zijn niet alleen mogelijk in hoge berggebieden; ook dichter bij huis is het mogelijk om van de bergen te genieten tijdens een mini-huttentochten.

Bestemmingen van Meiden in de Bergen

De trips van Meiden in de Bergen gaan onder andere naar de Spaanse Pyreneeën, de Italiaanse Dolomieten, en het Dal der Almen, de Hohe Tauern en het Rätikon gebergte in Oostenrijk. Op de site vind je een agenda met alle trips en vertrekdata.

Over Meidenindebergen.com

Meiden in de Bergen is een reisorganisatie met een focus op duurzaamheid en een persoonlijke benadering. Ze organiseren huttentochten, basecamp tochten en micro-avonturen in kleine groepen. Het doel van eigenaresse Sietske is vrouwen van alle leeftijden aanmoedigen om samen de bergen te ontdekken en de verbinding met de natuur te ervaren. Dit streeft ze na met de kleinste mogelijke impact op de prachtige omgeving die ze doorkruisen.

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

  • Women-Only: alleen voor dames
  • Kleinschalige reisorganisatie
  • Persoonlijk contact
  • Nadruk op natuur en ontprikkelen
  • Aangesloten bij VvKR & STO Garant

Contactgegevens

Meidenindebergen.com is specialist in:

  • Huttentochten voor vrouwen
  • Micro-avonturen voor vrouwen
  • Retreats voor vrouwen

Reisinspiratie & Tips

Foto's van de pelgrimsroute Via de la Plata

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je overweegt (een deel van) de Via de la Plata in Spanje te gaan lopen. Misschien wordt het je eerst...