Alpenreizen

Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Dé specialist voor (wandel)vakanties in de Alpen

De naam van deze reisorganisatie zegt het al; bij AlpenReizen worden de mooiste reizen naar de Alpen georganiseerd. De meeste reizen die je bij AlpenReizen kunt boeken hebben een actieve insteek. Op de website Alpenreizen.nl vind je een uitgebreid overzicht van hun wandelvakanties en overige reizen.

Je zult je dan ook nooit vervelen tijdens de vakanties die er worden aangeboden. Onder de opties vallen bijvoorbeeld actieve gezinsvakanties, paardrijd-vakanties, fietsvakanties, huttentochten en meerdaagse wandeltochten. Vooral de meerdaagse wandeltochten lijken eruit te springen. 

Bergliefhebbers komen aan hun trekken. Een greep uit de wandel-bestemmingen: de Juliana Trail in Slovenië, de Alpe Adria Trail waarbij je door 3 landen wandelt en de huttentocht Val di Fassa, niet door de Alpen maar de Noord-Italiaanse Dolomieten.

Meerdaagse wandeltochten van AlpenReizen

Op moment van schrijven biedt deze reisorganisatie 11 meerdaagse wandelreizen aan. Ik licht er een aantal uit zodat je een indruk krijgt. Vijf tochten vinden plaats in de Oostenrijkse Alpen, eveneens 5 in de Julische Alpen in Slovenië en 1 in de Italiaanse Alpen.

 • Slovenia & Friuli Trail: 8-daagse wandelvakantie. Het traject dat je loopt maakt deel uit van de beroemde Alpe Adria Trail. Om precies te zijn loop je etappe 23 t/m 28 van deze lange-afstandsroute. Je bagage wordt vervoerd. Met optie voor een extra rustdag in Bovec. Ik citeer van de website ‘Deze grensoverschrijdende tocht voert door de ongerepte Julische Alpen en langs bijzondere bezienswaardigheden, zoals de romantische Virje waterval, de wereld van Narnia in de Bovec-vallei met de smaragdgroene Soča rivier en het pittoreske Italiaanse stadje Cividale del Friuli’. Bekijk deze wandelreis.
 • Hohe Tauern National Park Trail in Karinthië, Oostenrijkse Alpen. Ook deze route maakt deel uit van de Alpe Adria Trail. 9-daagse wandeltocht met 7 overnachtingen in eenvoudige pensions of middenklasse hotels. 1 nacht slaap je in een berghut, voor het echte bergwandel-gevoel. Adembenemende uitzichten zijn gegarandeerd. Bekijk deze wandelreis.
 • De enige reis in de Italiaanse Alpen: de Karst & Trieste Trail. De laatste etappes van de Alpe Adria Trail. Deze een 6-daagse wandelreis staat vol van charme, natuur en Italiaanse cultuur. Bekijk deze wandelreis.

Ik heb het niet uitgezocht maar mogelijk kan men de gehele Alpe Adria Trail wandelen met Alpenreizen.nl. Daar ben je wel een aantal vakanties zoet mee; de Alpe Adria Trial is namelijk zo’n 750 km lang. Zoals gezegd zijn een naast trektochten ook andere outdoor-vakanties te vinden op de website.

Vanuit onze liefde voor de bergen is het onze missie om iedereen een onvergetelijke vakantie te laten beleven in de Alpen. – Alpenreizen.nl

Bij AlpenReizen kennen ze het Alpengebied zeer goed, alle spannende en mooie trails zijn voor je uitgezocht en getest. Ook is er gedacht aan de balans tussen ontspanning, cultuur en actief zijn. 

Wil je meer weten over alle mogelijkheden? Dan vind je op de website van AlpenReizen de antwoorden op al je vragen.

Bestemmingen van Alpenreizen.nl

Het Alpengebergte beslaat een enorm groot gebied van duizenden kilometers aan wandelpaden, uitdagende trails en prachtige panorama’s. De bestemmingen waar je uit kan kiezen bij AlpenReizen zijn Oostenrijk, Italië en Slovenië. 

De variatie in landen zorgt ervoor dat je een divers aanbod aan wandelvakanties hebt om uit te kiezen. Het landschap en de cultuur is in alle drie de landen verschillend. 

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de 3 Nations Trail, waarbij je een wandeltocht maakt door 3 landen. Of wat dacht je van een wandelvakantie door een landschap van meren en tradities? Dan ben je bij de Bled & Bohinj Trail aan het goede adres

Qua meerdaagse wandelingen kent ieder Alpenland een aantal toppers: routes met uitzonderlijke panoramische uitzichten of bijzondere natuurlijke fenomenen of culturele bezienswaardigheden. Laat je verrassen! – Alpenreizen.nl

Eenoudervakanties

Bijzonder in het aanbod van AlpenReizen zijn de eenoudervakanties. Deze reizen zijn er volledig op gericht om eenoudergezinnen een onvergetelijke tijd te geven. Daar waar eenoudergezinnen vaak moeite hebben met de kosten van vakanties en het regelen van alles, heeft AlpenReizen speciale reizen voor deze groep. 

Er is gekeken naar entertainment voor de kinderen, zodat je ook iets voor je zelf kunt doen, en er zijn zelfs wandeltochten welke geschikt zijn voor kinderen. Zelfs als eenoudergezin kan je dus genieten van een wandelvakantie in de Alpen.

Wat betreft accommodaties is overal aan gedacht. Ook als je even wilt relaxen en genieten van de rust is er de mogelijkheid voor verblijf in wellnesscentra. Spa & Wellness geven net dat beetje extra ontspanning waardoor je de dagelijkse beslommeringen aan de kant kan zetten. Niet alleen kan je je lichaam tot rust laten komen, ook je geest zal helemaal ontspannen zijn.

Laat je inspireren door de prachtige wandelvakanties waarbij ook gerelaxt kan worden. Zoals het motto van AlpenReizen is: ‘Dat vergeet je nooit meer!’. 

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • Specialist voor Alpenvakanties
 • Unieke belevingen & persoonlijke service
 • Bergliefhebbers pur sang
 • Zeker op reis: aangesloten bij ANVR / SGR / Calamiteitenfonds

Contactgegevens

 • Alpenreizen.nl
 • Website: https://www.alpenreizen.nl/
 • E-mailadres: info@alpenreizen.nl
 • Telefoonnummer: 010–767 0097
 • Adresgegevens:
  Oostplein 420
  3061 CH Rotterdam

Alpenreizen.nl is specialist in:

 • Individuele wandelvakanties
 • Huttentochten
 • Meerdaagse trekkings
 • Wandelvakanties voor gezinnen
 • Eenoudervakanties
 • Groepsreizen op maat
 • o.a. Alpe Adria Trail en Juliana Trail

Reisinspiratie & Tips

Wandel van Valkenburg naar Sibbe via wandelroute Va9

Valkenburg is een uitstekende uitvalsbasis voor mooie dagwandelingen in de omgeving, en dus ook een prima optie voor een korte wandelvakantie in eigen land. Ee...

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...