Aarts Wandelreizen

Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Individuele wandelreizen naar bekende en minder bekende streken in Portugal en Spanje

Aarts Wandelreizen is een kleinschalige en gespecialiseerde reisorganisatie voor wandelvakanties. Guus Aarts is inmiddels goed bekend onder de fervente wandelaars, waarbij er al vele klanten een 2e of zelfs 3e wandelvakantie hebben geboekt bij deze kleine gespecialiseerde reisorganisatie met oog voor detail.

Aarts Wandelreizen biedt mooie wandelbestemmingen in Portugal, Spanje, Turkije en Griekenland. Dit gaat veelal om pelgrimstochten. ‘Wandelen is stilstaan bij de dingen, die anders aan je voorbij gaan’.

Populair zijn de wandelroutes over de Via Algarviana en Rota Vicentina in Portugal, maar ook de pelgrimstochten naar Santiago de Compostela over de Camino Portugues worden goed gewaardeerd. Lees ook mijn eigen impressie van de Camino Portugues vanaf Porto.

Authentieke wandelreizen

Aarts Wandelreizen is een kleinschalige organisatie waarmee u al wandelend naar niet alledaagse en authentieke bestemmingen gaat, in vaak onbekende en vaak nog ongerepte gebieden.  U komt op bijzondere plaatsen waar u heerlijk kunt genieten van de schoonheid van de natuur en de rijkdom van de cultuur. 

Het reisaanbod bestaat uit individuele reizen door Zuid Europese landen zoals Portugal, Spanje, Turkije en een Grieks eiland. 

Trektochten en pelgrimstochten

Aarts Wandelreizen organiseert voornamelijk trektochten, waarin u loopt van plaats tot plaats en daardoor elke keer in een andere omgeving terecht komt. 

De trektochten zijn onder meer:  de pelgrimstocht over de Camino Portugues waarin u loopt vanuit Porto naar Santiago de Compostela, de Via Algarviana, een route dwars door de Algarve en de Rota Vicentina waarbij u langs de Atlantische kust loopt. 

De wandelingen zijn over het algemeen niet te zwaar en goed te doen voor de gemiddelde wandelaar. Dankzij de persoonlijke service en aandacht zijn er inmiddels vele wandelaars die een vervolg hebben gegeven aan hun eerste ervaring en een vervolg wandelreis hebben geboekt en daarover ook een bericht geplaatst op een van de reiservaringen pagina’s. 

Tijdens de wandelingen komt u langs uitzonderlijke en verrassende locaties. Dit alles georganiseerd met het oog voor onontdekte plaatsen en een hart voor wandelaars. – Aarts Wandelreizen

Tijdens deze wandelvakanties leert de reiziger op een andere manier de bestemming kennen. Guus Aarts werkt daarvoor in Portugal samen met lokale Portugese ‘groene’ reisorganisaties en een enkele keer met een lokale Nederlandse accommodatie-houder. Dit geldt ook voor Spanje en Griekenland, van wie de laatste bewoner onlangs een prachtig wandelboek heeft geschreven over het kleine eiland Kythira. 

Samenwerking Aarts Wandelreizen

Sinds kort wil de eigenaar het wat rustiger aan doen en daaromis deze reisorganisatie een samenwerking aangegaan met Luz Verde Wandelreizen. Ook zij zijn specialist in wandelvakanties in Spanje en Portugal.

Waarom boeken bij deze reisorganisatie

 • Authentieke wandelreizen
 • Specialist in Spanje & Portugal
 • Originele bestemmingen
 • Aangesloten bij VvKR & STO Garant

Contactgegevens

 • Aarts Wandelreizen
 • Website: https://www.aartswandelreizen.nl/
 • E-mailadres: richina@aartswandelreizen.nl
 • Telefoonnummer: 06-2907 3701 & 06-2052 2102
 • Adresgegevens:
  Zilvergeldstraat 18
  3513 VR Utrecht
  (geen bezoekadres)

Aarts Wandelreizen is specialist in:

 • Individuele wandelreizen
 • Trektochten
 • Pelgrimstochten:
 • Santiago de Compostela
 • Camino Primitivo
 • Camino Portugués
 • Rota Vicentina

Reisinspiratie & Tips

Wandel van Valkenburg naar Sibbe via wandelroute Va9

Valkenburg is een uitstekende uitvalsbasis voor mooie dagwandelingen in de omgeving, en dus ook een prima optie voor een korte wandelvakantie in eigen land. Ee...

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...