Onderweegs in Italië

Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Expert in Italiaanse fiets- en wandelvakanties

Reisorganisatie Onderweegs in Italië is aanbieder van wandel- en fietsvakanties in diverse fraaie Italiaanse regio’s. Het gaat hier om individuele vakanties in regio’s als Toscane, Piemonte en Friuli. Je overnacht in kleinschalige accommodaties.

De eigenaar en oprichter van Onderweegs is fietsfanaat en heeft de routes altijd zelf samengesteld. Pas later zijn er ook wandelreizen in het aanbod van Onderweegs in Italië opgenomen; ook de wandelroutes zijn door hen zelf samengesteld. Ze bieden unieke wandelvakanties inclusief bagagevervoer en prettige accommodaties. De dagafstanden liggen meestal zo tussen de 12 en 20 kilometer. Vaak is er een korte en lange variant.

Elke wandelregio die ze aanbieden kenmerkt zich door een uniek karakter met typerende streekgerechten en lokale wijnen. Piemonte staat bekend om de Barolo wijn, truffels en hazelnoten, terwijl in Chianti de prachtige wijnen samengaan met het typische heuvellandschap.

Bestemmingen van Onderweegs in Italië

Een greep uit de bestemmingen: ‘Wandelen door de Chianti’, een bekende streek in Toscane, waar je langs mooi verbouwde landhuizen en oude boerderijen wandelt. Of kies voor ‘Door de wijngaarden van Barolo’, een wandelvakantie in Piemonte. Ervaar de bijzondere ambiance van dit pittoreske wijnlandschap. Maak een wandeling langs de talloze wijngaarden die enkele van de beste wijnen van Italië voortbrengen, waaronder de befaamde Barolo en haar uitmuntende ‘kleine broertje’, de fantastische Barbaresco.

Fietsvakanties in Italië

De reisorganisatie is ooit begonnen als aanbieder alleen fietsvakanties in Italië. Sinds 2023 bieden ze dus ook wandelreizen aan. Voor elke reis zijn GPS-files voor je navigatiesysteem aanwezig.

De Italiaanse fietsvakanties gaan onder andere door Lombardije, Toscane, Umbrië, Puglia en Campanië. Ook kun je met Onderweegs gaan fietsen op de eilanden Sardinië en Sicilië. Op een paar fietstochten in Zuid-Italië na zijn alle fietsreizen bedacht, samengesteld en uitgezet door én voor Onderweegs in Italië.

Als kleinschalige reisorganisatie houdt Onderweegs graag persoonlijk contact met hun (potentiële) klanten en hun partners in Italië. Neem voor specifieke vragen en/of wensen dan ook zeker contact met hen op.

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • Wandel- en fietsexpert in Italië
 • meer dan 50+ individuele fiets- en wandelvakanties in Italië
 • Zelf samengestelde routes
 • Kleinschalige accommodaties
 • Inclusief bagagevervoer
 • Zeker op reis: aangesloten bij ANVR / SGR / Calamiteitenfonds

Contactgegevens

 • Onderweegs in Italië
 • Website: https://www.onderweegsinitalie.nl/
 • E-mailadres: info@onderweegsinitalie.nl
 • Telefoonnummer: 0541-296 861
 • Adresgegevens:
  Zandbreeweg 10
  7577 BZ Oldenzaal

Onderweegs in Italië is specialist in:

 • Fietsvakanties in Italië
 • Wandelvakanties in Italië
 • Wandelen in de regio’s Friuli, Piemonte, Toscane en Emilia-Romagna

Reisinspiratie & Tips

Wandel van Valkenburg naar Sibbe via wandelroute Va9

Valkenburg is een uitstekende uitvalsbasis voor mooie dagwandelingen in de omgeving, en dus ook een prima optie voor een korte wandelvakantie in eigen land. Ee...

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...