Shoestring Reizen

Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Avontuurlijke groeps- en single reizen: wandelreizen & trekkings

Shoestring reizen biedt groepsreizen en single reizen aan naar alle hoeken van de wereld! Het gaat veelal om rondreizen, maar ze hebben ook een aantal schitterende reizen waarbij wandelen een belangrijk onderdeel van het reisprogramma is. Daarnaast is er een aantal echte avontuurlijke wandelreizen in het reisaanbod opgenomen.

Met Shoestring Reizen kun je namelijk zowel de beroemde Anapurna-Circuit trekking als de Everest Base Camp trekking doen.

Andere groepsreizen waarbij er weliswaar veel gewandeld wordt, maar niet als ‘echte’ wandelreis kunnen worden aangemerkt zijn onder andere de rondreis door Kirgizië, de groepsreis Eilandhoppen op de Azoren en de Georgië Actief reis.

Je hebt bij Shoestring de keuze uit groepsreizen en single reizen. Bij de laatste categorie heeft iedereen in zijn of haar eentje geboekt. Stelletjes of groepjes zul je bij deze reizen niet aantreffen. Bij de groepsreizen kan dit wel het geval zijn. Er zijn verschillende leeftijdscategorieën voor de reizen voor singles. Groepsreizen zijn altijd toegankelijk voor alle leeftijden.

Op de site kun je per reis zien wie er al geboekt hebben (geslacht en leeftijd) en of een reis gegarandeerd vertrekt. Uiteraard vind je er ook een gedetailleerd reisprogramma.

Ook kun je zien hoe ‘zwaar’ een reis is. De letter A staat voor een relaxte rondreis, en een D-categorie reis is pittig. Dit zit hem dan met name in de reistijden, niveau van accommodaties of hoeveel er van je lichaam gevraagd wordt. De wandelreizen in Nepal hebben uiteraard een D-classificatie.

De toegewijde reisspecialisten stellen de reizen zorgvuldig samen met als doel ze zo kostenefficiënt mogelijk aan te bieden, zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Hierdoor wordt een deel van de excursies als optioneel aangeboden, waardoor je de reis zo budgetvriendelijk kunt maken als je zelf verkiest. De extra excursies betaal je ter plekke.

Shoestring Nepal (wandel)reizen

De meest in het oog springende wandelreizen van Shoestring zijn de 2 trekkings in Nepal. Kies voor de Everest Basecamp reis; een adembenemende en onvergetelijke trektocht door de besneeuwde toppen van het Himalaya-massief. Je reis naar het ‘dak van de wereld’ begint in Kathmandu. Je overnacht in berg-lodges onder begeleiding van een berggids en dragers. Een goede conditie is natuurlijk een vereiste!

Een andere spectaculaire trektocht door de bergen voor de échte liefhebbers is het Annapurna Circuit. Deze spectaculaire theehuis-trek kent fantastische panorama’s. In 15 dagen brengt deze Nepal groepsreis je rond het immense Annapurna massief. Ook deze trektocht doe je met een ervaren berggids en dragers. Bekijk het reisprogramma, de prijzen en vertrekdata van deze Annapurna Trekking.

Tot slot is er ook nog een Nepal Avontuurlijk rondreis. Deze bestaat in tegenstelling tot de twee voorgaande reizen niet uit een lange trekking die bijna de gehele reisduur beslaat. Er is wel een 5-daagse Himalaya trektocht in het programma opgenomen, maar je gaat nog veel meer doen en zien. Dit is qua zwaarte geen D maar een C-reis.

Andere wandelbestemmingen van Shoestring

Wil je wel op groepswandelreis maar is Nepal je wat te veel van het goede? Kijk dan eens naar de rondreis door Kirgizië. Een prachtig ongerept land dat nog geen massa-toerisme kent. Schitterende bergen en uitzichten maken de wandelingen die je hier zult doen tot een feest. En minder pittig dan de Shoestring Nepal trekkings.

Ook de Georgië Actief Reis kent een aantal hikes. Het Kaukasus gebergte maakt de omgeving uitermate geschikt voor actieve wandelingen. De laatste jaren is Georgië sterk in opkomst als vakantiebestemming. En tot slot de Groepsreis Azoren Eilandhoppen; deze groepsreis combineert de eilanden São Miguel en Terceira. De Azoren staan bekend om hun natuurschoon en geweldige wandelmogelijkheden.

Voorbeelden van hun Groepswandelreizen

Overige Shoestring Reizen

Het aanbod van Shoestring Reizen is te uitgebreid om hier te behandelen. Ze bieden rondreizen naar Jordanië, Costa Rica, Argentinië en Brazilië ,Japan, Thailand en Cuba. Zelf ben ik met deze reisorganisatie mee geweest op een singlereis naar zowel Jordanië als Kenia en Tanzania. Geweldige ervaringen.

Bijzonder zijn de Shoestring festivalreizen. Reis bijvoorbeeld af naar het Inti Raymi Festival in Peru, Semana Santa in Guatemala, de Pushkar Fair in India of het Loy Krathong Festival in Thailand. Er zijn ook festivalreizen naar Nepal, dus wellicht zijn die te combineren met een van de twee grote trekking-reizen in dit land.

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • Specialist in groepsreizen en single reizen
 • Aantal reizen met veel hikes & wandelingen
 • Aantal trekkings in Nepal
 • Single reizen met verschillende leeftijdscategorieën
 • Excursies met een duurzaam karakter
 • Zeker op reis: aangesloten bij ANVR / SGR / Calamiteitenfonds

Contactgegevens

 • Shoestring Reizen
 • Website: https://www.shoestring.nl
 • E-mailadres: info@shoestring.nl
 • Telefoonnummer: 020-685 0203
 • Adresgegevens:
  Entrada 223
  1114 AA Amsterdam-Duivendrecht

Shoestring Reizen is specialist in:

 • Avontuurlijke groepsreizen
 • Diverse bestemmingen met wandelingen
 • Trekkings in Nepal
 • Single reizen
 • Festivalreizen

Reisinspiratie & Tips

Foto's van de pelgrimsroute Via de la Plata

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je overweegt (een deel van) de Via de la Plata in Spanje te gaan lopen. Misschien wordt het je eerst...