Walking Holiday Ireland

Walking Holiday Ireland logo

Reisorganisatie Walking Holiday Ireland is gespecialiseerd in wandelvakanties in Ierland. Ze bieden een aantal mooie meerdaagse hikes aan.

Op deze pagina lees je meer over het ontstaan en welke reizen ze aanbieden. Hun website waar je de verschillende tochten kunt bekijken is WalkingHolidayIreland.com

Op wandelvakantie in Ierland

Wandelvakantie Ierland is opgericht door Cliff Waijenberg. Cliff is een Nederlander uit Voorschoten die sinds 1994 Ierland thuis noemt. In 2012 heeft Cliff Walking Holiday Ireland begonnen om zijn passie voor de wandel regio Cooley & Mournes te delen met wandel toeristen uit de hele wereld.

De Cooley & Mournes is een prachtig wandelgebied op de grens met noord Ierland halverwege Dublin en Belfast. Deze regio bestaat uit het Cooley schiereiland in zuid-Ierland en de Mourne Mountains in Noord-Ierland.  Alhoewel het heel populair is bij wandelaars uit de plaatselijke regio en op het hele eiland, is het minder bekend de internationale wandeltoerist.

Dit is heel jammer want dit gebied herkent als AONB (Area of Outstanding Natural Beauty) biedt een prachtige kustlijn, met heide bedekte heuvels, vissershaventjes en een rijke geschiedenis en folklore, vol met Normandische kastelen, Vikingen en Ierse Mythology. Het is de geboorte plaats van ‘Cú Chulainn’ en de bekendste Ierse legende van de ‘Brown Bull van Cooley’.

wandelvakantie in Ierland

Walking Holiday Ireland biedt ook wandelvakanties in de rest van Ierland voornamelijk in het noorden en oosten van het land zoals Antrim, de Giant Causeway, Wicklow en de Wicklow Way en de prachtige rivier de Barrow in het oosten.

De Antrim Glens en de Causeway kust biedt een prachtige wandelroute door de Glens of Antrim en langs de kliffen van de Causeway met als hoogtepunten; Glenariff, Ballycastle, de touwbrug van Carrick-a-rede, Bushmills en de Giant Causeway. De prachtige valleien worden afgewisseld met pittoreske vissersdorpjes en kliffen met uitzichten over de zee naar Schotland.

De Wicklow Way ten zuiden van Dublin is een begrip onder wandelaars. Het is de oudste en ook bekendste lange afstand wandelroute in Ierland. De provincie Wicklow wordt ook wel de tuin van Ierland genoemd. Mooie gletsjer-valleien worden afgewisseld met oude bossen, watervallen en prachtige vergezichten.

De Barrow Rivier loopt van het centrum van Ierland naar de zuidkust van Ierland nabij Waterford. De rivier is gelinkt aan een kanaal systeem tussen het westen (Shannon) en Dublin en was meer dan honderd jaar geleden de ‘snelweg’ voor het vervoer van graan, turf en whisky. Eén van deze kanalen, de ‘Grand Canal’ is verbonden met de ‘Barrow Canal’ en de Barrow rivier en levert een prachtige wandelroute van het noorden naar het zuiden aan de westzijde van de Wicklow Mountains.

Individuele wandelvakanties in Ierland

 1. Wandeltocht De Barrow Way
 2. De Wicklow Way Trektocht
 3. De Glens of Antrim kust wandeling
 4. De Cooley & Mournes Wandelvakantie
Wandelvakantie Ierland

Wat is inbegrepen bij Walking Holiday Ireland?

 • Zorgvuldig geselecteerde, door een familie gerunde en gastvrije B&B accommodatie.
 • Comfortabele slaapkamers met eigen badkamer. *
 • Een volledig Iers ontbijt om uw motoren draaiende te houden.
 • Gratis bagage vervoer.
 • Gedetailleerde kaarten en routebeschrijvingen zodat u nooit verdwaalt.
 • Lokaal advies over plaatsen om te bezoeken en waar te eten. **
 • Volledige informatie voor vertrek om u voor te bereiden op uw wandelvakantie.
 • Extra nacht(en) accommodatie geboekt op aanvraag.
 • Informatie nodig over lokale vervoersmogelijkheden? We helpen u graag!
 • 24×7 lokale contactpersoon voor noodgevallen.

Céad Míle Fáilte means a hundred thousand welcomes in Irish. A warm welcome is at the heart of Walking Holiday Ireland and our hiking tours in Ireland. – Walking Holiday Ireland

Wat is niet inbegrepen?

 • Uw vluchten
 • Reis- en bagageverzekering
 • Lunches/ Avondmaaltijden

Reisorganisatie Walking Holiday Ireland

Walking Holiday Ireland / WandelvakantieIerland.nl
Blackrock, Dundalk, A91
NN24 Co. Louth, Rep. Ireland
openingstijden: n.v.t.
website: www.walkingholidayireland.com
e-mail adres: via contactformulier op de website
telefoonnummer: +353 42 950 1346.
whatsapp nummer: +353 87 9573856

Causeway Ierland

Ervaringen met Wandelvakanties in Ierland

Heb je al eens reis geboekt via Walking Holiday Ireland (of wandelvakantie ierland.nl)? Dan lees ik graag jullie ervaring terug onder aan deze pagina. Een korte review of zelfs een leuk reisverslag is van harte welkom. Vermeld ook welke van de wandelvakanties in Ierland je had geboekt.

Alternatieve Reisorganisaties

Er zijn natuurlijk nog veel meer reisorganisaties die een wandelvakantie in Ierland aanbieden. Mocht je bijv bovenstaande reisorganisatie niet hebben gevonden wat je zocht zou je eens kunnen kijken bij het aanbod van SNP Natuurreizen, Echt Ierland en BBI Travel. Of lees eerst meer over BBI Travel of Echt Ierland. Goede hike geweest!


Bekijk de wandelvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB logo
SNP logo
Djoser logo
sawadee logo

Plaats een reactie