Pyrgos House

Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Wandelvakanties op het Griekse eiland Kythira

Op Orchideeën-wandelreis met een groep, een pittige individuele trektocht over het eiland maken of gewoon een Griekse kookworkshop volgen! Via het op het eiland zelf gevestigde Pyrgos House boek je individuele of groepswandelreizen en leuke excursies of workshops op dit Griekse eiland.

Over het eiland Kythira & Pyrgos House

Als je aan de Griekse eilanden denkt zal Kythira niet het eerste zijn dat bij je opkomt. Kythira wordt gekenmerkt door zijn eenvoud, zuiverheid en een uitgebreide variatie aan natuur en landschappen. Voor wandelaars die graag de rust en lekker weer opzoeken is het een uitstekende bestemming. De alom aanwezige kalmte is indrukwekkend. Kythira heeft zich weten te onttrekken aan het massatoerisme die men op veel andere Griekse eilanden vindt, waardoor zelfs tijdens de zomermaanden nog serene stranden te vinden zijn waar je na je wandeling kunt pootjebaden.

Kythira staat verder vooral bekend als de vermeende geboorteplaats van de Griekse godin Aphrodite. Het behoort tot de Ionische eilanden en heeft nog geen 4.000 vaste bewoners. Wel kiezen elk jaar toeristen en natuurliefhebbers voor een vakantie op Kythira, niet in de laatste plaats om er te gaan wandelen.

De Nederlanders Frank en Thom bieden er diverse accommodaties, wandelarrangementen en outdoor-excursies aan. Onder deze accommodaties ook hun eigen rustig gelegen Pyrgos House, waar zij sinds 2003 wonen. De accommodatie is gelegen in het leuke dorp Potamos, dat vanwege de centrale ligging een prima uitvalsbasis voor een vakantie op Kythira biedt.

Pyrgos, de Griekse term voor toren, is al decennia bekend bij de inwoners van Potamos als het traditionele dorpshuis vanwege zijn hoogte en imposante uitstraling. Dankzij de restauratie hebben we het huis nu teruggebracht naar zijn oude pracht en hersteld in zijn oorspronkelijke naam. De locatie, het uiterlijk, de authentieke buitentrap met unieke contouren, en de prachtige bogen maken van Pyrgos House een charmante, opmerkelijke en reeds veelvuldig gefotografeerde residentie.

Het dorp Potamos heeft een supermarkt, slager en bakkertje, en elke zondag kun je er over de markt struinen waar lokale producten aan de man worden gebracht. Pyrgos House is het hele jaar te boeken, en de houtkachel en centrale verwarming maken deze accommodatie ook geschikt voor verblijf in de winter. De eigenaren helpen je verder graag met het vinden van leuke tours en workshop.

Wandelen en outdoor-activiteiten vormen echter hun belangrijkste aanbod, en ik licht graag een en ander uit hun reisaanbod uit:

Voorbeelden van hun wandelvakanties

Overig aanbod van Pyrgos House

Ga je op vakantie naar Kythira maar staat wandelen niet bovenaan je wensenlijstje? Frank kan je ook helpen met het kiezen van leuke accommodaties en alternatieve outdoor-activiteiten, zoals canyonning, mountainbiken en e-bike tours. Verder zijn er diverse workshops te boeken, zoals olijfolie-zeep maken en kookworkshops. Heb je interesse in de Griekse mythologie? Boek dan de wandeling ‘Paleopoli en Avlemonas – daar waar mythologie en geschiedenis elkaar ontmoeten’. Volgens de Griekse mythologie zou hier de godin Aphrodite zijn ontstaan, uit het schuim van de golven.

Tot slot bieden ze diverse boottochten aan. Een excursie met een vissersboot bijvoorbeeld vanuit het vissersplaatsje Avlemonas, of ga zee-kajakken. Kortom, Pyrgos House heeft voldoende in huis om je vakantie op Kythira een leuke invulling te geven.

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • Expert in activiteiten & vakanties op Kythira
 • Breed en gevarieerd wandel-aanbod
 • Nederlandse eigenaren Frank & Thom
 • Eigen accommodatie in centraal dorp Potamos
 • Aangesloten bij GNTO (Greek National Tourism Organisation): EOT

Contactgegevens

 • Pyrgos House
 • Website: https://www.pyrgoshouse.com/
 • E-mailadres: info@pyrgoshouse.com
 • Telefoonnummer: (00-30)-698 986 3140
 • Adresgegevens:
  Postbus 40
  Potamos 80200
  Kythira, Griekenland

Pyrgos House is specialist in:

 • Accommodaties op Kythira
 • Wandelvakanties & trekkings
 • Outdoor-activiteiten
 • Excursies en workshops op Kythira

Reisinspiratie & Tips

Wandel van Valkenburg naar Sibbe via wandelroute Va9

Valkenburg is een uitstekende uitvalsbasis voor mooie dagwandelingen in de omgeving, en dus ook een prima optie voor een korte wandelvakantie in eigen land. Ee...

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...