Wandelvakantie Slovenië

Wandelvakantie Slovenië

slovenie
bestemmingen icoon o.a. de Meren van Bled & Bohinj, Triglav NP & Julische Alpen
aanbieders Individuele wandelvakanties & groepswandelreizen
prijs Verschillende wandelniveaus en type accommodaties
Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Slovenië, land van de Julische Alpen, Triglav National Park en prachtige meren

Als je aan Slovenië denkt is het Meer van Bled waarschijnlijk het eerste en mogelijk enige dat in je opkomt. En toegegeven, het is een schitterend meer in een geweldige wandelomgeving. Maar Slovenië heeft zoveel meer te bieden voor wandelaars.

De meest reizen worden aangeboden in het noorden, waar je de Julische Alpen en Nationaal Park Triglav vindt. In dit gebied zijn zowel makkelijke als zeer pittige wandelroutes uitgezet. Denk aan eenvoudige huttentochten voor gezinnen tot de zeer intense Slovenian Mountain Trail die slechts voor weinig hikers is weggelegd. Sommige reisorganisaties bieden wandelvakanties aan waarbij je met een huurauto ook andere Sloveense regio’s bezoekt zoals het Karstgebied in het zuid-westen.

Er zijn vooral individuele wandelvakanties naar Slovenië te boeken, maar ook een enkele groepsreis. De reizen zijn vaak inclusief bagagevervoer.


Voorbeelden van wandelreizen in Slovenië

Hoogtepunten

  • Triglav Nationaal Park: Verken het grootste en enige nationale park van Slovenië, de thuisbasis van de majestueuze Mount Triglav en een overvloed aan wandelroutes voor elk niveau.
  • Soca Vallei: Ontdek de prachtige turquoise wateren van de Soca-rivier, omringd door de dramatische Julische Alpen, en maak wandelingen langs de oevers of volg een van de vele wandelpaden die door de vallei lopen.
  • Julische Alpen: Geniet van spectaculaire berglandschappen, met steile kliffen, kristalheldere meren en weelderige alpenweiden. Populaire wandelbestemmingen zijn onder andere het Vršič-pasgebied en de Triglav-meren.
  • Škocjan Grotten: Verken een van de grootste grottenstelsels van Europa, met indrukwekkende ondergrondse kamers en een ondergrondse rivier die door de kloof stroomt.
  • Lake Bohinj: Maak een ontspannende wandeling langs de oevers van dit schilderachtige meer, omringd door weelderige bossen en met een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.
  • Logar Vallei: Ontdek de rustige schoonheid van deze vallei, omringd door steile bergtoppen, met schilderachtige wandelpaden die langs kabbelende beekjes en door dichte bossen lopen.
  • Kamnik-Savinja Alpen: Verken dit minder bezochte gebied met een scala aan wandelmogelijkheden, van ontspannen paden tot uitdagende bergtoppen, met een prachtig uitzicht op de omringende bergen.
  • Kranjska Gora: Ga wandelen in dit populaire bergdorp, gelegen aan de voet van de Julische Alpen, en ontdek de nabijgelegen Vrata-vallei met zijn adembenemende uitzichten en wandelmogelijkheden.
  • Velika Planina: Maak een wandeling naar deze betoverende hoogvlakte, bekend om zijn traditionele herdershutten en weidse uitzichten over de omliggende bergen.
  • Postojna Grotten en Predjama Kasteel: Combineer een bezoek aan de indrukwekkende Postojna-grotten met een rondleiding door het nabijgelegen Predjama-kasteel, gelegen in een spectaculaire klif.

Reisinspiratie & Tips

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...

De Camino Ingles: van Ferrol naar Santiago de Compostela

De kortste volwaardige Camino naar Santiago! Ik liep de Camino Ingles vanaf Ferrol in 4 dagen; als je via een reisorganisatie boekt maak je minder lange dagafs...