Het Pieterpad wandelen met bagagevervoer

nederland
Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Loop het beroemde lange-afstandspad zonder gesleep met rugzakken of tassen

Ben je van plan het Pieterpad te gaan lopen maar heb je geen zin in een zware rugzak op je rug? Via een aantal reisorganisaties kun je het gehele Pieterpad wandelen met bagagevervoer. Of kies voor een van de fraaie deeltrajecten.

Bij zowel Eigenwijze Reizen als Fital Reizen kun je terecht voor je wandelreis langs het Pieterpad waarbij jullie bagage wordt vervoerd. Bij eerstgenoemde organisatie heb je de keuze uit deeltrajecten, óf je loopt het gehele pad in één keer.

Ook CountryHike biedt meerdaagse wandelarrangementen langs het Pieterpad. aan, inclusief logies met ontbijt in goede B&B’s of hier en daar in hotels, lunchpakket, bagagevervoer en route-informatie. Deze kleinschalige reisorganisatie richt zich zelfs alleen maar op dit pad. Je kunt een van de vaste (deel)trajecten kiezen, maar je kunt ook zelf een aantal etappes kiezen.

Voorwaarde is dat er minimaal 2 wandeletappes en 3 overnachtingen bij zitten. Maar zo kun je dus wel voor exact dat deeltraject kiezen dat je op het oog hebt. De etappes van Sittard naar Strabeek, van Ommen naar Hellendoorn en van Zuidlaren naar Rolde zijn bijvoorbeeld erg fraai. CountryHike heeft ook een terugbrengservice naar de startplaats (op aanvraag). Tot slot kun je ook bij Actief door Europa terecht voor arrangementen inclusief bagagevervoer.

Let op; vaak is er een maximum gewicht of aantal koffers/tassen dat gratis wordt vervoerd. Dit vind je altijd bij de reisvoorwaarden.

Wegwijzer Pieterpad

Het Pieterpad kamperen

Zelf heb ik het Pieterpad zonder bagagevervoer gelopen, en zelfs enkel nacht gekampeerd. Zelf vind ik het huisteen extra dimensie geven wanneer je alles wat je nodig hebt o je rug hebt, maar ik kan me goed voorstellen dat dit lang niet voor iedereen geldt. Spreekt kamperend het Pieterpad afleggen je toch wel aan, dan kun je hier een verslagje lezen van hoe we dat hebben aangepakt en op welke campings (en bij welke jachthaven) we de tent hebben kunnen opzetten.

Het Pieterpad lopen zónder bagagevervoer maar met rugzak en tent

Het Pieterpad fietsen

Vind je ruim 2 weken wandelen wat aan de hoge kant, dan kun je er ook voor kiezen om het Pieterpad te fietsen. Dit zogenaamde ‘Fietserpad’ loopt zovele mogelijk gelijk aan het wandelpad. Het Pieterpad fietsen met bagagevervoer is ook mogelijk, en wel via reisorganisaties SNP Natuurreizen en Fital Reizen.

Het Pieterpad wandelen met bagagevervoer op een zonnige dag

Wat kost het om het Pieterpad te lopen? Als je dit kamperend doet en zelf kookt kan dit al voor zo’n 25-30 euro per dag. Als je het volledige Pieterpad wilt wandelen met bagagevervoer en accommodaties inclusief ontbijt kost dit momenteel rond de 3.000 euro persoon. Lees wat er precies inclusief en exclusief is bij deze reissom.

Pieterpad door het bos
Het Pieterpad door het bos

Wandelreizen deals

 
Eigenwijze Reizen

Handige reistips & deals

Wandel van Valkenburg naar Sibbe via wandelroute Va9

Valkenburg is een uitstekende uitvalsbasis voor mooie dagwandelingen in de omgeving, en dus ook een prima optie voor een korte wandelvakantie in eigen land. Ee...

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...