Fital Wandelreizen

fital wandelreizen logo

Fital Wandelreizen biedt mooie wandelvakanties voor fitte 40plussers. Tijdens deze groepsreizen wordt er 3 tot 5 uur per dag gewandeld, op recreatief niveau. Je kunt ook af en toe op eigen gelegenheid gaan wandelen.

Er zijn busreizen, vliegreizen en wandelvakanties waar je met eigen vervoer naar start- en eindpunt gaat. Een overzicht van de Fital Wandelreizen staat op hun website Fital.nl/wandelen.

Fital banner

Fital: Wandelvakanties met Begeleiding

Voor het eerst op wandelvakantie gaan kan spannend zijn. Veel mensen denken al gauw dat een dergelijke vakantie te inspannend zal zijn, of ene hoop geregel met routes en overnachtingen.

Gelukkig is er voor al die mensen Fital. Dat is een reisorganisatie die rekening houdt met alle soorten vakantiegangers. Dat zie je onder andere aan de selectie wandelvakanties die je bij Fital kunt vinden. Deze zijn speciaal geschikt voor mensen van 40 jaar en ouder. Je zult de mooiste plekken in Europa bezoeken zonder dat je daar dagenlange hikes voor hoeft te maken.

fital wandelen website

Adres- & Contactgegevens Fital Wandelreizen

Fitál Vakantie Specialist
van Hennaertweg 4
2952 CA Alblasserdam
openingstijden: Maandag t/m vrijdag 8:30 – 17:30
website: www.fital.nl
e-mail adres: vakantie@fital.nl
telefoonnummer: 078 – 6920 115

Bovendien word je bij veel wandelvakanties vergezeld door een gids. Zo’n begeleider kan je meer vertellen over de omgeving en dat maakt het allemaal extra interessant. Bovendien zijn de gidsen van Fital stuk voor stuk experts op het gebied van wandelen. Zij kunnen je tips en advies geven over hoe je lange tochten het beste kunt aangaan. 

Alle vakanties zijn op niveau ingedeeld

Bij Fital wordt het boeken van een vakantie makkelijk gemaakt. Bezoekers kunnen een overzicht van alle mogelijke wandelvakanties op de website zien. Daar staat uiteraard bij waar de reis naartoe gaat en hoe lang deze gaat duren. Wat Fital speciaal maakt is dat er bij elke wandelvakantie bij staat wat het niveau is. Hierdoor kun je erg snel en eenvoudig inschatten of een bepaalde reis geschikt is voor jou en je gezelschap.

Je komt dan op je vakantie niet voor verrassingen te staan. Door een vakantie te kiezen met wandelingen die het niveau hebben die bij je past wordt de reis gegarandeerd een succes. 

Of u nu meewandelt met de groep, kiest voor een extra uitdaging of u hebt een wandeling op eigen gelegenheid gepland, wij laten u kennismaken met de mooiste wandelroutes uit de omgeving, zodat u alles uit uw wandelvakantie kunt halen. – Fital Wandelreizen

Bestemmingen van Fital Wandelvakanties

Fital heeft wandelreizen naar bekende, schitterende wandelregio’s, zoals de Amalfikust, Andalusië en de Algarve, maar ook in eigen land. Om een idee te krijgen volgen hier een aantal voorbeelden:

  • Wandelen in Nederland: het Beroemde Pieterpad. Een echte aanrader; ik deed het Pieterpad ooit kamperend. Je kunt dit lange-afstandspad van 500 kilometer in meerdere etappes van een aantal dagen lopen. bekijk de Pieterpad wandelvakantie
  • Wandelvakantie Costa de La Luz in Andalusië. Met bezoek aan sfeervolle steden Sevilla en Cadiz. er wandelt een gids mee. Bekijk deze reis
  • Wandelvakantie in de Algarve. Je wandelt vanaf je standplaats-hotel in het gebied tussen Faro en de zuidpunt van Portugal. Je wandelt een paar uur per dag, onderbegeleiding, door fraaie natuurgebieden, over kronkelende kustpaden en door sfeervolle Portugese dorpjes. Bekijk deze reis

Fital Wandelreizen in het kort:

  • Wandelvakanties met reisbegeleiding
  • Doelgroep: 40+, maar iedereen die van actief wandelen houdt is uiteraard welkom
  • Wandelvakanties per bus, autoreizen en een beperkt aantal vliegreizen
  • Dagetappes van drie tot vijf uur
  • Bestemming onder andere: Nederland, Spanje, Slovenië, Frankrijk, Italië, Duitsland
  • Fital biedt ook fietsvakanties aan
  • Duidelijke website met alle reisdetails per reis

Wandelvakanties in Europa

Europa kent een aantal van de mooiste natuurgebieden van de wereld. Welk gebied als allermooiste wordt beschouwd is natuurlijk afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Fanatieke wandelaars uit Nederland bezoeken maar wat graag de wandelroutes in bijvoorbeeld Duitsland en Italië.

Een wandelvakantie in Europa heeft zo zijn voordelen. In de eerst plaats is het natuurlijk minder ver reizen van uit Nederland. Daarbovenop zijn de wandelpaden vaak erg goed verzorgd. Dat zorgt voor een ontspannende vakantie en het is uiteraard ook bevorderlijk voor de veiligheid. 

De variatie in Europa is enorm

Van bergbeklimmen tot rustige wandelingen door uitgestrekte weilanden, Europa heeft het allemaal. De mooiste wandelvakanties zijn verzameld op de website van Fital. Het maakt niet uit of je graag bergen beklimt, over het strand loopt of graag ook nog van de cultuur van een land wilt genieten. Bij Fital is het allemaal mogelijk. Bovendien is elke reis voorzien van uitgebreide informatie over het gebied en de wandeltochten zelf. 

eigenwijze reizen banner

Wandelen is gezond en ontspannend

Een wandelvakantie is natuurlijk een mooie gelegenheid om bijzondere locaties te bezichtigen, en dat kan met fital Wandelreizen. Daarnaast is het, dankzij de lichaamsbeweging, ook erg gezond. Wandelen helpt je bij het opbouwen van een goede conditie en is uitstekend voor de bloedsomloop. Daarbovenop is het regelmatig maken van een wandeling bevorderlijk voor de mentale gezondheid. Het is een zeer ontspannen bezigheid waarbij je helemaal tot rust komt.

Onderzoek heeft aangetoond dat wandelen de stressniveaus reduceert. Naast het bezoeken van prachtige natuurgebieden heeft wandelen dus ook een positieve uitwerking op het lichaam en de geest. Bezoek Fital.nl/wandelen.

Ervaringen met Fital Wandelreizen

Als je al eens een mooie wandelreis geboekt hebt bij dit reisbureau, dan lezen we je ervaringen natuurlijk graag terug. Dus laat een comment achter als dit het geval is, liefst in de vorm van een korte review (vergeet de bestemming en verzorging ook niet). Een uitgebreid reisverslag met foto’s mag ook, neem dan even contact op voor plaatsing.

Alternatieven voor Fital

Rondgesnuffeld in het reisaanbod, maar niet helemaal gevonden wat je zocht? Andere interessante reisorganisaties voor wandelvakanties zijn SNP Natuurreizen, TUI Wandelvakanties en Djoser. Als je van natuur houdt is met name SNP een aanrader.


Bekijk de wandelvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB logo
SNP logo
Djoser logo
sawadee logo

Plaats een reactie