Turkije Natuurlijk

Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Wandelen in Turkije, individueel of in kleine groepen

Turkije Natuurlijk organiseert unieke en intieme wandeltochten (kleine groepen) met bagagevervoer, waaronder diverse routes zoals de bekende Lycian Way, de St. Paul trail en in Cappadocië. Daarnaast kun je ook kiezen voor individuele wandeltochten of maatwerkreizen.

Het verkennen van de weelderige natuur, eeuwenoude cultuur en opmerkelijke gastvrijheid van de lokale bevolking staat centraal bij het wandelen met Turkije Natuurlijk.

Zij hebben duurzaamheid, kleinschaligheid en kwaliteit in het toerisme hoog in het vaandel staan. Ze kiezen dan ook voor bescheiden accommodaties en werken nauw samen met de lokale gemeenschappen in diverse regio’s. Zo komt het geld bij kleine lokale ondernemers terecht en niet bij de grotere hotelketens.

Hetzelfde geldt overigens voor hun moederorganisatie Earth Tracks. De eigenaresse heeft langere tijd in Turkije gewoond en kent het land en haar wandelmogelijkheden.

Turkije Natuurlijk maakt gebruik voor kleine, gastvrije accommodaties, variërend van comfortabel tot (zeer) eenvoudig. Hoewel de faciliteiten wellicht minder uitgebreid zijn dan gebruikelijk, wordt dit gecompenseerd door de hartelijke Turkse gastvrijheid en heerlijke maaltijden die worden aangeboden.

Bestemmingen van Turkije Natuurlijk

Je kunt op dit moment kiezen uit 4 verschillende bestemmingen, elk met hun eigen karakter.

 • De Lycian Way strekt zich uit langs de zuidkust, van Fethiye tot Antalya. Dit pad doorkruist het historische Lycië, een bergachtige regio met een schitterende, gevarieerde natuur, talloze oude bezienswaardigheden, uitgestrekte stranden, kliffen en adembenemende panoramische uitzichten. De totale Lycian Way is 500 kilometer lang, maar de reis van Turkije Natuurlijk gaat langs het westelijke deel van de Lycian Way en begint in het historische Griekse dorp Kayaköy. De route voert langs kleine dorpjes, olijfgaarden, oude Lycische steden, schilderachtige baaien en biedt indrukwekkende vergezichten, en eindigt bij het oude Patara.
 • St. Paul Trail: hun route wordt aanzienlijk minder bewandeld dan de Lycian Way, hoofdzakelijk vanwege de moeilijkere toegankelijkheid en het beperkte aantal accommodaties in het gebied. Het startpunt van onze route bevindt zich in Özkonak en leidt naar het prachtige eindpunt bij het meer van Eğirdir. Net zoals de Lycian Way is ook dit een project van de Engelse Kate Clow. Haar streven was om de oude paden te herstellen en door middel van duurzaam kleinschalig toerisme werkgelegenheid te genereren voor de lokale bevolking, met als doel de voortdurende leegloop van het gebied tegen te gaan.
 • Carian Trail: Een relatief recente langeafstandswandelroute in Turkije is de Carian Trail. Ongeveer 820 km aan paden verbindt de Egeïsche Zee met de Middellandse Zee. De trail ontleent zijn naam aan de oude Karische beschaving, die hier talrijke historische sporen heeft nagelaten.
 • Cappadocië: gelegen in het hart van Turkije, is een waar paradijs voor wandelaars die op zoek zijn naar een unieke en betoverende ervaring. Deze betoverende regio staat bekend om zijn surrealistische landschap, gevormd door duizenden feeënschoorstenen, rotsformaties en ondergrondse steden. Wandelen door de valleien van Cappadocië biedt wandelaars de mogelijkheid om de ongelooflijke schoonheid van het gebied te ervaren, terwijl ze langs oude grotwoningen en historische bezienswaardigheden komen. Het terrein van Cappadocië is gevarieerd, met kronkelende paden die door valleien en langs kliffen slingeren, waardoor wandelaars worden beloond met adembenemende uitzichten op de sprookjesachtige omgeving. Tijdens het wandelen kunnen reizigers ook genieten van de lokale flora en fauna die gedijen in deze unieke omgeving.

Let op: wandelen in Turkije betekent dat je te maken met aardige hoogteverschillen en rotsachtige trails. Houd rekening met loszittende stenen en zorg voor goede wandelschoenen.

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • Kleinschalige wandelreizen in Turkije
 • Actief sinds 2000
 • Zeer kleine groepen
 • Individueel en maatwerk ook mogelijk
 • Originele bestemmingen

Contactgegevens

 • Turkije Natuurlijk
 • Website: https://www.turkijenatuurlijk.nl/
 • E-mailadres: info@earthtracks.nl
 • Telefoonnummer: 06-2136 6693
 • Adresgegevens:
  Van Hogendorpstraat 861
  1051 CD Amsterdam

Turkije Natuurlijk is specialist in:

 • Kleinschalige duurzame wandelreizen in Turkije
 • Individuele wandelreizen
 • Groepswandelreizen
 • Reizen op maat
 • Lycian Way, St. Paul trail & Cappadocië
 • Single reizen via hun Earth Tracks label

Reisinspiratie & Tips

Wandel van Valkenburg naar Sibbe via wandelroute Va9

Valkenburg is een uitstekende uitvalsbasis voor mooie dagwandelingen in de omgeving, en dus ook een prima optie voor een korte wandelvakantie in eigen land. Ee...

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...