Happen en Stappen

Met Happen en Stappen combineert u een mooie wandeltocht met lekker eten. Tijdens uw tocht stopt u bij 2 verschillende eetgelegenheden, en geniet op elke plek van een gang. De website maakt het concept gelijk goed duidelijk. Bezoek happenenstappen.nl

happen en stappen

U start met koffie en gebak, wandelt naar de volgende locatie waar u soep krijgt opgediend. Na een tweede wandeling eindigt u met een lunch of warme maaltijd, afhankelijk of u een ochtend- of middagarrangement hebt geboekt. Meerdaagse wandelarrangementen met uitgebreid ontbijt en heerlijk 3-gangen-diner? Kijk eens bij de Klavertje 4 Wandelarrangementen.

Het is dus eigenlijk een soort running dinner, maar dan wandelend. U eindigt bij het beginpunt; u wandelt dus een rondje. U doet het stappen en happen staan voor u klaar.

De lekkerste wandeltochten van Nederland en België. Happen en Stappen brengt u naar de mooiste plekjes van de Lage Landen. Dus trek de stoute schoenen aan en stap mee van koffie tot hoofdgerecht.  – happenenstappen.nl

U kunt zelf kiezen bij welke van de 2 locaties u start. Bovendien is er de mogelijkheid gratis te parkeren. 25.000 Wandelaars gingen u al voor. De kosten op het moment van schrijven bedragen € 21.95 voor het ochtend-arrangement en € 27,95 voor het middag-arrangement (met hoofdgerecht in plaats van lunch). Bekijk de verschillende wandel-routes.


Adres- & Contactgegevens Happen en Stappen

Happen en Stappen / Trappen en Happen
Ommelseweg 56
5721 WV Asten (geen bezoekadres)
website: www.happenenstappen.nl
e-mail adres: info@happenenstappen.nl
telefoonnummer: 088 – 6332 000 (kantooruren)


Het Concept

Wat is Happen en Stappen? Het concept is simpel maar goed bedacht. Een wandeldagje Happen en Stappen ziet er als volgt uit:

 • Koffie met Taart, bij uw gekozen startpunt
 • Eerste wandel-etappe
 • Op naar de volgende gang: soep
 • Tweede wandel-etappe
 • Lunch of Hoofdgerecht (afhankelijk van uw arrangement), bij uw startpunt en tevens eindpunt.

De wandelroutes variëren in lengte van zo 8 kilometer tot 19 kilometer. Het leeuwendeel van de routes zit daar tussenin, qua afstand. Per route kunt u van tevoren zien bij welke restaurants u tussenstops maakt. Zo weet u waar u aan toe bent.

U kunt op de website klikken op de regio waar u wilt gaan wandelen. U krijgt dan per regio een overzicht van de beschikbare routes.

Als u een arrangement geboekt hebt en er blijkt slecht weer aan te komen op de dag dat u zou gaan wandelen, dan kunt u tot één dag vooraf tot 17:00 uur de boeking kosteloos wijzigen naar een andere datum.

Wilt u happen en stappen met overnachting? Als het begin- en eindpunt bij een hotel plaatsvindt is het natuurlijk eenvoudig een overnachting te boeken. Hier dient u zelf zorg voor te dragen.

Dit gaat buiten de organisatie om. Op de website kunt u een route kiezen waarbij bij een hotel wordt gestart. Zorg ervoor dat u uw overnachting(en) tijdig reserveert. Een alternatief is de website Booking.com waar u hotels kunt vinden die in de buurt liggen van uw start- en eindpunt.


Enkele Voorbeeld-routes van Happen en Stappen:

 • De schilderachtige Veluwe, 19 km, provincie Gelderland. Deelnemende restaurants zijn Veluwe Hotel Stakenberg in Elspeet en Pannenkoekenhuis de Boswachter in Vierhouten.
 • Linie lopen langs de Lek, 17 km, provincie Utrecht. De forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deelnemende restaurants zijn Hajé Linielanding in Nieuwegein en Fort WKU in Tull en’t Waal
 • Happen in de Haringstad Enkhuizen, 11 km, provincie Noord-Holland. Deelnemende restaurants zijn IJgenweis eten & drinken in Bovenkarspel en Grand Café van Bleiswijk in Enkhuizen.
 • Genieten aan het Grevelingenmeer , 19 km, provincie Zuid-Holland. De Grevelingen, op de grens van Zeeland en Zuid-Holland, is het grootste zoutwatermeer van Europa. Deelnemende restaurants zijn Visspecialist Hameetema in Ouddorp en Beachclub ’t Gorsje, eveneens in Ouddorp.
 • Of kies een van de overige routes.

Alternatieve Arrangementen voor Fietsers: Stappen en Trappen

Bent u meer een fietser? Voor fietsliefhebbers is er eigenlijk een soortgelijk concept: Stappen en Trappen. Hierbij krijgt u niet 3 maar 5 gangen voorgediend. Er is keus uit meer dan 160 mooie fietsroutes; allemaal een rondje, dus u eindigt waar u begonnen bent.

De fietsroutes zijn zo ongeveer 40 kilometer tot 70 kilometer lang. Bezoek happenentrappen.nl voor een overzicht van deze culinaire fietsroutes.

Enkele Routes van Happen en Trappen

 • Bourgondisch Brabant, 66 km. Eten in oergezellige Brabantse restaurants. bekijk route
 • Onthaasten langs de Stelling van Amsterdam, 50 km. Kleine plaatsjes zoals Nieuwendam en Scharwoude, maar ook het centrum van Amsterdam. bekijk route
 • Brabantse Bossenroute, 52 km. Happen en Trappen in Brabant in de mooie omgeving van De Peel. bekijk route
 • De bruisende Betuwe, 44 km. Fietsen in Gelderland tussen de Nederrijn, de Waal en de Linge. bekijk route
 • Reizen over de Utrechtse Heuvelrug, 57 km. Bossen, heidevelden en duinen in de provincie Utrecht. bekijk route

Cadeaubon

Leuk om cadeau te doen aan culinaire wandelaars: de Happen en Stappen bon. De cadeaubon kost momenteel €21.95 of €27.95 per cadeaubon, inclusief verzendkosten. Dit is dus goed voor 1 loop/eet-arrangement. De ontvanger kan zélf bepalen welke route en wanneer er gelopen wordt. De cadeaubon is op de website te bestellen.


Goed om te weten:

 • Hap en stap u langs meer dan 60 routes door heel Nederland. 3 culinaire tussenstops. Of ga fietsen en kies uit 160 routes met 5 tussenstops.
 • ThemaHappen: diverse themaroutes, zoals cultuur, sport, recreatie en ‘verantwoord’ (allen bij Happen en Trappen)
 • Dé ideale combinatie van samen sportief bezig zijn in de buitenlucht en culinair genieten
 • Blijf op de hoogte van nieuwe routes door u in te schrijven voor de nieuwsbrief
 • De Happen en Stappen bon is een sportief, origineel en lekker cadeau voor horeca- en wandelliefhebbers.

Ervaringen met Happen en Stappen

Heeft u al eens een wandelarrangement geboekt bij deze organisatie? We lezen uw ervaring graag terug! Was u tevreden met de route? Wat was het niveau van het geserveerde eten? Overigens zijn op hun eigen website diverse ervaringen van klanten te lezen. Als u ervaringen over een bepaalde wandelroute wilt lezen kunt u op een route-pagina rechtsboven op ‘evaluaties’ klikken.

Korte Wandelvakanties met 1 of 2 overnachtingen

Heeft u de arrangementen van happenenstappen bekeken en niet gevonden wat u zocht? Wij hebben info over diverse andere reisorganisaties voor (korte) wandelvakanties. Mogelijke alternatieven voor korte wandelreizen en -arrangementen zijn KRAS Reizen en Eigen-Wijze Reizen.

width=”728″ height=”90″ alt=”happen en stappen”

Bekijk de wandelvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB logo
SNP logo
Djoser logo
sawadee logo