BBI Travel

BBI-Travel logo

Reisorganisatie BBI Travel is reisspecialist voor de Noordelijke niet-zonbestemmingen. Denk hierbij aan Ierland, IJsland, Zweden, Noorwegen, Finland en Canada. Ze bieden tal van verschillende soorten reizen aan, waaronder een aantal bijzondere wandelvakanties.

Bijzonder, omdat je deze wandelreizen niet bij de meeste andere reisorganisaties aantreft. Ben je fan van avontuur en Scandinavië? Dan is dit een reisorganisatie voor jou.

Verderop op deze pagina heb ik een aantal concrete wandelvakanties uitgelicht. Bekijk het aanbod op BBI Travel.

BBI Travel

Waar veel reisbureaus kiezen voor Mediterrane bestemmingen, is BBI Travel bij uitstek een organisatie die de Noorderlicht-landen opzoekt. Daarnaast kun je met hen naar Ierland en Canada. Ze bieden onder meer Fly-Drives en Autorondreizen aan, maar ook een mooi aantal vakanties waar wandelen centraal staat.

Het is een van de oudere reisorganisaties van ons land; ze bestaan al sinds 1963! Ooit begonnen ze met reizen nar Ierland, waarna het reisaanbod langzaamaan is uitgebreid. BBI Travel is gevestigd in Eelde, bij het vliegveld.

BBI Travel website
de website van BBI-Travel

Wandelvakanties van BBI Travel

Uit het ruime reisaanbod heb ik enkele wandelreizen kunnen filteren. Je vindt een korte beschrijving hier onder. Op de website kun je van elke reis het exacte dagprogramma, vertrekdata en kosten bekijken.

 • Wandelvakanties in Ierland. Op dit moment zijn er 5 wandelreizen in Ierland te boeken. Dit kan gaan om zowel trektochten als om een wandelvakantie vanuit 1 hotel, zoals het Kylemore Pass Hotel. Mij lijkt de 15-daagse trektocht waarbij de je door schitterende wandelgebieden als de Wicklow Mountains, Connemara, The Burren maar ook de stadjes Cork en Kerry loopt. Bekijk de wandelvakanties in Ierland
 • Wandelvakanties in IJsland. Voor veel wandelaars is IJsland een land dat op het wensenlijstje staat. Het ongerepte IJslandse landschap spreekt veel natuurliefhebbers tot de verbeelding. BBI Travel biedt een 5-daagse individuele wandeltrektocht over de bekende Laugavegur hiking-route aan. Je overnacht heel eenvoudig, maar dat heeft ook zo zijn charme. Bekijk deze en andere wandelvakanties in IJsland
banner
 • Wandelvakanties in Noorwegen. Momenteel zie ik 1 wandelreis in Noorwegen staan: een 14-Daagse Wandelrondreis met onder andere Telemark, Sognefjord, Nordfjord en bezoek aan Oslo. Verblijf in hotel of pension. Bekijk het actieve reizen-aanbod in Noorwegen
 • Wandelvakanties in Zweden. Voor dit jaar staat een een 8-daagse Wandelreis Langs de kust van Bohuslan gepland. Dit is de westkust van Zweden. Geschikt voor elke wandelaar; geen zware etappes. Bekijk de actieve reizen in Zweden

Ons familiebedrijf is één van Nederlands oudste reisorganisaties en geldt als een échte specialist voor Ierland, IJsland, de Scandinavische landen & Canada. Tevens vertegenwoordigen wij Hurtigruten, de gerenommeerde Noorse rederij.

Overige vakanties van BBI Travel

Naast wandelen kan deze organisatie je ook van dienst zijn bij tal van andere soorten reizen. Ook voor het huren van een chalet, auto of camper in de genoemde landen kunnen ze je van dienst zijn. Op de website kun je per land alle services bekijken.

Heb je aardig wat te besteden, dan zijn de rondreizen in Scandinavië een aanrader.

BBI travel Noorderlicht banner

Zee-reizen van Hurtigruten

Hurtigruten is een bekende Noorse rederij, waar BBI Travel de Nederlandse vertegenwoordiger van is. Via hen kun je dus cruises bij Hurtigruten boeken. De Hurtigruten cruises zijn er in verschillende tijdsduren, bestemmingen et cetera. Zo kun je met Hurtigruten naar het Noorderlicht, zijn er expedities naar Spitsbergen, Groenland en Antarctica.

De bekendste en door velen als mooiste beschouwde zeetocht langs de Noorse kust is de Postschip-route. Heb je interesse in een Hurtigruten cruise? Bekijk het overzicht aan mogelijkheden.

Goed om te weten:

 • BBI-Travel is specialist in reizen naar Ierland, IJsland, Zweden, Noorwegen, Finland en Canada
 • Goede (reis)documentatie en prijs/kwaliteit-verhouding
 • Ook zijn ze travel partner van Hurtigruten, een gerenommeerde Noorse rederij met fantastische bestemmingen
 • Ben je alleenreizend? Er zijn ook avontuurlijke Hurtigruten single reizen
 • Wil je op wintersport? Ook dat kan. Daarnaast zijn er reizen naar het Noorderlicht
 • Aantal stedentrips naar Scandinavische steden
 • Alleen een auto huren, chalet regelen of camper zoeken? Voor vrijwel alle reis-services kun je er terecht
 • Aangesloten bij ANVR, SGR en Calamiteitenfonds

Bedrijfsinformatie BBI Travel

BBI Travel Eelde
Groningen Airport
Machlaan 8b 9761 TK Eelde
openingstijden: (alleen op afspraak) maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00
website: www.bbi-travel.nl
e-mail adres: info@bbi-travel.nl
telefoonnummer: 050 – 3136 000

eigenwijze reizen banner

Alternatieve Reisorganisaties

Had BBI Travel nou net niet precies wat je zocht? Scandinavië is een populaire wandelbestemming dus er zijn gelukkig alternatieven. Kijk voor wandelvakanties in Zweden, Noorwegen en Denemarken eens bij SNP Natuurreizen, Sawadee Reizen of AWNB Vakanties. Voor wandelvakanties in Ierland kun je ook eens kijken bij Echt Ierland.

Ervaringen met BBI Travel

Heb je al eens een reis geboekt bij deze reisorganisatie? Dan lees ik je ervaring graag terug. Giet het in de vorm van een korte review en vergeet vooral ook niet je bestemming te vermelden.

Ben jij fan van Scandinavië en wandel je daar veel liever dan in Italie of Spanje? Dan ben ik benieuwd waarom dat zo is 🙂 Zelf ben ik groot fan van Mediterrande wandel-bestemmigen, en dan met name Corsica. Maar wellicht weet je me te overtuigen eens voor een Noord-Europesss land te kiezen voor een hike 😉


Bekijk de wandelvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB logo
SNP logo
Djoser logo
sawadee logo

Plaats een reactie