Wandelen door het Nationale Park Cinque Terre: Djoser wandelreis

italie
Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Heerlijk wandelen van vissersdorp tot vissersdorp en langs wijnterrassen langs de ruige Ligurische kust in Italië, wie loopt daar niet warm voor? Tijdens deze 8-daagse wandelreis bezoek je het nationale park Cinque Terre waar het om vijf spectaculaire vissersdorpen draait langs de Ligurische kust. Bekijk deze wandelvakantie van Djoser.

Het Italiaanse Cinque Terre: een fraaie bestemming voor wandelaars

De Cinque Terre in het gelijknamige Nationaal park Cinque Terre bestaat uit vijf dorpjes langs de Italiaanse kust, vlak bij La Spezia in Ligurië. Het is een van de meest schilderachtige plekken van Italië; met name in het hoogseizoen kan het er dan ook flink druk zijn. De 5 dorpjes zijn: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola en Riomaggiore. Vernazza wordt gezien als het mooiste dorp, maar de overige 4 zijn meer dan de moeite waard. Ook onder wandelaars is Cinque Terre een zeer populaire bestemming, vandaar dat Djoser een mooie wandelreis heeft samengesteld.

Djoser biedt groepsreizen aan naar tal van bestemmingen. Dit kan gaan om rondreizen, maar dus ook om fiets- en wandelreizen. De groepsgrootte is zo’n 8 tot 15 mensen. De groepen bestaan zowel uit samen- en alleenreizenden

Wandelvakantie door het Nationale Park Cinque Terre

Onderstaande is gebaseerd op de wandelreis van Djoser zoals die toen ik dit publiceerde online stond. Check altijd de actuele reis-info en het programma. Deze kunnen natuurlijk gewijzigd zijn. Ga je mee?

Wandelen in de prachtige Italiaanse wandelregio die over vele wijnterrassen beschikt en verkend kan worden via een van de mooiste kustwandelpaden van Europa. Er zal gewandeld worden door dorpen langs de kust en door het heuvelachtige achterland. Wandelingen zullen afgewisseld worden met een treinreisje over het lokale spoorlijntje en eventueel met de boot. 

Djoser Cinque Terre Wandelen banner

Na een vlucht van Amsterdam naar Genua kan de pret beginnen. Het startpunt is een familiehotel in het plaatsje Bonassola, dat om de hoek van het nationale park Cinque Terre ligt. De rest van de route gaat vervolgens steeds meer in zuidelijke richting.

De tweede dag loop je vanuit Bonassola omhoog naar het pittoreske Scernio, waar je langs weelderige begroeiingen en olijfgaarden naar het kustplaatsje Levanto loopt. Natuurlijk is er tijd voor een koffiepauze, waarna de wandeling verder voert door de bossen met spectaculaire uitzichten over de kustlijn. Het vissersplaatsje Monterosso met kasteel en klooster wordt zeker niet overgeslagen.

Monterosso Cinque Terre
Het vissersplaatsje Monterosso

De volgende dagen neemt de route je onder andere mee naar Vernazza aan het water en Corniglia dat hoog op de kliffen gelegen ligt, waar er genoeg tijd is om de pittoreske dorpen te verkennen. Vervolgens wandelen jullie de volgende dagen door naar het zuidelijke punt van het schiereiland naar het havenstadje Portovenere waar het steeds ruiger wordt.

De boot zal jullie terugbrengen, van waaruit je de kustlijn vanaf het water kunt bewonderen. Tijdens deze tocht kun je genieten van het kristalheldere water en de adembenemende uitzichten op de ruige rotsen en het weelderige landschap.

Bekijk de wandelvakanties naar Cinque Terre van Djoser, SNP Natuurreizen, Eigen-Wijze Reizen en OAD Reizen. Toch niet op wandelvakantie? TUI Reizen biedt geen wandelreizen aan maar wel rondreizen in de regio.

Corniglia Cinque Terre Wandelen
Corniglia

Tijdens deze wandelreis maken jullie ook gebruik van de trein die je bijvoorbeeld naar het noordelijker gelegen Deiva Marina brengt voor een wandeling door het natuurpark Framura. De trein is een populaire manier om de Cinque Terre en de omliggende gebieden te verkennen.

Het charmante kustplaatsje Deiva Marina is de perfecte uitvalsbasis voor een wandeling door het natuurpark Framura dat bekend staat om zijn ongerepte natuur en adembenemende uitzichten op de Ligurische Zee. Tijdens de wandeling kun je genieten van de rustige, groene omgeving en de geur van bloemen en planten. De wandelreis wordt afgesloten in Vernazza in de provincie La Spezia, waarna jullie met de bus worden teruggebracht naar de luchthaven in Genua. 

Cinque Terre zoals iedereen dat voor ogen heeft

Reisorganisaties voor een Wandelvakantie in Cinque Terre

Naast Djoser Wandelreizen zijn er nog meer reisorganisaties die een wandelreis bij de Cinque Terre aanbieden. Het is dan ook een zeer populaire bestemming. Ik zet een aantal organisaties op een rijtje. Elke reis heeft een eigen invulling, lengte, route en verschillende accomodaties. Ik adviseer de reizen naar Cinque Terre goed te vergelijken voordat je er eventueel eentje boekt.

  • SNP Wandelvakanties: 8-daagse wandelvakantie. Volg de wereldberoemde Ligurische kust en ontdek al wandelend Cinque Terre: de vijf mooiste dorpjes van de Bloemen-Rivièra. Bekijk deze reis
  • Eigenwijze Reizen: 7-daagse wandelvakantie door vijf spectaculair gelegen dorpen van Cinque Terre. Op basis van logies en ontbijt en bagagevervoer. Individuele reis. Bekijk deze reis
  • OAD Reizen: Individuele wandelvakantie met het pittoreske Vernazza en het kleurrijke Portofino. Wandel over eeuwenoude, in de rotsen uitgehouden trappen en pelgrimspaden. Bekijk deze reis
  • TUI Reizen biedt diverse vakanties naar Cinque Terre aan, maar dit zijn geen wandelreizen. Wel leuke combi-reizen waarbij je bijvoorbeeld ook Florence en Venetië bezoekt. Bekijk de mogelijkheden

Lees meer over SNP Natuurreizen en Eigenwijze Reizen. Mocht je gaan wandelen in Cinque Terre wens ik je vast veel plezier! Voor meer reisorganisaties en informatie; lees de pagina over wandelvakanties in Cinque Terre. Je kunt hier ook meer lezen over de 5 dorpen die samen deze fraaie wandelbestemming vormen.

Wandelreizen deals

 
Eigenwijze Reizen

Handige reistips & deals

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...

De Camino Ingles: van Ferrol naar Santiago de Compostela

De kortste volwaardige Camino naar Santiago! Ik liep de Camino Ingles vanaf Ferrol in 4 dagen; als je via een reisorganisatie boekt maak je minder lange dagafs...