Fietsvakantiewinkel.nl

Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Expert in lichtgewicht kampeer-artikelen; ideaal voor meerdaagse trekkings

Hoewel de Fietsvakantiewinkel zich natuurlijk op fietsers en dan met name fietskampeerders richt, is er natuurlijk best een overlap qua assortiment met wandelaars. 

‘Lichtgewicht’ is hier het kernwoord. Deze winkel is dus met name interessant voor wandelende rugzak-kampeerders.

Als je een rugzakwandelaar bent en je slaapsysteem en kookspullen op je rug moet meedragen wil je zoveel mogelijk gewicht besparen. Dit geldt in iets mindere mate ook voor fietsers. Bij de Fietsvakantiewinkel.nl vind je een groot assortiment aan lichtgewicht kampeerspullen.

Lichtgewicht kampeerspullen bij Fietsvakantiewinkel.nl

Als je gaat kamperen en graag zelf kookt, is het prettig om spullen te hebben die niet al te zwaar zijn. Als je een beetje oplet kun je zo een paar kilo besparen.

Vaak zijn lichtgewicht kampeerspullen wel wat duurder, en als je echt ultralicht gaat schiet de prijs al helemaal omhoog. Dit laatste moet je dus allen doen als je het geld er voor over hebt. 

Met wat minder budget kun je echter ook al snel op gewicht besparen. Lichtgewicht pannetjes zijn bijvoorbeeld helemaal niet zo duur. Het Zweedse Trangia heeft bijvoorbeeld fijne lichtgewicht pannensets.

Ook op gasbranders, bestek en bord kan snel en relatief goedkoop bespaard worden qua gewicht. Je kookset kan als snel een halve tot hele kilo lichter! Bekijk de lichtgewicht kookspullen.

Ultralight tentjes voor wandelvakanties

Fietsvakantiewinkel.nl verkoopt een aantal hele lichte eenpersoons-tentjes van bekende merken als MSR, Nordisk en Vango. Denk aan de Nordisk Telemark en de superlichte Lofoten, de MSR Elixer 1 en Hubba NX. Je vindt alle lichtgewicht tentjes op fietsvakantiewinkel.nl/lichtgewicht-tenten. Zelf hike ik met de Terra Nova Laser Photon achterin mijn backpack, maar die verkopen ze helaas niet.

Lichtgewicht slaapsysteem

Ook op je slaapmatje, slaapzak en eventueel kussentje kun je een hoop besparen. Dons-slaapzakken (denk aan Cumulus bijvoorbeeld) zijn een stuk lichter dan synthetische slaapzakken. Opblaasbare slaapmatjes schelen ook enorm in gewicht en comfort. Therm-a-Rest heef uitstekende lichtgewicht slaapmatten. Fietsvakantiewinkel heeft een ruim assortiment aan slaapmatjes en lakenzakken van Therm-a-Rest en Exped, maar ook een aantal andere merken.

Slaapzakken zijn er van Exped, Y by Nordisk, Lowland en Vango. Bekijk alles voor je ultralight slaapsysteem op de website.

Om wat overzicht te krijgen, in het grote doolhof aan spullen, hebben wij een selectie gemaakt met spullen die passen bij een Fietsvakantie. Een zware tent zult u dus niet vinden in ons assortiment. Wel weer een lichtgewicht trekkersstoeltje bijvoorbeeld. – Fietsvakantiewinkel.nl

Fietsvakantiewinkel.nl kortingscode

De Fietsvakantiewinkel werkt niet met kortingscodes. Wel krijgen donateurs van Europafietsers een percentage korting op hun aankopen. Daar heb je als wandelaar alleen weinig aan waarschijnlijk. Als je op de hoogte wilt blijven van kortingen en acties kun je je het beste inschrijven voor de nieuwsbrief.

Alternatieve webwinkels voor lichtgewicht kampeerspullen

Er zijn meer webshops die zich richten op de grammenjagende kampeerder. Zwerfkei bijvoorbeeld heeft een prachtige website met zeer veel lichtgewicht spullen. Het fijne aan de Zwerfkei webshop is dat ze het gewicht duidelijk in de zoekresultaten hebben weergegeven. Zo vind je bijvoorbeeld eenvoudig het lichtste pannensetje.

Waarom bestellen bij Fietsvakantiewinkel.nl

  • Medewerkers zijn zelf (lichtgewicht) kampeerders
  • Veel A-merken
  • Verzending in Nederland slechts €2,95
  • Voor 15:30 besteld, zelfde werkdag weg
  • Korting via donateurschap Europafietsers

Contactgegevens

De Fietsvakantiewinkel is specialist in:

  • Artikelen voor fietsvakanties
  • Lichtgewicht tentjes
  • Lichtgewicht kookspullen
  • Slaapzakken & slaapmatjes
  • GPS & elektronica

Reisinspiratie & Tips

Foto's van de pelgrimsroute Via de la Plata

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je overweegt (een deel van) de Via de la Plata in Spanje te gaan lopen. Misschien wordt het je eerst...