Krijtlandpad Wandelvakantie met Eigenwijze Reizen

nederland
Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Prettig wandelen door het glooiende Limburgse heuvellandschap

Het Krijtlandpad spreekt veel wandelaars tot de verbeelding. Het Krijtlandpad is een streekpad in Zuid-Limburg in Nederland. Het wandelpad van 90 kilometer loopt van Maastricht naar Vaals en terug. Net al het Pieterpad en het Trekvogelpad is de Krijtlandpad route erg populair. En dat is niet voor niets, het is een erg mooi pad!

Krijtlandpad Wandelvakantie

Reisorganisatie Eigenwijze-Reizen biedt een 6-daagse wandelvakantie over het Krijtlandpad aan, inclusief hotels en ontbijt. Half-pension is ook mogelijk; de precieze voorwaarden en mogelijkheden vind je op hun website.

Tijdens de wandelreis kunt u in pittoreske dorpen genieten­ van typisch Limburgse vlaai (gebak) en op de eerste en laatste dag van het bruisende leven in de prachtige stad Maastricht. – Eigenwijze Reizen

Je begint en eindigt deze wandelvakantie in Maastricht. De dagafstanden liggen tussen de 13 en 21 kilometer, en je krijgt een routebeschrijving met kaarten. Ook leuk is het om de Krijtlandpad Wandelgids te bestellen, bijvoorbeeld bij Reisboekhandel De Zwerver. Op Visitzuidlimburg.nl vind je meer gedetailleerde info over de route. Je bagage hoef je niet mee te sjouwen; deze wordt vervoerd van hotel naar hotel.

Naast het golvende Limburgse landschap loop je gedurende je reis langs de volgende hoogtepunten: Het Drielandenpunt in Vaals, Vijlen, Valkenburg en Epen. Op hun website vind je het reisprogramma van dag tot dag. Er zijn indien gewenst extra dagen in het hotel van Maastricht bij te boeken. Visit Zuid-Limburg noemt het Krijtlandpad ‘misschien wel de koning van de Zuid-Limburgse wandelroutes.’ De site geeft de route het predikaar ‘moeilijk’ maar dat is natuurlijk erg relatief. Voor de geoefende wandelaar is het prima te doen.

De Krijtlandpad Wandelvakantie in het kort:

  • 6 daagse wandelreis, 5 wandeldagen, 5 overnachtingen
  • Overnachtingen in goede hotels, inclusief ontibjt
  • Half-Pension mogelijk op Maastricht en Valkenburg na
  • 91 kilometer door het fraaie Limburgs landschap
  • Inclusief bagage-vervoer
  • Inclusief routebeschrijving met kaarten
  • Optie om nachten bij te boeken om het bourgondische Maastricht te ontdekken

Alternatieve Reisorganisaties voor een Wandelvakantie langs het Krijtlandpad

Eigenwijze Reizen is niet de enige reisaanbieder die de Krijtlandpad route aanbiedt. Ook Actief door Europa en ECKTIV Reizen bieden arrangementen op dit wandelpad aan.

Wandelvakanties van Eigenwijze Reizen

Reisorganisatie Eigenwijze Reizen is een bekende aanbieder van fiets- en wandelvakanties. Naast wandelvakanties in Nederland, zoals het Romeinse Limespad, het Pieterpad en wandelen op de Waddeneilanden bieden ze ook wandelreizen in het buitenland aan. Zo zijn er wandelvakanties in Toscane, Tirol en langs de Costa Brava.

Het gehele aanbod van wandel- en fietsvakanties vind je op hun site: eigenwijzereizen.nl. Meer lezen over deze reisorganisatie kan op deze pagina. Heb jij deze Krijtlandpad Wandelvakantie gelopen met Eigenwijze Reizen? Of had je een ander Krijtlandpad arrangement geboekt elders? Dan ben ik erg benieuwd naar je ervaringen! Je kunt onder dit artikel een comment of korte review achterlaten.

Mijn ervaringen met het Krijtlandpad

Zelf liep ik het Krijtlandpad een aantal jaren geleden, zonder reisorganisatie maar ‘gewoon’ met rugzak en tent. Wij liepen hem in 3,5 dagen, dus met 2 overnachtingen op campings. We vonden het een erg mooie route. Meestal lopen we in het buitenland maar dit was echt niet verkeerd! Hier onder zie je een aantal foto’s van onze Krijtlandpad wandelvakantie:

Dag 1 Krijtlandpad Wandelvakantie
Dag 1: rustende paarden langs het water
Krijtlandpad verlaten weg
vaak kom je urenlang niemand tegen
Doorkijkje Krijtland Route Limburg
aan mooie doorkijkjes geen gebrek op de Krijtlandroute
Limburg Wandel Landschap
Limburg bleef verrassen

Wandelreizen deals

 
Eigenwijze Reizen

Handige reistips & deals

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...

De Camino Ingles: van Ferrol naar Santiago de Compostela

De kortste volwaardige Camino naar Santiago! Ik liep de Camino Ingles vanaf Ferrol in 4 dagen; als je via een reisorganisatie boekt maak je minder lange dagafs...