Fiets en Wandelbeurs 2025 in de Jaarbeurs Utrecht

nederland
Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Reisinspiratie, interessante lezingen, reisorganisaties, de laatste wandelsnufjes en elk jaar een themaland

Wandelvakantie-inspiratie nodig? Op de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht presenteren tal van wandelreis-organisaties hun reizen.

wandelbeurs logo

Ook zijn er diverse outdoor-merken te vinden, speciaal gericht op wandelaars en hikers die van lange trekkings houden.

Lichtgewicht tentjes vind je op het tentenveld, en fietsliefhebbers kunnen proefritten maken op diverse reisfietsen op een speciaal aangelegd parcours.

De Fiets en Wandelbeurs 2025 zal plaatsvinden op 14, 15 en 16 februari in de Jaarbeurs te Utrecht. Het thema-land van dit jaar is nog niet bekend; in 2024 was dit Polen.

Diverse outdoorwinkels en -merken presenteren zich, maar er zijn ook tal van reisorganisaties voor wandel- en fietsvakanties aanwezig. Dit aanbod wisselt nogal per jaar, check voor de exposanten van de aankomende editie de deelnemerslijst op fietsenwandelbeurs.nl. Die lijst is de enige leidraad.

Je vindt alle exposanten en meer informatie over de lezingen de website Fietsenwandelbeurs.nl

Naast de commerciële stands zijn er tal van vrijwilligers en ervaringsdeskundigen die op de informatiemarkt vertellen over hun wandelreizen. Zo is er een Pelgrimspaviljoen voor wandelaars die een pelgrimsreis naar Santiago de Compostela of pelgrimstocht naar Rome overwegen, en is er ook een informatie-punt over bergwandelen. Ook vereniging De Wereldfietser (voor fietsers) is aanwezig.

Verder zijn er lezingen van wandelaars. Het programma van de lezingen en workshops vind je op de website.

Reisorganisaties op deze fietsbeurs

Onder andere de volgende reisbureaus hebben de afgelopen jaren informatie-stands op de wandelbeurs gehad, maar er zijn er nog veel meer. Een overzicht vind je dus op de website van de fiets wandelbeurs. Ik noem een aantal reisorganisaties voor wandelreizen die je door de jaren heen op de beursvloer hebt kunnen aantreffen:

Om een idee te geven: andere eerder aanwezige (kleinere) reisorganisaties en exposanten voor wandelvakanties zijn Pippin Hikes, De Groene Koepel (van de Natuurkampeerterreinen), Actief in Tsjechië, ACSI Reizen, Aktiva Tours, Bergen Magazine, Mountain Xperience, Van Paridon Natuurtochten en Zwerfkei. Het is niet gezegd dat die er deze editie weer zullen zijn; check hiervoor de exposanten-lijst op de website!

Daarnaast zijn er ook diverse wandelregio’s die zich presenteren. Regio’s uit de meeste Europese landen zijn present; een voorgaande editie had bijvoorbeeld stands van onder andere Wallonië, Davos, Ascona-Locarno, Belgisch Luxemburg, Trentino, Kitzbuheler Alpen, Terra Australia, Andalucia, Slovenia en de Alpe Adria Trail. Just to name a few, het zijn er meestal echt heel veel.

Op de website kun je een overzicht van de exposanten van dit jaar vinden. Een deel van de beursdeelnemers komt jaarlijks terug.

De beurs is dé plek waar je actieve vakantie begint. Ontdek nieuwe fiets- en wandelbestemmingen en de mooiste routes. Volg lezingen van bevlogen reizigers of struin langs de stands met outdoorkleding en – uitrusting. – fietsenwandelbeurs.nl

Info-markt Wandelen

Ben je een beginnende wandelaar die er graag met backpack op uit wil trekken? Laat je informeren bij de Info-Markt over (zelfstandige) wandelvakanties.

Hoeveel kilo kan ik in mijn backpack meenemen en op welke artikelen kan ik gewicht besparen? Wat zijn goede wandelschoenen en welke dagafstanden passen bij mijn conditie en wensen? Wat moet er op de paklijst voor een meerdaagse trektocht? Op de info-markt informeren doorgewinterde hikers je deze en andere onderwerpen.

Trekkingfietsen testen

Mocht je naast wandelen ook fietsen als liefhebberij hebben, dan is het leuk een aantal reisfietsen te testen op het indoor fietsparcours. Veel gerenommeerde merken zijn present de beurs.

Fietsen die je kunt testen zijn onder andere tandems, ligfietsen, gewone reisfietsen, elektrische fietsen / e-bikes en trikes. Voor de MTBs is er een speciaal mountainbike-parcours met hindernissen.

Fiets en Wandelbeurs 2024

Met je ticket heb je ook toegang tot de E-bike Xperience, het grootste test-event voor elektrische fietsen in de Benelux. Voor wandelaars wellicht wat minder interessant, al zullen de meesten ooit wel een keer aan de e-bike gaan 😉

Met korting naar de Fiets en Wandelbeurs

De tickets voor deze beurs kosten 17 euro per stuk, maar als je ze tijdig in de voorverkoop koopt kosten ze via de officiële website slechts 14 euro. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang, onder begeleiding van een volwassene, echter dien je wel een kinderticket voor hen te bestellen.

Als je je toegangskaarten voor de beurs van tevoren online boekt, ben je dus goedkoper uit dan wanneer je deze op de beursdag aan de kassa koopt. Echter is het soms mogelijk ook nog extra korting te verdienen, door via enkele geselecteerde websites je tickets te bestellen, zoals bij de ANWB.

Je dient tijdens het bestelproces wel je lidmaatschapsnummer op te geven. Bezoek ANWB.nl/fiets-en-wandelevent

Voor de Fiets en Wandelbeurs van 2025 krijg je via het blad Bergen Magazine ook korting op je toegangskaartje. Dit geldt echter wel alleen als je je tickets in de voorverkoop koopt. Via fietsenwandelbeurs.nl/ticketshop/bergen krijg je 6 euro korting t.o.v. de kassaprijs. De gewone voorverkoopprijs is dit jaar 14 euro dus het scheelt je 2 euro per toegangsbewijs.

Ook als je lid bent van Vrienden op de Fiets kon je als ‘vriend’ in voorgaande jaren een beurskaartje met korting bestellen. Mogelijk is dat dit jaar weer het geval. Vrienden op de Fiets is ook bedoeld voor wandelaars. Via deze organisatie overnacht je tijdens meerdaagse hikes tegen een scherp tarief bij particuliere, en je krijgt ook een goed ontbijt om de volgende dag weer de nodige kilometers te lopen.

Kom je met de trein? Dan kan het voordelig zijn om je kaartje te kopen in combinatie met een NS Dagretour naar Utrecht.

Jouw mening over de Wandelbeurs

Heb je de fiets- en wandelbeurs al eens bezocht? Vorig jaar of wellicht toen deze nog in de RAI te Amsterdam gehouden werd, zoals jaren terug het geval was? Ik lees graag terug wat je er van vond. Was het een geslaagde beurs voor jou als wandelaar? Met welk doel ging je naar de beurs? Bijvoorbeeld voor reisinspiratie of informatie over outdoor gear? Stuur me vooral een bericht via de contact-pagina.

Nogmaals, check altijd op de website van de beurs zelf of de in dit artikel genoemde exposanten weer aanwezig zullen zijn. Dit wisselt namelijk nogal eens per editie.

Locatie Beurs

Adres: Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht
Locatie: hallen 2, 3 en 4
Openingstijden 2025: –

Online tickets bestellen voor de Fiets en Wandelbeurs 2025: fietsenwandelbeurs.nl/tickets

Wandelreizen deals

 
Eigenwijze Reizen

Handige reistips & deals

Wandel van Valkenburg naar Sibbe via wandelroute Va9

Valkenburg is een uitstekende uitvalsbasis voor mooie dagwandelingen in de omgeving, en dus ook een prima optie voor een korte wandelvakantie in eigen land. Ee...

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...