Ecktiv Reizen

Ecktiv Reizen logo

Met Ecktiv Reizen kun je goed geregeld op avontuur en genieten van de mooiste routes tijdens een wandelvakantie in Europa.

Zo bestaat het aanbod onder meer uit huttentochten, winterse wandelvakanties en voor zonliefhebbers uit wandelvakanties op zonnige eilanden. Terwijl jij alleen, met het gezin of met de hond geniet van de meest verrassende routes en uitzichten, staat je bagage veilig opgeborgen op de accommodatie waar je die nacht zult verblijven. Bekijk het reisaanbod op Ecktiv.nl.

Er wordt aan iedereen gedacht bij Ecktiv. Zo zijn er wandelvakanties van verschillende niveaus beschikbaar, waardoor een ieder de mogelijkheid heeft om te genieten van het moois dat Europa te bieden heeft.

Goed geregeld op avontuur over de mooiste routes in Europa – Ecktiv Reizen

De intensiteit van de vakantie wordt op de website duidelijk aangegeven met een wandelschoen. Hierbij staat één ingekleurde wandelschoen voor de eenvoudigste wandelvakantie en kun je bij een vakantie met vier ingekleurde schoenen rekenen op zwaardere en intensievere routes voor de gevorderde wandelaars.

Ecktiv Wandelen Website
De uitgebreide website van Ecktiv Wandelen

De wandelvakanties van Ecktiv Reizen

De wandelvakanties van Ecktiv bieden verschillende mogelijkheden. Zo kun je er voor kiezen om individueel een vakantie te boeken en heb je tevens de mogelijkheid tot groepswandelvakanties of zelfs de hond mee te nemen gedurende de reis. Jouw trouwe viervoeter hoeft dus niet thuis te blijven bij deze organisatie. Kies je voor een groepsreis dan zal de groep veelal uit een minimum van zeven personen en een maximum van vijftien personen bestaan.

Ecktiv biedt wandelvakanties aan in zeven verschillende Europese landen. Waarbij per vakantie of huttentocht duidelijk wordt omgeschreven wat wel en niet inbegrepen is bij de reis. Zo zijn de heen- en terugreis naar de bestemming van de wandelvakantie en verzekeringen altijd exclusief.

SNP banner

Overnachtingen en het eventueel verplaatsen van de bagage naar diverse locaties wordt daarentegen wel keurig verzorgd door de organisatie. Ook wordt er per reis duidelijk aangegeven welke maaltijden er wel en niet inbegrepen zitten bij het arrangement en welke eventuele kosten voor transport met openbaar vervoer, toegangstickets voor bepaalde bestemmingen of andere kosten er wel en niet inclusief zijn. 

De reizen variëren naast moeilijkheidsniveau ook van lengte en afstand. Zo kun je kiezen voor een lange afstandswandelvakantie van maar liefst zeventien dagen in Duitsland of kies je voor een kortere variant van een week in een van de andere Europese landen. 

Enkele bekende wandelvakantie-bestemmingen van Ecktiv Wandelen

 • Wandelvakantie GR34 Douanepad: Een meerdaagse wandeling langs de prachtige kust van Bretagne met als eindpunt Saint Malo. Bekijk hier.
 • De Ierse Ring of Kerry: Wandel van B&B naar B&B met een afwisseling van ruige kliffen en lieflijke dorpjes en landschappen. Bekijk hier. 
 • Wandel samen met de gehele familie door Val di Fassa en maak gezamenlijk kennis met de Noord-Italiaanse bergen, inclusief overnachting in een berghut. Bekijk hier
 • Wandelvakantie Catalaanse kust: Start in Portbou en eindig in de mooie kustplaats Sant Pere Pescador. Bekijk hier.
 • Trek de sneeuwschoenen aan en ontdek middels een groepswandeling de witte bergen van Tirol. Bekijk hier. 
 • Ga de beroemde GR20 op Corsica hiken. Een 5-daagse trekking over de mooiste dagtrajecten van deze ‘zwaarste hike van Europa’. Bekijk hier. Zelf heb ik de Mare a Mare Sud en Mare e Monti op Corsica gehiked, en de GR20 staat zeker nog op mijn lijstje!
 • De eerste 4 dagen van het beroemde Nederlandse lange-afstandspad Het Pieterpad. Voor wie niet de gehele route wilt doen. Bekijk hier. Ik heb het Pieterpad gelopen en elke dag gekampeerd, maar bij Ecktiv slaap je lekker in hotels. Wil je hele Pieterpad boeken met overnachtingen? Kijk dan bij Eigen-WijzeReizen.nl/Pieterpad.
eigenwijze reizen banner

Goed om te weten

 • Diverse Europese wandelvakanties beschikbaar in Duitsland, Spanje, Portugal, Italië, Oostenrijk, Ierland en Nederland.
 • Een combinatie van rust en avontuur terwijl je wandelt van bestemming naar bestemming
 • Voor elke wandelvakantie betaal je €19 boekingskosten, €2,50 calamiteitenfonds en €5 aan SGR publieksbijdrage 
 • Lange afstandswandelvakanties mogelijk voor de fanatieke wandelaars
 • Overnachtingen in aangename hotels
 • Er zijn ook diverse Ecktiv Huttentochten en wandelvakanties met kinderen
 • Deze reisorganisatie biedt ook diverse fietsvakanties aan, eveneens op tig verschillende bestemmingen.

Bedrijfsinformatie Ecktiv Reizen

ECKTIV Reizen
Van Hennaertweg 4
2952 CA Alblasserdam
openingstijden: niet van toepassing
website: www.ecktiv.nl
e-mail adres: reserveringen@ecktiv.nl
telefoonnummer:  085 – 0477 260 (tijdens kantooruren bereikbaar)

Alternatieve Reisorganisaties

Toch niet helemaal gevonden wat je zocht? Kijk eens bij de natuurreizen van Eigen-Wijze Reizen en SNP Natuurreizen voor alternatieve wandelreizen. Losse hikes en trekkings boek je bij Book A Trekking. Hiken in Ierland? Lees eens onze pagina over reisorganisatie Echt Ierland.

Ervaringen met Ecktiv Wandelen

Ben je al eens op wandelvakantie geweest met Ecktiv Reizen? Dan lezen we graag je ervaringen terug! Als je het leuk vindt kun je een review of reisverslagje achterlaten. Laat wel even weten welke huttentocht of reis je had geboekt!


Bekijk de wandelvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB logo
SNP logo
Djoser logo
sawadee logo

Plaats een reactie