Wandelvakantie Griekenland

Wandelvakantie Griekenland

griekenland
bestemmingen icoon o.a. Zakynthos, Samaria-Kloof, de Corfu Trail & Santorini
aanbieders Individuele wandelvakanties & groepswandelreizen
prijs Verschillende wandelniveaus en type accommodaties
Wij vergelijken o.a.
eigenwijze reizen ANWB Reizen SNP Natuurreizen Fital reizen sawadee djoser

Gevarieerde wandelroutes, Griekse Oudheid, zonnige eilanden en uitstekend mediterraan eten

Griekenland, met zijn diverse landschappen en rijke historie, is een uitstekende bestemming voor wandelvakanties. Of je nu de voorkeur geeft aan kustwandelingen, bergtochten of culturele routes door antieke ruïnes, Griekenland biedt het allemaal. Kies voor wandelreis op het vasteland, of een van de vele mooie eilanden. Of ga eilandhoppen tijdens je wandelvakantie in Griekenland!

Een van de hoogtepunten voor wandelaars is de beroemde Samariakloof op Kreta, een must voor natuur- en avontuurliefhebbers. De kloof trekt wandelaars aan die genieten van de ruige schoonheid en de biodiversiteit van het gebied. Voor wie een langere route prefereert, biedt de Corfu Trail een prachtige kans om het gevarieerde landschap van het eiland Corfu te verkennen, van idyllische kustlijnen tot traditionele dorpjes en olijfgaarden.

Verder kunnen wandelaars in het noorden van Griekenland de routes van de berg Olympus verkennen, de thuisbasis van de oude Griekse goden, waar men kan genieten van panoramische uitzichten over Griekenland. Ook de Peloponnesos biedt spectaculaire wandelroutes, zoals het pad dat leidt naar de oude stad Mystras, een verbluffende Byzantijnse ruïnestad. Tijdens je wandelvakantie in Griekenland geniet je natuurlijk ook van de uitgebreide Griekse keuken en maak je af en toe een plons in het water. Het is een uitstekend land om een wandel- en zonvakantie te combineren.

Er zijn individuele wandelvakanties en groepswandelreizen naar Griekenland te boeken. Trektochten zijn vaak inclusief bagagevervoer.


Voorbeelden van wandelreizen in Griekenland

Hoogtepunten

  • Samaria-kloof op Kreta – Deze spectaculaire kloof is een van de langste in Europa en biedt een indrukwekkende wandelroute door ruige natuur en langs steile rotswanden.
  • Santorini’s Caldera-pad – Dit pad loopt langs de rand van de beroemde caldera van Santorini, waarbij wandelaars kunnen genieten van panoramische uitzichten over de azuurblauwe zee en de witgekalkte dorpjes.
  • Zakynthos en de Navagio baai – Hoewel bekend om zijn scheepswrak en prachtige strand, biedt Zakynthos ook prachtige wandelpaden door olijfgaarden en langs kliffen met uitzicht op de Ionische Zee.
  • Corfu Trail – Deze lange afstandswandelroute strekt zich uit over het hele eiland Corfu en biedt een variatie aan landschappen, van zandstranden tot ruige bergen en stille dorpjes.
  • Naxos en de berg Zas – Op Naxos, het grootste eiland van de Cycladen, biedt de berg Zas (ook bekend als Zeus) een uitdagende wandeling naar de hoogste top, met belonende uitzichten over de Egeïsche Zee.
  • De vulkanische eilanden Milos en Santorini – Wandelingen over deze eilanden onthullen hun vulkanische oorsprong met dramatische rotsformaties en rijke minerale kleuren.
  • Karpathos en de ruige bergen – Het eiland Karpathos staat bekend om zijn rijke tradities en afgelegen dorpjes, en biedt stevige wandelroutes die door bergachtige terreinen en langs oude pelgrimspaden lopen.
  • Het eiland Patmos en de Chora – Patmos, ook bekend als het eiland van de Apocalyps, biedt serene wandelroutes die leiden naar het historische klooster van Sint-Johannes en biedt uitzichten over de Dodekanesos.
  • Lesbos en de versteende wouden – Dit unieke geologische fenomeen biedt een bijzonder landschap voor wandelaars die geïnteresseerd zijn in natuurlijke geschiedenis en rustige boswandelingen.
  • Kea en de oude paden – Dichtbij Athene biedt het eiland Kea wandelaars de kans om oude, geplaveide paden te volgen die langs watermolens, oude ruïnes en afgelegen stranden lopen.

Samariakloof

De Samariakloof, gelegen in het nationale park van de Witte Bergen op Kreta, Griekenland, biedt een van de meest adembenemende wandelroutes van Europa. Deze kloof, die zich uitstrekt over een lengte van ongeveer 16 kilometer, is de langste van Europa en trekt jaarlijks duizenden wandelaars aan die de uitdaging willen aangaan. Je doet er 6 a 7 uur over om door de kloof te wandelen. Hoe zwaar is de Samariakloof? Iedereen die 7 uur kan wandelen en een redelijke conditie heeft kan deze hike aan. Als je gaat wandelen in Griekenland en specifiek op Kreta mag je deze kloof eigenlijk niet overslaan.

De wandeltocht begint bij het plateau van Omalos, op 1.250 meter hoogte, en leidt door ruige landschappen met steile rotswanden en rijke flora. Terwijl je door dit beschermde natuurgebied loopt, kun je zeldzame kri-kri geiten en diverse vogelsoorten spotten. Het pad voert je langs de beroemde ‘IJzeren Poort’, het smalste punt van de kloof, waar de rotswanden slechts enkele meters uit elkaar staan.

De tocht eindigt in het kustdorpje Agia Roumeli aan de Libische Zee, waar wandelaars kunnen ontspannen op het strand of een verfrissende duik kunnen nemen na de inspannende tocht. Het is essentieel om goede wandelschoenen en voldoende water mee te nemen. De route is overwegend afdalend, wat het een uitdagende maar onvergetelijke ervaring maakt voor elke wandelliefhebber.

Corfu Trail

De Corfu Trail is een uitnodigende wandelroute van ruim 190 a 220 kilometer (de metingen verschillen) die het Griekse eiland Corfu van noord naar zuid doorkruist. Deze langeafstandswandeling leidt avonturiers door gevarieerde landschappen, waaronder weelderige olijfgaarden, schilderachtige dorpjes, afgelegen stranden en ruige bergen. De route biedt een unieke kans om de rijke flora en fauna van het eiland te ontdekken, evenals zijn culturele erfgoed. Wandelaars kunnen genieten van adembenemende uitzichten en authentieke Griekse gastvrijheid. Het pad is goed gemarkeerd en geschikt voor zowel beginnende als ervaren wandelaars. De beste tijd voor deze tocht is tijdens de lente of herfst, wanneer het klimaat mild is. Als je een uitdagende wandelvakantie in Griekenland zoekt is de Corfu Trail een leuke optie.

Reisinspiratie & Tips

Wales Offas Dyke

Wat is het verschil tussen wandelen, hiken, trekking en expedities?

xxxx Hiken x Trekking x Expedities x Wandelen x Onze Zuiderburen noemen wandelen trouwens 'stappen' en hardlopen noemen zij voor het...

De Camino Ingles: van Ferrol naar Santiago de Compostela

De kortste volwaardige Camino naar Santiago! Ik liep de Camino Ingles vanaf Ferrol in 4 dagen; als je via een reisorganisatie boekt maak je minder lange dagafs...