Wandel van Valkenburg naar Sibbe via wandelroute Va9

nederland
Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Wandelen in Zuid-Limburg

Valkenburg is een uitstekende uitvalsbasis voor mooie dagwandelingen in de omgeving, en dus ook een prima optie voor een korte wandelvakantie in eigen land. Een van deze dagwandelingen, of eigenlijk een dagdeel-wandeling, is de ‘Wandel van Valkenburg naar Sibbe via wandelroute Va9’.

Deze korte wandelroute leidt je door het schilderachtige landschap in en rond Sibbe, gelegen in het landelijke gebied ten zuiden van Valkenburg. De route is iets meer dan 6 km lang, en op een enkele helling na zeer eenvoudig, al geven sommige websites al moeilijkheidsgraad ‘gemiddeld’ aan.

Op slechts een korte afstand van Valkenburg, biedt deze route de mogelijkheid om het dorpje Sibbe en de Sibbergrubbe van dichtbij te verkennen. In Sibbe vind je diverse horecagelegenheden, waaronder een leuk wieler-cafe, waar je kunt genieten van een kopje koffie of iets fris op warme dagen. Want dat het zeker op het open veld goed warm kan zijn heb ik wel ondervonden.

Foto’s van de Wandelroute Va9

De route is gemarkeerd met groene paaltjes en je kunt je auto parkeren bij de kerk in Sibbe, maar als je in een hotel in Valkenburg overnacht kun je ook prima vanaf je hotel naar het startpunt lopen. Het is een rondwandeling dus je komt op dezelfde plek weer terug. Je kunt online routebeschrijvingen vinden en uitprinten, maar de GPX rout top je telefoon zetten is wel zo praktisch.

Ik deel graag mijn ervaringen maar vooral mijn foto’s van de wandeling van Valkenburg naar Sibbe via wandelroute Va9.

Start wandelroute

Ik overnachtte in Valkenburg en moest een eindje lopen om bij het startpunt van de wandelroute Va9 te komen. Mijn dagwandeling startte dan ook over een vrij smalle weg, met tegemoetkomend autoverkeer.

Sibberhuuske in Sibbe

Deze weg eindigt in het plaatsje Sibbe, waar je ook dit Sibberhuuske vindt. hiervoor moet je wel 200 meter van de route af en een stukje doorlopen in Sibbe.

Wielercafe in Sibbe

In vergelijking met het toeristische Valkenburg is Sibbe heerlijk rustig. Dat ik er op een doordeweekse ochtend wandelde hielp natuurlijk ook mee.

open veld na Sibbe, Zuid Limburg

Tijdnes deze wandeling loop je door open Velden, Bosjes, en moet je heel af en toe een kleine maar soms steile helling bedwingen voor mooie uitzichten (zoals een kasteeltje).

wandelen in Zuid Limburg

Je vergeet bijna dat je een uur eerder nog door het drukke Valkenburg aan de Geul liep.

Wandel van Valkenburg naar Sibbe via wandelroute Va9

Af en toe wat hoogteverschil maakt dat je hier en daar van fraaie uitzichten kunt genieten.

wandelroute Va9

Volle zon in het open veld, maar ook voldoende meters door bosjes waar je wat verkoeling kunt zoeken.

heuvels zuid limburg

ls het geregend heeft kunnen de wandelpaden rond Valkenburg erg glibberig zijn. Dit was nu gelukkig niet het geval.

Valkenburg Limburg

Zo eindigt mijn halve-dagwandeling weer in mijn startpunt Valkenburg. Het stadje leent zich uitstekend voor een korte wandelvakantie, want er zijn veel en afwisselende wandelroutes in de omgeving. Op VisitZuidLimburg.nl vind je diverse wandelroutes en tips voor andere activiteiten, zoals fietstochten.

Wandelreizen deals

 
Eigenwijze Reizen

Handige reistips & deals

Wandel van Valkenburg naar Sibbe via wandelroute Va9

Valkenburg is een uitstekende uitvalsbasis voor mooie dagwandelingen in de omgeving, en dus ook een prima optie voor een korte wandelvakantie in eigen land. Ee...

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...