Wandelvakantie Sauerland

Wandelvakantie Sauerland

duitsland
bestemmingen icoon o.a. de Rothaarsteig, Sauerland Waldroute & Diemelsteig
aanbieders Individuele wandelvakanties & groepswandelreizen
prijs Verschillende wandelniveaus en type accommodaties
Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Wandelen in het Duitse Sauerland, thuis van de Rothaarsteig en Diemelsee

Op wandelvakantie in het buitenland op slechts een paar uurtjes rijden. Het Duitse Sauerland is een populaire regio voor korte wandelvakanties dichtbij huis. De wandelregio biedt uitgestrekte bossen, golvende heuvels, lekkere Duitse specialiteiten en charmante dorpjes met idyllische vakwerkhuisjes. De Duitse wandelbond DWV heeft het Sauerland zelfs als eerste kwaliteitregio het predikaat ‘Wanderbares Deutschland’ toegekend.

Het Sauerland heeft uitgebreid wandelnetwerk van zo’n 1000 uitdagende en minder uitdagende wandelroutes met een totale lengte meer dan 30.000 kilometer. De bekendste wandelroute van de regio is de Rothaarsteig, een lange-afstandswandelroute van ruim 150 kilometer. Of kies voor de Winterberger Hochtour of de Hochsauerland-Kammweg.

Je kunt kiezen voor zo’n trektocht waarbij je van hotel naar hotel wandelt, of kies voor een standplaats-vakantie en maak dagwandelingen vanuit een fijn hotel. Sauerland heeft een groot aanbod van prettige accommodaties om tijdnes je wandelvakantie in Sauerland te overnachten.

Er zijn individuele wandelvakanties en groepsreizen naar Sauerland te boeken. De reizen zijn waar nodig vaak inclusief bagagevervoer.


Voorbeelden van wandelreizen in Sauerland

Hoogtepunten

  • Rothaarsteig: Volg deze beroemde langeafstandswandelroute die zich uitstrekt over de bergkammen van het Rothaargebergte, met prachtige uitzichten en gevarieerde landschappen.
  • Diemelsee: Verken de omgeving van dit schilderachtige stuwmeer, omringd door beboste heuvels, en maak een ontspannende wandeling langs de oever of volg een van de vele wandelpaden in de omgeving.
  • Kahler Asten: Beklim de hoogste piek van het Sauerland en geniet van het panoramische uitzicht vanaf de uitkijktoren op de top, omringd door uitgestrekte bossen en heidevelden.
  • Bruchhauser Steine: Bewonder deze indrukwekkende rotsformaties, een van de natuurlijke hoogtepunten van het Sauerland, en maak een wandeling door het omliggende landschap van bossen en valleien.
  • Sorpetalsperre: Verken het gebied rond deze schilderachtige stuwdam, met zijn kristalheldere water en omringende bossen, en maak een wandeling langs de oever of door de nabijgelegen valleien.
  • Wisent-Wildnis Wittgenstein: Bezoek dit reservaat en maak een wandeling door het leefgebied van de Europese bizons, waar je deze majestueuze dieren in hun natuurlijke omgeving kunt observeren.
  • Sauerland-Höhenflug: Volg deze panoramische wandelroute die je langs de mooiste plekjes van het Sauerland voert, met adembenemende uitzichten en diverse natuurlijke bezienswaardigheden.
  • Röhrsee: Ontdek dit idyllische meer, omringd door bossen en weiden, en maak een ontspannende wandeling langs de oever of geniet van een picknick met uitzicht op het water.

De Rothaarsteig

Als je een uitdagende wandelvakantie in Sauerland zoekt en wat langer de tijd hebt is de Rothaarsteig bij Winterberg een goede optie. Het pad is een van de populairste lange-afstandswandelingen Duitsland, samen met De Rothaarsteig is samen met de Eifelsteig, Malerweg en de Rheinsteig. Qua zwaarte wordt deze route vaak als ‘middelzwaar’ geclassificeerd.

Je moet wel de tijd hebben en over een behoorlijke conditie beschikken. Het pad heeft namelijk een totale lengte van 154 kilometer (al kun je ook deeltrajecten boeken) en heeft 4400 hoogtemeters te bedwingen. Ook daal je 4600 meter. De route gaat van Brion naar eindpunt Dillenburg, waarbij je over de noord-rand van het Rothaargebirge loopt. De Rothaarsteig kent 8 etappes, maar je kunt hem natuurlijk ook sneller lopen als je dat wilt. Indien gewenst kun je de route ook andersom lopen. Reisorganisaties als ECKTIV Reizen en Book a Trekking bieden deze gehele Rothaarsteig wandelvakantie in Sauerland aan.

Reisinspiratie & Tips

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...

De Camino Ingles: van Ferrol naar Santiago de Compostela

De kortste volwaardige Camino naar Santiago! Ik liep de Camino Ingles vanaf Ferrol in 4 dagen; als je via een reisorganisatie boekt maak je minder lange dagafs...