Wandelvakantie in Noorwegen: Fjorden & Dorpjes

wereld
Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Voor veel wandelaars staat Noorwegen als vakantieland op nummer 1 en dat is goed verklaarbaar want het ruige Noorwegen heeft adembenemende landschappen, een ongerepte natuur en  een rijke cultuur.

Van de majestueuze fjorden en gletsjers tot de charmante stadjes en pittoreske dorpjes, er is altijd wel iets te zien en te beleven in dit Scandinavische land. Als je van wandelen houdt in de prachtige natuur, kan dat heel goed in Noorwegen. Djoser heeft een prachtige wandelreis aan de westkust van Noorwegen samengesteld waarbij je langs de mooiste plekjes komt zoals onder andere Geirangerfjord, een van de meest gefotografeerde fjorden van Noorwegen. Met steile bergen, watervallen en kristalhelder wateren. Ga mee op ontdekkingstocht door deze indrukwekkende en adembenemende  Noorse regio. 

Djoser Wandelvakantie in Noorwegen: Fjorden staan centraal

Onderstaande is gebaseerd op de wandelreis van Djoser zoals die toen ik dit publiceerde online stond. Check altijd de actuele reis-info en het programma. Deze kunnen natuurlijk gewijzigd zijn. Ga je mee? 

Deze 8-daagse Djoser wandelvakantie biedt wandelingen aan die geschikt zijn voor mensen met een gemiddelde conditie, vooral als je regelmatig wandelt. Het gaat bij Djoser altijd om groepsreizen. jullie reizen met ene eigen touringcar van fjord naar fjord, alwaar (dag)wandelingen worden gemaakt. Er wordt overnacht in mooi gelegen accomodaties.

Ålesund startplaats van de Djoser wandelvakantie in Noorwegen
Het Noorse Ålesund, de startplaats van de Djoser wandelvakantie in Noorwegen

Je beslist zelf of je wel of niet wilt deelnemen aan de wandelingen, gezien ze elke dag plaatsvinden. Het avontuur begint na de vliegreis in Ålesund; deze stad biedt een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de fjorden en bergen in de omgeving.

De kustplaats Fosnavåg en het Runde-eiland met hoge kliffen dat de thuisbasis is van papegaaiduikers, komen de eerste dagen ook aan bod tijdens deze reis. De wandelreis vervolgt zich vanuit verschillende accommodaties in dit bergachtig gebied. Zo wandel je de derde dag door de Sunnmøre Alpen van waar je een werkelijk prachtige uitzicht hebt over de fjorden. Tijdens deze wandelreis Noorwegen zijn er ook optionele excursies te doen, denk bijvoorbeeld aan een kajak-tocht door het fjord bij Valldal of een bezoek aan het Vikingmuseum Sagastad in Nordfjordheid.

Bekijk de wandelvakanties in Noorwegen van reisorganisaties Djoser, SNP Natuurreizen en OAD Reizen. Bij Djoser en OAD gaat het om groepsreizen, bij SNP om individuele wandelreizen.

Tijdens de tweede helft van de wandelreis wandel je niet alleen, maar ga je ook met de ferry om de fjorden over te steken en maak je stevige wandeling naar Veten waarna je beloond wordt met een prachtig uitzicht vanaf de top en dat maakt het alles meer dan waard. Aan het einde van de tocht kun je ontspannen op een van de prachtige witte stranden voordat je verder gaat naar Stryn/Loen.

Geirangerfjord Noorwegen
Het Geirangerfjord

Zoals gezegd, ook de Geirangerfjord kan tijdens deze trip van alle kanten bewonderd worden. Tijdens je wandeling maar ook vanuit het water. Hierna vullen de dagen zich behalve wandelen langs andere fjorden ook met boslandschappen, traditionele Noorse dorpjes vol boerderijen waar aardbeien worden gekweekt die je kunt proeven. Op de laatste dag eindigt de reis weer in Ålesund, maar eerst langs een avontuurlijke weg vol haarspeldbochten die je ongetwijfeld zult blijven herinneren. 

Djoser wandelreizen banner

Reisorganisaties voor een Wandelreis in Noorwegen

Naast Djoser Wandelreizen zijn er nog meer reisorganisaties die een wandelvakantie in Noorwegen aanbieden. Het is dan ook een zeer populaire bestemming. Hierbij hoeft het overigens niet altijd om een reis rond de Noorse fjorden te gaan. Ik zet een aantal organisaties op een rijtje. Elke reis heeft een eigen invulling, lengte, route en verschillende accomodaties. Ik adviseer de reizen naar Noorwegen goed te vergelijken voordat je er eventueel eentje boekt.

  • SNP Wandelvakanties: SNP heeft maar liefst 5 wandelreizen in Noorwegen in het aanbod. Dit zijn individuele vakanties. Een greep uit de reizen: Door het hart van Noorwegen (Sognefjord), Trekking door het Land van de Reuzen (Jotunheimen), Van Fjell naar Fjord (Hardangervidda en Skarvheimen) en Wandelen langs Seters en Fjellstues (Rondane). Bekijk deze reizen.
  • Eigenwijze Reizen: grote aanbieder van fiets- en wandelvakanties, met ook een pagina over Noorwegen,. Op moment van schrijven staan er geen wandelreizen in Noorwegen op de pagina, maar ik vermoed dat die er binnenkort weer op staan. Bekijk deze pagina.
  • NoSun Reizen. Groepsreizen naar Noorwegen. NoSun reizen zijn behoorlijk actief en avontuurlijk. Zij bieden als een van de weiger organisaties ook winterreizen aan. Bezoek NoSun.nl.
  • BBI Travel: Reisorganisatie BBI Travel is reisspecialist voor de Noordelijke niet-zonbestemmingen. Denk hierbij aan Ierland, IJsland, Zweden, Finland en Canada en dus ook Noorwegen. Dit zijn geen echte wandelvakanties. Bezoek BBI Travel.
Andalsnes in Noorwegen
Andalsnes

Ervaringen met Noorwegen als Wandelbestemming

Lees meer over SNP Natuurreizen, BBI Travel en Eigenwijze Reizen. Mocht je gaan wandelen in Noorwegen wens ik je vast veel plezier! Als je al eens mee bent geweest met een (groep)reis naar de fjorden lees ik graag je ervaringen terug. Stuur dan een berichtje via de contact-pagina. Als je zelfstandig op wandelvakantie in Noorwegen bent geweest, vind ik het ook leuk daar over te horen. Misschien ben je zelf gaan hiken en heb je gewoon wild gekampeerd.

Wandelreizen deals

 
Eigenwijze Reizen

Handige reistips & deals

Wandel van Valkenburg naar Sibbe via wandelroute Va9

Valkenburg is een uitstekende uitvalsbasis voor mooie dagwandelingen in de omgeving, en dus ook een prima optie voor een korte wandelvakantie in eigen land. Ee...

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...