De beste webshops voor wandelaars en lange-afstand-hikers

nederland
Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Ben je op zoek naar nieuwe wandelschoenen, of een rugzak die wél lekker op je rug zit? In dit artikel vind je een aantal van de beste webshops voor wandelaars en hikers die meerdaagse trekkings willen doen.

Al deze webshops hebben een uitgebreid assortiment voor de wandelaar. Denk dus aan wandelschoenen en backpacks, maar ook bijvoorbeeld aan sokken (heel belangrijk), wandelstokken, goede wandelbroeken en -shirts en wandelaccessoires.

Ben je een wandelaar die kampeert? Diverse wandelwinkels hebben een ruim aanbod aan lichtgewicht trekkers-tentjes (voor 1 of 2 personen), lichte potjes en pannetjes en ultralight branders.

Wandelwinkels: breed assortiment voor hikers, trekkers en dagjesmensen

Alle webshops voor wandelaars op deze pagina hebben een ruim aanbod voor hikers. Naast wandeklading gaat het dan vaak om schoenen van bekende merken als Lowa, Hanwag en Meindl, maar ook rugzakken, bijvoorbeeld van Osprey. Zelf heb ik 3 Osprey rugzakken en heb van geen enkele een seconde spijt gehad.

Sommige wandelwinkels verkopen ook (Garmin)navigatie, maar een app op je telefoon werkt even goed als een dedicated Garmin-device of horloge. Zelf ben ik fan van de app Pocket Earth. Andere populaire producten zijn hoeden, zonnebrillen, sneldrogende kleding en handdoekjes et cetera.

Bever een van de betere webshops voor wandelaars
Bever Maastricht wandelkleding

Budget wandelkleding en -accessoires

Hiken is een fantastische hobby, maar outdoorkleding kan nogal eens flink aan de prijs zijn. Dat geldt voor wel meer hobby-producten overigens. Heb je een kleine portemonnee en geen zin om de brand te breken aan Patagonia, Berghaus, Arc’teryx en IceBreaker? Kijk dan eens bij Decathlon en Bever. Decathlon heeft de eigen outdoor-merken Forclaz en Quechua die een voordelig alternatief vormen op de topmerken. Bever Sport heeft Ayacucho als ‘budgetmerk’. Op mijn wandelwinkel pagina vind je een overzicht van alle webshops die op deze site vermeld staan. En hier vind je de overige nuttige links.

Wandelgidsen & routekaarten

In dit overzicht van de beste webshops voor wandelaars staan geen winkels die routeboekjes en wandelgidsen verkopen. Dit gezegd hebbende verkoopt een aantal wel een paar wandelgidsen, maar het assortiment is niet zo breed als bijvoorbeeld bij Reisboekhandel De Zwerver. Ook Bever heeft in de winkel vaak wel een beperkt aantal wandelgidsen en andere reisgidsen staan.

Wandelreizen deals

 
Eigenwijze Reizen

Handige reistips & deals

Wandel van Valkenburg naar Sibbe via wandelroute Va9

Valkenburg is een uitstekende uitvalsbasis voor mooie dagwandelingen in de omgeving, en dus ook een prima optie voor een korte wandelvakantie in eigen land. Ee...

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...