KRAS Wandelreizen

Ontdek de wereld met de benenwagen met de vakanties van Kras

logo kras wandelreizen

UPDATE: vanaf nu vallen alle reizen van KRAS voortaan onder TUI Reizen.

Het merk KRAS als zodanig houdt op te bestaan, maar het hele reisaanbod is nu ondergebracht onder moederbedrijf TUI. TUI en KRAS zijn al zo’n 20 jaar familie; KRAS valt sinds 1999 onder TUI Nederland. Lees hier meer over TUI Wandelvakanties.

Bekijk het overzicht van KRAS wandelreizen op KRAS.nl/wandelreizen. Populair zijn de schitterende wandelvakanties op La Palma.

De natuur is er om ontdekt te worden. Helaas is er in Nederland weinig van over. Er zijn nog slechts een aantal kleine gebieden over waar de natuur nog zijn kans kan gaan. Dat zijn gelukkig wel unieke plaatsen die je nergens anders in de wereld kunt vinden.

 Verwonder u over weidse dan wel heuvelachtige landschappen. Of over Moeder Natuur, die elk seizoen zorgt voor een ander decor. Een wandelvakantie is het hele jaar een goed idee. – kras.nl

Wanneer je van wandelen houdt dan zul je op een gegeven moment voor een vakantie in het buitenland moeten kiezen. Bij Kras kun je goed georganiseerde wandelvakanties boeken. Deze leiden je langs de mooiste plekken van de wereld. 

kras wandelvakanties website

Reisorganisatie KRAS

Kras Reizen
Bernseweg 22a
5324 JW Ammerzoden
openingstijden: n.v.t.
website :www.tui.nl
e-mail adres: geen, contactformulier op de website
telefoonnummer: 088 – 0885 886

Wandelen in La Palma met Kras Wandelreizen

Wil je wandelen op La Palma? Keas heeft op moment van schrijven 4 actieve wandelvakanties op La Palma. Je vindt ze hier.

La Palma is waarschijnlijk het groenste Canarische Eiland in de Atlantische Oceaan en een waar wandelparadijs. Met Kras Wandelreizen die je deze wandelingen met een gids. Je kunt kiezen ui 8, 11, 12 of 15 dagen wandelen op La Palma. Meer info over de appartementen en andere zaken vind je op Kras.nl

De beste natuurgebieden om in te wandelen

Een wandelvakantie door de natuur is een unieke ervaring. Kras vakanties heeft de beste locaties voor wandeltochten voor je verzameld. Je hoeft alleen nog maar te bepalen welk gebied je wilt bezoeken.

Natuurlijk is het niveau van de tochten ook belangrijk. Het is bijvoorbeeld onverstandig om als ongeoefende wandelaar de Alpen in te gaan. Maar dat is gelukkig ook niet nodig. Er zijn meer dan genoeg mooie gebieden waarbij er niet zo veel geklommen en gedaald hoeft te worden. 

Iedereen kan op wandelvakantie gaan

Een wandelvakantie is veel laagdrempeliger dan veel mensen denken. Je hoeft geen geoefende hiker te zijn om een mooie tocht te maken. Elke wandelvakantie is anders, en dat geldt dus ook voor het niveau waarover je moet beschikken en de moeilijkheidsgraad van de individuele tochten. De lengte van de routes is daarvoor natuurlijk van belang. Des te langer de tocht, des te meer ervaring en conditie je nodig hebt.

Maar ook het aantal rustdagen is belangrijk. Wandelvakanties voor minder geoefende lopers hebben over het algemeen meer rustdagen. Daardoor hebben je spieren en gewrichten tijd om zich te herstellen zodat je er de volgende dag weer tegenaan kunt. Ook is het landschap waar je door heenloopt een belangrijke factor voor de moeilijkheidsgraad van een wandeltocht. Als er veel hoogteverschillen zijn dan zul je moeten klimmen en dalen. Daarvoor moet je op de juist manier lopen om geen onnodige kans te lopen op blessures.

Daarnaast is klimmen en dalen veel inspannender dan over een vlak landschap lopen. Het vergt dus meer conditie en vraagt mee van je spieren. 

Kom helemaal tot rust en leef in het moment

Een wandelvakantie is gezond voor je lichaam en helpt je bij het opbouwen van een goede conditie. Maar het heeft ook een zeer positieve uitwerking op je mentale gesteldheid. Door een paar dagen in de natuur door te brengen kom je helemaal tot rust. Helemaal als je een tijdje geen gebruik maakt van je smartphone. Je hebt alle tijd om van elk moment te genieten. Daarbij is het goed mogelijk dat je jezelf beter leert kennen. Wandelaars in de natuur laten zich niet zo snel afleiden. Ze leven in het moment en dat is de beste manier om te genieten. 

KRAS Single Wandelreizen

Ben je een alleengaande reiziger die graag een actieve vakantie boekt? Kras heeft enkele wandelreizen voor singles in het reisaanbod staan. Zo zijn er enkele korte wandelreizen voor singles in Nederland (bijvoorbeeld door de Drunense Duinen of rond Valkenburg).

Maar als je graag een singlereis maakt die wat verder weg is, heeft Kras keuze uit meerdere wandelvakanties in het buitenland. Bestemmingen zijn onder andere het eiland Zakynthos (Griekenland), de Algarve (Portugal) en het eiland Madeira.

Een overzicht van de Kras single-reizen voor wandelaar vind je op tui.nl/single-wandelreizen

Bij Kras Reizen organiseren ze het hele jaar door ook wandelweekenden. Tijdens zo een wandelweekend van 2, 3 á 4 dagen wandel je met een groep gelijkgestemden door de mooiste natuurgebieden. Kras organiseert ook single wandelweekenden en wandeltochten voor 50 plussers. Zo een wandelweekend is gezellig en samen geniet je “dubbel”. Je kunt ook een wandelweekend Nederland boeken bij Kras.

Ervaringen met Kras Wandelreizen

Heb je al eens een actieve vakantie geboekt bij deze reisorganisatie? We lezen je ervaringen natuurlijk graag terug op wandel-vakanties.nl. Welke Kras reis had je geboekt?

Andere interessante reisorganisaties voor wandelvakanties zijn SNP Natuurreizen, Djoser en Sawadee.

Plaats een reactie