SNP Natuurreizen biedt vanaf nu ook Women Only Wandelvakanties aan

oostenrijk
Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Wandelvakanties, maar dan alleen voor vrouwen. Reisorganisatie SNP Natuurreizen is begonnen met het aanbieden van Women Only Wandelvakanties. Het aantal bestemmingen is nog redelijk beperkt, maar wordt ongetwijfeld uitgebreid.

SNP Women Only Wandelvakanties

De enige wandelreis die ik tot nu toe kan vinden op de site is een 5-daagse huttentocht in Oostenrijk. De reis is genaamd ‘Yomads – Women-Only huttentocht’ en is een 5-daagse hike-break alleen voor vrouwen. Bekijk de reisdetails en vertrekdata van deze reis naar Vorarlberg.

Elders las ik dat er ook een vijfdaagse trektocht alleen voor vrouwen langs berghutten in de Dolomieten in Italië wordt georganiseerd, maar die heb ik nog niet gevonden. Wellicht staat hij als je dit leest inmiddels wel op hun website.

De Women Only Wandelvakanties vinden plaats in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers. Overnachten doen jullie in kleinschalige accommodaties, en de wandelvakantie staat onder begeleiding van vrouwelijke gidsen.

Ga mee op avontuur over de vele mooie bergpaden om daarna met een koud drankje te genieten van de lokale lekkernijen. – SNP Natuurreizen

SNP Women Only Wandelvakanties banner

SNP heeft ook een fietsvakantie alleen voor vrouwen, en wel naar de mooie fietsregio rond het Spaanse Girona. Dit is een wielren-vakantie, met tapas en natuurlijk veel fietsen. De koninginnenrit van deze fietsreis is de Coastal Route, met de fantastische weg langs de kust. Bekijk deze fietsvakantie voor vrouwen naar Catalonië.

Women Only wandelvakanties Oostenrijk

Overname Women Only van Dutch Outdoors

SNP heeft het Women Only concept overgenomen van Dutch Outdoors. SNP signaleerde een groeiende vraag naar wandelvakanties voor vrouwen, waarbij vrouwen graag een sportieve uitdaging aangaan met gelijkgestemden. De Yomads – Women-Only huttentocht speelt daar op in.

De commercieel directeur van SNP Natuurreizen Manon van Dilgt vertelt: ‘Wij zijn al sinds de start bij Dutch Outdoors betrokken en hebben het concept met veel interesse gevolgd. We zien in de markt onder de 30’ers en 40’ers een toenemende behoefte aan actieve reizen in de natuur met gelijkgestemden. Dit concept past perfect bij ons en we gaan het met zorg verder oppakken en uitbreiden.’

Meer lezen over SNP Natuurreizen kan op deze pagina.

Meiden in de Bergen

Een andere reisorganisatie die (alleen) wandelvakanties voor vrouwen aanbiedt is meidenindebergen.com. Sietske was zelfs de eerste die dit type ‘Women Only’ wandelreizen aanbood. Zij organiseert huttentochten, retreats en micro-avonturen, louter en alleen voor vrouwen. Het zijn kleinschalige reizen waarbij overnacht wordt in berghutten.

Ervaringen met Wandelvakanties voor Vrouwen

Ben jij als vrouw al eens meeweegt met een women only wandeltrip? Dan ben ik erg benieuwd hoe je dit ervaren hebt. Dit hoeft niet met SNP geweest te zijn; ook als je met een andere reisorganisatie bent mee geweest ben ik hoor ik het graag. Ook hoor ik graag waarom je precies voor een reis met alleen vrouwen hebt gekozen. Je kunt een comment achterlaten via de contact-pagina.

Wandelreizen deals

 
Eigenwijze Reizen

Handige reistips & deals

Wandel van Valkenburg naar Sibbe via wandelroute Va9

Valkenburg is een uitstekende uitvalsbasis voor mooie dagwandelingen in de omgeving, en dus ook een prima optie voor een korte wandelvakantie in eigen land. Ee...

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...