Pharos Wandelvakanties

De mooiste wandelvakanties vind je op de website van Pharos Reizen

pharos reizen logo

Update: Pharos is inmiddels opgegaan in het moederbedrijf ANWB Reizen. Bekijk de wandelvakanties van de ANWB.

Een overzicht van alle Pharos Wandelreizen staat op hun website: PharosReizen.nl

Een mooie wandelreis is bijvoorbeeld die over de historische Koningsweg en door twee Nationaal Parken: bekijk deze wandelreis in Noorwegen

Een ander voorbeeld van een wandelreis voor echte natuurliefhebbers is de Ware Jakobsweg in Oostenrijk. Je loopt hierin over een deel van een pelgrimspad naar Santiago de Compostela.

Een wandelvakantie is een unieke ervaring. Je maakt de natuur van dichtbij mee en bent bovendien gezond bezig. In Europa zijn er ontzettend veel prachtige gebieden om te wandelen. Bij Pharos Reizen kun je een vakantie boeken waarbij je met de benenwagen langs de mooiste plekken van dit continent wordt geleid. Inmiddels is het merk Pharos Reizen opgeheven en vallen ze onder ANWB Wandelvakanties.

Iedereen kan een wandelvakantie maken

Wandelen is lang niet alleen voor fanatieke sporters. Iedereen kan een wandelvakantie maken. Je hoeft geen uitgebreide ervaring te hebben. Bij Pharos reizen wordt voor elk type wandelaar reizen samengesteld.

Je kunt dus op de website terecht als je wilt wandelen met kids, of een wat hogere leeftijd hebt bereikt. Bij de beschrijving bij Pharos Wandelvakanties vind je veel informatie over het type landschap en de moeilijkheidsgraad. 

pharos wandelvakanties website

Adres- & Contactgegevens Pharos Wandelvakanties

Pharos Reizen van ANWB
Taurusavenue 18
2132 LS Hoofddorp
openingstijden: maandag t/m zaterdag 09:00 – 17:00
website: www.pharosreizen.nl
e-mail adres: klantenservice@pharosreizen.nl
telefoonnummer: 023 – 5542 870

Goede wandelschoenen zijn cruciaal

Je hoeft geen geoefende hiker te zijn, maar het is wel belangrijk dat je goede schoenen hebt. Deze moeten zorgen voor voldoende grip zodat je zomaar uit kunt glijden. Daarbovenop moeten ze natuurlijk goed passen en comfortabel zitten. Een goede wandelschoen heeft een dikke zool. Daardoor voel je niet elk klein steentje waar je op stapt.

Bovendien zorgt dit voor voldoende vering en daardoor worden blessures aan je voeten voorkomen. Een hoge schoen die je enkel beschermd is lang niet altijd nodig. Als je de bergen in gaat of een erg rotsachtig gebied doorkruist dan is een hoge schoen wel aangeraden. 

Leer elkaar beter kennen

Een mooi wandelvakantie brengt je nader tot de natuur. Maar het is ook een uitgelezen mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen. In de eerste plaats komt dat natuurlijk omdat je de hele dag samen doorbrengt. Voor veel mensen is het daarbij een verademing om eens niet de hele tijd achter een scherm te zitten. Steeds meer wandelaars kiezen ervoor om tijdens een tocht hun telefoon uit te schakelen. Dan kun je pas echt ongestoord genieten van de natuur en heb je alle aandacht voor je reisgenoten.

Je leert elkaar ook beter kennen omdat je in een ongebruikelijke situatie zit. Helemaal als je nog niet vaker een wandelvakantie hebt gemaakt leer je ook beter wie je zelf bent. Een wandelvakantie is daarom niet alleen een paar leuke dagen of een enerverende week. Het is een ervaring die je voor de rest van je leven iets op kan leveren. 

Ontdek de wereld op je eigen tempo

Terwijl je aan het lopen bent heb je veel meer tijd om de omgeving te bewonderen. Met een auto rij je overal voorbij zonder er echt van te kunnen genieten. En zelfs op de fiets mis je veel details die de natuur zo bijzonder en uniek maken. Met wandelen is dat niet het geval. Je hebt alle tijd om de kleinste details te ontdekken.

Voor veel mensen is dat een van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een wandelvakantie. Je leert de wereld om je heen op een geheel nieuwe manier kennen. 

Ervaringen met Pharos Wandelreizen

Als u al eens een mooie wandelreis geboekt heeft bij Pharos ANWB Reizen dan lezen we uw ervaringen natuurlijk graag terug. Dus laat een comment achter als dit het geval is, liefst in de vorm van een korte review (vergeet de bestemming en verzorging ook niet).

Alternatieven voor Pharos

Andere interessante reisorganisaties die een alternatief kunnen vormen voor Pharos wandelvakanties zijn SNP Natuurreizen, TUI Wandelvakanties en Djoser.