Filzmoos: de ideale wandelvakantie voor hoger-opgeleide singles

oostenrijk
Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Hike of Bike vakantie in de Oostenrijkse Alpen

Weet jij wat de populairste wandelbestemming is onder hoger-opgeleide singles? Het in de Oostenrijkse Alpen gelegen Filzmoos. Maar waarom eigenlijk? Kan het misschien komen door de prachtige omgeving, de hoge pieken, die gezellige berghutjes? Of zijn het de kundige en gezellige Nederlandse wandelgidsen die er elke week weer een feestje van maken? 

Filzmoos wandelvakantie met Villavibes groep
wandelvakantie in Filzmoos met een leuke Villavibes groep. © Villavibes

Met Villavibes wandelen in Filzmoos

Zoals je misschien wel had verwacht, zit het ‘m juist in die mix van onderdelen: in Filzmoos klopt eigenlijk alles. Hieronder sommen we voor je op wat deze wandelvakantie zo uniek maakt. Deze advertorial is samengesteld met organisator Villavibes, een reisorganisatie voor single reizen. Lees wat je van hun wandelvakantie naar Filzmoos kunt verwachten!

De ongeëvenaarde sfeer

De Oostenrijkse sfeer in de bergen is eigenlijk niet te vergelijken met die van een ander land. De Oostenrijkers zijn ontzettend gastvrij en de berghutten zijn minstens net zo gezellig. 

Filzmoos Oostenrijk
één van de gezellige berghutten waar onderweg wordt geluncht © Villavibes

Boek je deze reis bij VillaVibes, dan kan je bovendien rekenen op een wandelvakantie met een gezellige groep gelijkgestemde leeftijdsgenoten. Hierdoor zijn er altijd wel mensen waarmee je een klik hebt. Niet voor niets dus, dat reisgenoten elkaar na afloop nog regelmatig zien. 

Filzmoos Oostenrijk singlereis
Je loopt onder begeleiding van gezellige gidsen © Villavibes

De kundige Nederlandse gidsen

Op deze wandelvakantie naar Filzmoos gaan 2 ontzettend leuke, kundige Nederlandse gidsen mee. Zij kunnen je alles vertellen over de omgeving, de natuur en de historie van de Oostenrijkse Alpen en maken echt onderdeel uit van de groep. De wandelgidsen van VillaVibes scoorden vorig jaar een gemiddeld cijfer van 9,1. 

De wandeltochten in Filzmoos

De Nederlandse gidsen stippelen elke dag een prachtige route uit. Je kunt wandelen op een wat relaxter niveau of, als je houdt van steviger doorstappen, kun je ook met de snellere groep mee. Er wordt altijd het tempo aangehouden van de minste wandelaar: zo raak je nooit te ver achterop. Onderweg maken we regelmatig stops bij gezellige berghutten, waar we ook lunchen. 

Wandelvakantie in Oostenrijk groep
adembenemende vergezichten onderweg © Villavibes

We vertrekken elke dag rond 09:30 en zijn rond 15:00 terug bij het hotel. Wil je toch een dagje rustiger aan doen en wat eerder terug naar het hotel? Geen probleem: je kan dan gewoon de wandelbus terug pakken.

Het fijne 4-sterren hotel Bischofsmütze

Over het hotel gesproken: overnachten, ontbijten en dineren doen we in het sfeervolle hotel Bischofsmütze. Het eten is er goed en gezond, het personeel enorm gastvrij. Wat ook lekker is aan dit hotel: er zit een lekkere wellness in, met bubbelbad en een zwembad. Ideaal, toch? 

Hotel Bischofsmütze Filzmoos
Hotel Bischofsmütze

Overnachten doe je in principe op een tweepersoonskamer, met iemand van hetzelfde geslacht. Ben je wat meer gesteld op je privacy? Er zijn ook een beperkt aantal single kamers beschikbaar.

Over de Hike of Bike reizen van VillaVibes Singlereizen

VillaVibes staat al jaren bekend als dé expert in singlereizen voor hoger-opgeleiden. Er zijn inmiddels al ruim 50.000 singles mee geweest met een weekendje of een weekreis. Mede door de 6 garanties die VillaVibes biedt, kom je altijd terecht in een gezellige groep. Hierdoor vind je altijd wel een paar mensen waarmee het goed klikt.

De Hike of Bike reizen (voorheen Hike & Bike) die VillaVibes aanbiedt, brengen liefhebbers van een actieve vakantie samen. Wandelaars, wielrenners en mountainbikers verblijven in hetzelfde hotel en eten samen, maar gaan verder hun eigen weg.

Ga je ook mee met deze Hike of Bike vakantie naar Filzmoos? Of ben je benieuwd naar de andere Hike & Bike of andere bestemmingen van VillaVibes? Neem dan eens een kijkje op hun website. 

Meer weten over het aanbod van single wandelvakanties? Lees dan de pagina die in z’n geheel gaat over wandelreizen voor singles. Als je gaat wandelen in Filzmoos: veel plezier!

Wandelreizen deals

 
Eigenwijze Reizen

Handige reistips & deals

Foto's van de pelgrimsroute Via de la Plata

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je overweegt (een deel van) de Via de la Plata in Spanje te gaan lopen. Misschien wordt het je eerst...