Wandelvakantie Kroatië

Wandelvakantie Kroatië

kroatie
bestemmingen icoon o.a. Dalmatië, Plitvice Meren, Dubrovnik
aanbieders Individuele wandelvakanties & groepswandelreizen
prijs Verschillende wandelniveaus en type accommodaties
Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Wandelen langs de Dalmatische kust of door de vele Kroatische Nationale Parken

Zoek je een wandelvakantie in Kroatië? Dan ben je hier aan het juiste adres. Het land, met zijn diverse landschappen, biedt echter uitstekende mogelijkheden voor wandelvakanties, waarbij zowel kustlijnen als bergen verkend kunnen worden. In het noordwesten vind je de beboste heuvels van Istrië, ideaal voor zachte klimaten en pittoreske dorpjes, terwijl het bergachtige gebied van Gorski Kotar een meer uitdagend terrein biedt voor ervaren wandelaars.

Een van de meest bekende wandelroutes is de Premužić-trail, gelegen in het Velebitgebergte, dat deel uitmaakt van de UNESCO-biosfeerreservaten. Dit pad staat bekend om zijn adembenemende uitzichten op de Adriatische Zee. De meren van Plitvice, een ander UNESCO-werelderfgoed, bieden paden rondom de beroemde watervallen en kristalheldere meren, wat een serene wandelervaring creëert. Reisorganisaties die een wandelvakantie in Kroatië aanbieden kiezen voor voornamelijk voor de eilanden en de Dalmatische Kust, vaak gecombineerd met een bezoek aan Zadar, Split en/of Dubrovnik.

Voor de avontuurlijke wandelaars zijn er de ruige paden van Paklenica National Park, waar de kloven van Velika en Mala Paklenica prominente kenmerken zijn. Dit gebied is ook populair onder klimmers en biedt naast wandelpaden spectaculaire verticale uitdagingen.

Er zijn individuele wandelvakanties en groepswandelreizen naar Kroatië te boeken. De reizen zijn bij trektochten vaak inclusief bagagevervoer. Bij een standplaats-wandelvakantie in Kroatië blijft je bagage gewoon in het hotel.


Voorbeelden van wandelreizen in Kroatië

Hoogtepunten

  • Plitvicemeren Nationaal Park – Bekend om zijn zestien terrasvormige meren verbonden door watervallen, omgeven door uitgestrekte bossen; een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers.
  • Krka Nationaal Park – Beroemd om zijn prachtige watervallen, waaronder de Skradinski Buk, en de mogelijkheid om in natuurlijke wateren te zwemmen tijdens het wandelen langs de vele paden.
  • Paklenica Nationaal Park – Dit park biedt indrukwekkende kloven en is een hotspot voor rotsklimmers en wandelaars, met paden die door de ruige berglandschappen van de Velebit bergketen lopen.
  • Biokovo Natuurpark – Hier kunnen bezoekers de hoogste toppen van de Biokovo bergketen beklimmen, met adembenemende uitzichten over de Adriatische Zee.
  • Mljet Nationaal Park – Gelegen op het eiland Mljet, dit park kenmerkt zich door zoutwatermeren en een oud benedictijns klooster, toegankelijk via schilderachtige wandelpaden.
  • Risnjak Nationaal Park – Dit park in Gorski Kotar is ideaal voor het observeren van diverse flora en fauna, en biedt routes door dichte bossen en langs de rivier Kupa.
  • Učka Natuurpark – Gelegen in Istrië, biedt Učka bergachtige wandelingen met panoramische uitzichten over de Kvarner baai.
  • Noord Velebit Nationaal Park – Bekend om zijn strikte natuurreservaten, unieke karstverschijnselen en diverse plantensoorten, ideaal voor ecotoerisme en hiking.
  • Dubrovnik muren en Srđ berg – Wandel langs de beroemde stadsmuren van Dubrovnik of beklim de nabijgelegen Srđ berg voor een historisch perspectief met uitzicht op de oude stad en de Adriatische Zee.
  • Eiland Hvar – Naast zijn populaire stranden biedt Hvar prachtige wandelroutes door lavendelvelden, oude olijfgaarden en kleine dorpen, met een spectaculair uitzicht op de omliggende eilanden.

De Premužić Trail in het Velebit-gebergte

De Premužić Trail in het majestueuze Velebit-gebergte van Kroatië, biedt een unieke wandelervaring door een van de meest indrukwekkende berglandschappen van Europa. Het hoogte punt ligt op 1630 meter. Deze historische route, vernoemd naar zijn ontwerper Ante Premužić en voltooid in de jaren 1930, strekt zich uit over ongeveer 57 kilometer en verbindt Noord- en Midden-Velebit. De route is voor geoefende wandelaars in 3 dagen te volbrengen. Je kunt overnachten in berghutten.

Het pad is beroemd om zijn ingenieuze constructie, waardoor wandelaars zonder veel klimwerkzaamheden kunnen genieten van de natuurlijke schoonheid van het gebied. Deze avontuurlijke wandelvakantie Kroatië brengt je door dichte bossen, over rotsachtige ruggen en langs serene bergweiden, en biedt panoramische uitzichten die zich uitstrekken tot aan de Adriatische Zee.

Reisinspiratie & Tips

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...

De Camino Ingles: van Ferrol naar Santiago de Compostela

De kortste volwaardige Camino naar Santiago! Ik liep de Camino Ingles vanaf Ferrol in 4 dagen; als je via een reisorganisatie boekt maak je minder lange dagafs...