De Dutch Mountain Trail met Overnachten en Bagagevervoer

nederland
Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Een uitdagende trekking in het zuiden van ons land

Hoewel je de Dutch Mountain Trail prima zelfstandig kunt plannen zijn er altijd wandelaars die het prettig vinden als vooraf alle overnachtingen vast staan. Sommigen vinden het fijn als de bagage elke dag naar de volgende accomodatie wordt vervoerd.

Reisorganisatie SNP Natuurreizen is hier handig op ingesprongen en biedt een 6 en 7-daags arrangement naar de Dutch Mountain Trail aan. Je overnacht in prima hotels en herbergen en het bagagetransport wordt elke dag verzorgd.

De Dutch Mountain Trail

De Dutch Mountain Trail is de enige echte Nederlandse ‘bergwandel-trektocht’, en is in 2020 bedacht ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van het Dutch Mountain Film Festival. In korte tijd, en vast ook met dank aan Covid, is de route immens populair geworden onder Nederlandse hikers. De DMT is ideaal voor een korte wandelvakantie in Nederland.

De route is 101 kilometer lang en telt tussen de 2.000 en 3.000 hoogtemeters, afhankelijk van welke website je moet geloven. Voor Nederlandse begrippen is het een zeer pittige trekking. De route start in Eygelshoven boven Kerkrade en eindigt bij het NS Station van Maastricht.

De route is prima zelf te plannen; er is een aantal campings / hotels et cetera langs of in de buurt van het pad. Daarnaast is Vrienden op de Fiets een goede optie; daar kunnen ook wandelaars terecht. De meeste wandelaars zullen de route waarschijnlijk in 4 etappes afleggen.

Wil je het wat rustiger aan doen dan is de wandelvakantie van SNP dus een prima alternatief. Hun reis telt 5 wandeldagen. Bekijk alle details en het programma van dag tot dag op de website van SNP Reizen. Prettige bijkomstigheid is dat de bagage wordt vervoerd. Zelfs als je normaal niet zo van ‘bagagevervoer’ bent kan dit op deze soms steile hellingen erg prettig zijn.

De Dutch Mountain Trail Limburg landschap

De 6-daagse variant ziet er op moment van schrijven als volgt uit (check altijd de meest actuele reisdetails op de website zelf)

SNP Dutch Mountain Trail Arrangement 6-daagse variant

  • Dag 1 aankomst Kerkrade, rondwandeling, overnachting hotel
  • Dag 2 wandeling van Kerkrade naar Vijlen, overnachting hotel
  • Dag 3 wandeling van Vijlen naar Mechelen, overnachting herberg
  • Dag 4 wandeling van Mechelen naar Slenaken, overnachting herberg
  • Dag 5 wandeling van Slenaken naar ’s Gravenvoeren, overnachting herberg
  • Dag 6 wandeling van ’s Gravenvoeren naar Maastricht, trein terug naar Kerkrade voor auto of bagage ophalen, einde arrangement

Onderweg doorkruis je lieflijke hellingdorpjes met vakhuizen, natuurstenen vierkantshoeven, landgoederen en kastelen. – SNP Natuurreizen

Wij liepen de Dutch Mountain Tour in mei 2023, in 4 dagetappes en met tent. Een verslag en foto’s van deze korte wandelvakantie kun je op deze pagina lezen. Voor meer informatie over de DMT kun je op de volgende websites terecht:

Wandelreizen deals

 
Eigenwijze Reizen

Handige reistips & deals

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...

De Camino Ingles: van Ferrol naar Santiago de Compostela

De kortste volwaardige Camino naar Santiago! Ik liep de Camino Ingles vanaf Ferrol in 4 dagen; als je via een reisorganisatie boekt maak je minder lange dagafs...