Wat zijn de mooiste wandelgebieden in Engeland?

engeland
Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Engeland is een waar wandelparadijs met een uitgebreid wandelpaden-netwerk

Overweeg je een meerdaagse hike in Engeland? Een goed idee! Er zijn veel prachtige wandelgebieden in Engeland die elk hun eigen unieke kenmerken hebben en vele mogelijkheden bieden voor wandelaars van alle niveaus. Hier zijn enkele van de meest populaire wandelgebieden in Engeland:

De Lake District National Park

Dit is een van de meest populaire wandelgebieden in Engeland, met vele bergtoppen, meren en valleien om te verkennen. De hoogste bergtop is Scafell Pike, die 978 meter hoog is. Er zijn vele wandelpaden die door het gebied lopen, waaronder de beroemde Cumbria Way en de Coast to Coast Walk van Alfred Wainwright. De C2C Walk heb ik zelf gelopen en is na de GR20 de mooiste trail die ik heb gedaan. Er zijn ook vele meren in het gebied, zoals Windermere, Derwentwater en Coniston Water, die prachtige plekken zijn voor een wandeling of een boottocht.

Omdat dit een van de mooiste wandelgebieden van Engeland is kan het er in het hoogseizoen vrij druk zijn. Reisorganisatie Eigenwijze Reizen biedt een 8-daagse wandelreis door het Lake District aan.

Lake District Engeland
Lake District in Engeland, een van de meest populaire wandelgebieden1

De Peak District National Park

Dit gebied is een van de oudste nationale parken in Engeland en biedt vele wandelingen door de prachtige heuvelachtige landschappen. Er zijn veel wandelpaden door het gebied, waaronder de Limestone Way, die door de White Peak loopt, en de Dark Peak Way, die door de hoogste en meest afgelegen gebieden van het gebied loopt. Er zijn ook veel kleine dorpjes in het gebied, zoals Castleton, Bakewell en Buxton, die een leuke plek zijn om te bezoeken na een wandeling.

De Yorkshire Dales

Dit gebied is bekend om zijn natuurlijke schoonheid, met vele wandelingen door de groene valleien en kalksteenformaties. Er zijn veel wandelpaden door het gebied, waaronder de Three Peaks Challenge, die de drie hoogste toppen van het gebied beklimt, en de Pennine Way, die door het hele gebied loopt. Er zijn ook veel kleine dorpjes in het gebied, zoals Grassington, Malham en Ribblehead, die een leuke plek zijn om te bezoeken na een wandeling.

Wandelen in de Yorkshire Dale
Wandelen in de Yorkshire Dales is niet al te pittig en een rustgevende ervaring

De New Forest

Dit gebied is ideaal voor wandelaars die op zoek zijn naar rustige wandelingen door de natuur, met veel bos- en heidegebieden. Er zijn veel wandelpaden door het gebied, waaronder de New Forest Way, die door het hele gebied loopt, en de Solent Way, die langs de kust loopt. Er zijn ook veel dieren in het gebied, zoals paarden, elanden en wilde zwijnen, die een leuke afwisseling kunnen zijn tijdens een wandeling.

De reisorganisaties SNP Wandelreizen en Eigenwijze Reizen hebben diverse fraaie wandelvakanties in England in het aanbod. Eigenwijze Reizen heeft 8 reizen in Engeland & Scholtand. SNP Natuurreizen heeft tientallen wandelvakanties in Groot-Brittannië

De South Downs

De South Downs is een prachtig wandelgebied in het zuidoosten van Engeland, bekend om zijn adembenemende uitzichten over de zee en het Engelse platteland. Het gebied strekt zich uit van Winchester tot Eastbourne en biedt wandelaars een scala aan paden en routes om te verkennen.

Een van de populairste wandelroutes in de South Downs is de South Downs Way. Deze 100 mijl lange route loopt van Winchester naar Eastbourne, en biedt wandelaars een uniek uitzicht op de prachtige South Downs Landschap. De route gaat langs vele historische bezienswaardigheden, zoals de 11e eeuwse burcht in Winchester, en het prachtige uitzicht op de Seven Sisters cliffs. Reisorganisatie Book a Trekking biedt een arrangement naar de South Downs Way aan.

Eigenwijze Reizen banner Engeland


Voor degenen die op zoek zijn naar een kortere wandeling, biedt de South Downs ook vele kortere wandelpaden, zoals de route van Beachy Head naar Eastbourne, die een prachtig uitzicht biedt over de kustlijn. Er zijn ook veel kleine dorpjes in het gebied, zoals Alfriston en Arundel, die een leuke plek zijn om te bezoeken na een wandeling.

De South Downs is ook een geweldige plek om te fietsen, paardrijden, of een picknick te houden, de natuur is daar prachtig. Er zijn ook veel campings en B&B’s beschikbaar voor degenen die willen overnachten en het gebied verkennen over meerdere dagen.

Omdat de South Downs zo’n populair wandelgebied is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid bent en dat je respectvol omgaat met de natuur en de omgeving. Dit betekent bijvoorbeeld geen afval achterlaten, en zo min mogelijk impact hebben op de natuur. Zo kan iedereen genieten van de prachtige natuur van de South Downs.

Welke National Trails zijn er in Engeland?

Nu vraag je je misschien welke specifieke wandelroutes er dan door die mooiste wandelgebieden van Engeland lopen. Welnu, misschien heb je al eens gehoord van The National Trails.

Er zijn veel National Trails in Engeland, die zijn ontworpen om wandelaars te helpen de prachtige landschappen van het land te verkennen. Hier zijn enkele van de National Trails in Engeland:

  • The Pennine Way: Dit is de oudste National Trail in Engeland, en loopt 268 mijl van Edale in Derbyshire naar Kirk Yetholm in Schotland. De route gaat door de Peak District, Yorkshire Dales en Northumberland National Park, en biedt wandelaars prachtige uitzichten over de bergen en heidevelden.
  • The South West Coast Path: Dit is de langste National Trail in Engeland, met een lengte van 630 mijl. De route loopt langs de kust van Cornwall, Devon, Dorset en Somerset, en biedt wandelaers prachtige uitzichten over de kustlijn en de oceaan.
  • The Cleveland Way: Deze Trail van 109 mijl die loopt door de North York Moors National Park en de kust van het noordoosten van Engeland.
  • The Cotswold Way: Een National Trail van 102 mijl die door de Cotswold Hills loopt, een prachtig gebied met historische dorpjes, bossen, valleien en uitzichtpunten. Reisorganisatie Eigenwijze Reizen biedt een 8-daagse wandelvakantie door de Cotswolds aan.
  • The North Downs Way: wandelroute van 153 mijl die door het zuidoosten van Engeland loopt, van Farnham naar Dover. Het biedt wandelaars een prachtig uitzicht op het platteland en historische plaatsen.
  • The Peddars Way and Norfolk Coast Path: Dit is een National Trail van 93 mijl die door de historische Peddars Way loopt, een oude Romeinse weg, en langs de kust van Norfolk.
  • The Hadrian’s Wall Path: Deze trail heeft een lengte van 84 mijl die langs de resten van Hadrian’s Wall loopt, een van de grootste Romeinse bouwwerken in Europa. Wij liepen het Hadrian’s Wall Path en kampeerden zovele mogelijk.
  • The South Downs Way: Deze National Trail van 100 mijl die van Winchester naar Eastbourne loopt, door de prachtige South Downs Landschap. Een van de mooiste wandelgebieden van Engeland.
  • The Thames Path: Een National Trail van 184 mijl die langs de Thames rivier loopt, van de bron tot de monding.

Dit zijn slechts een paar van de vele National Trails die beschikbaar zijn in Engeland, elk biedt een unieke ervaring en de mogelijkheid om de prachtige landschappen van het land te verkennen. Wil je met een reisorganisatie wandelen in Engeland? De reisorganisaties SNP Wandelreizen en Eigenwijze Reizen hebben diverse mooie wandelvakanties in England in het aanbod.

Wat zijn volgens jou de mooiste wandelgebieden van Engeland? Of zijn er speciale wandelroutes die je zou aanraden?

Wandelreizen deals

 
Eigenwijze Reizen

Handige reistips & deals

Foto's van de pelgrimsroute Via de la Plata

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je overweegt (een deel van) de Via de la Plata in Spanje te gaan lopen. Misschien wordt het je eerst...