Leer hoe je zelfstandig bergtochten kunt maken met een alpiene cursus van Bergsportreizen.nl

Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Genieten van grandioze uitzichten, veel leren over de bergen én gezellige avonden in de berghut

Zou je wel zelfstandig een bergtocht willen maken, maar mis je de know-how en de nodige ervaring? Met Bergsportreizen.nl, onderdeel van De Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV), kun je met een kleine groep een alpiene cursus in de Alpen ondernemen.

Er zijn 3 niveaus alpiene cursussen: de basiscursus voor beginners, een gevorderden-cursus en een specialisatie-cursus. Ook zijn er verschillende leeftijdscategorieën en alpiene cursussen voor gezinnen met kinderen. De cursussen vinden plaats op de mooiste plekken van de Alpen. Het volledige aanbod vind je op Bergsportreizen.nl.

Wat houdt een alpiene cursus van deze reisorganisatie in?

Heb je beperkte ervaring in bergachtige gebieden, maar koester je de wens om ooit op ontdekking te gaan te midden van sneeuw en ijs? Middels de alpiene opleidingen van Bergsportreizen, het reisbedrijf van de NKBV, trek je in kleine groepen naar de prachtigste locaties van de Alpen, met als doel het verwerven van de vaardigheden om nadien autonome bergtochten te ondernemen.

Er zijn drie niveaus beschikbaar voor volwassenen (C1-3), alsook specifieke cursussen voor jongvolwassenen (18-25 jaar) en een basiscursus voor gezinnen met kinderen van 10-14 jaar en 13-17 jaar. De alpiene cursus staat altijd onder deskundige en professionele reisbegeleiding. Ze hanteren bovendien scherpe prijzen zonder winstoogmerk. De meeste cursisten boeken alleen.

Ervaar indrukwekkende uitzichten, vergaar veel kennis en geniet van gezellige avonden in berghutten tijdens deze alpiene opleiding. De basiscursus, ook bekend als C1, vertegenwoordigt de initiële fase van je alpiene klimloopbaan. Je beoefent het bergwandelen en klimmen in rotsachtige omgevingen, doorkruist (steile) sneeuwvlaktes en beweegt met stijgijzers op de gletsjer.

Eenmaal in de hut ontvang je theoretische instructies betreffende tochtplanning, oriëntatie en alpiene risico’s. Overnachtingen vinden plaats in hooggelegen berghutten. Na afronding van deze opleiding bezit je de fundamentele vaardigheden om eenvoudige alpiene tochten te maken en heb je de eerste stappen gezet als zelfstandig alpinist!

Over de organisatie Bergsportreizen.nl

De Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) is op het vlak van bergsportreizen de voornaamste specialist in Nederland. Bergsportreizen.nl, een segment van de NKBV, biedt een uitgebreid scala aan activiteiten voor bergwandelaars, alpinisten en sportklimmers.

Of je nu geïnteresseerd bent in een enkele dag workshop, langere cursussen, of boeiende reizen naar afgelegen berggebieden, er is voor elke leeftijd en op ieder niveau een geschikte reis beschikbaar. Daarnaast worden er ook reizen en cursussen aangeboden in andere disciplines zoals mountainbiken en canyoning. Lees hier meer over Bergsportreizen.nl


Wandelreizen deals

 
Eigenwijze Reizen

Handige reistips & deals

Foto's van de pelgrimsroute Via de la Plata

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je overweegt (een deel van) de Via de la Plata in Spanje te gaan lopen. Misschien wordt het je eerst...