Fietsvakantiewinkel.nl

Fietsvakantiewinkel logo

Hoewel de Fietsvakantiewinkel zich natuurlijk op fietsers en dan met name fietskampeerders richt, is er best een overlap qua assortiment met wandelaars.

‘Lichtgewicht’ is hier het kernwoord. Deze winkel is dus met name interessant voor rugzak-kampeerders. Bezoek Fietsvakantiewinkel.nl

Als je een rugzakwandelaar bent en je slaapsysteem en kookspullen op je rug moet meedragen wil je zoveel mogelijk gewicht besparen. Dit geldt in iets mindere mate ook voor fietsers. Bij de Fietsvakantiewinkel.nl vind je een groot assortiment aan lichtgewicht kampeerspullen.

Lichtgewicht kampeerspullen bij Fietsvakantiewinkel.nl

Als je gaat kamperen en graag zelf kookt, is het prettig om spullen te hebben die niet al te zwaar zijn. Als je een beetje oplet kun je zo een paar kilo besparen.

Fietsvakantiewinkel.nl website

Vaak zijn lichtgewicht kampeerspullen wel wat duurder, en als je echt ultralicht gaat schiet de prijs al helemaal omhoog. Dit laatste moet je dus allen doen als je het geld er voor over hebt.

Met wat minder budget kun je echter ook al snel op gewicht besparen. Lichtgewicht pannetjes zijn bijvoorbeeld helemaal niet zo duur. Het Zweedse Trangia heeft bijvoorbeeld fijne lichtgewicht pannensets.

Ook op gasbranders, bestek en bord kan snel en relatief goedkoop bespaard worden qua gewicht. Je kookset kan als snel een halve tot hele kilo lichter! Bekijk de lichtgewicht kookspullen.

fietsvakantiewinkel.nl banner

Ultralight tentjes voor wandelvakanties

Fietsvakantewinkel.nl verkoopt een aantal hele lichte eenpersoons-tentjes van bekende merken als MSR, Nordisk en Vango. Denk aan de Nordisk Telemark en de superlichte Lofoten, de MSR Elixer 1 en Hubba NX. Je vindt alle lichtgewicht tentjes op fietsvakantiewinkel.nl/lichtgewicht-tenten.

Zelf hike ik met de Terra Nova Laser Photon achterin mijn backpack, maar die verkopen ze helaas niet.

Lichtgewicht Slaapsysteem

Ook op je slaapmatje, slaapzak en eventueel kussentje kun je een hoop besparen. Dons-slaapzakken (denk aan Cumulus bijvoorbeeld) zijn een stuk lichter dan synthetische slaapzakken. Opblaasbare slaapmatjes schelen ook enorm in gewicht en comfort. Therm-a-Rest heef uitstekende lichtgewicht slaapmatten. Fietsvakantiewinkel heeft een ruim assortiment aan slaapmatjes en lakenzakken van Therm-a-Rest en Exped, maar ook een aantal andere merken.

Slaapzakken zijn er van Exped, Nomad, Yeti en Vango. Bekijk alles voor je ultralight slaapsysteem op de website.

Bedrijfsinformatie Fietsvakantiewinkel.nl

Fietsvakantiewinkel
adres: Celsiusweg 12, 6662 PX Elst (GLD)
openingstijden: in verband met enorme drukte is de showroom/winkel voorlopig helaas gesloten. Wel is het mogelijk om op afspraak op vrijdag de winkel te bezoeken
website: www.fietsvakantiewinkel.nl
e-mail adres: winkel@fietsvakantiewinkel.nl
telefoonnummer:  024 – 3249 588, ma t/m do 12.00 – 16.00

Om wat overzicht te krijgen, in het grote doolhof aan spullen, hebben wij een selectie gemaakt met spullen die passen bij een Fietsvakantie. Een zware tent zult u dus niet vinden in ons assortiment. Wel weer een lichtgewicht trekkersstoeltje bijvoorbeeld. – Fietsvakantiewinkel.nl

Fietsvakantiewinkel.nl Kortingscode

De Fietsvakantiewinkel werkt niet met kortingscodes. Wel krijgen donateurs van Europafietsers een percentage korting op hun aankopen. Daar heb je als wandelaar alleen weinig aan waarschijnlijk. Als je op de hoogte wilt blijven van kortingen en acties kun je je het beste inschrijven voor de nieuwsbrief.

Bergfreunde banner

Alternatieve Webwinkels voor Lichtgewicht Kampeerspullen

Er zijn meer webshops die zich richten op de grammenjagende kampeerder. Zwerfkei bijvoorbeeld heeft een prachtige website met zeer veel lichtgewicht spullen. Het fijne aan de Zwerfkei webshop is dat ze het gewicht duidelijk in de zoekresultaten hebben weergegeven. Zo vind je bijvoorbeeld eenvoudig het lichtste pannensetje.

Ook andere outdoor-winkelketen zoals Bever.nl, maar ook Kampeerwereld.nl en Vrijbuiter hebben een uitstekend assortiment aan lichtgewicht kampeergerei en wandelaccessoires. de ANWB winkel heeft ook veel outdoor-artikelen, met name kleding. Zij richten zich echter niet op de ultralicht wandelaar.


Bekijk de wandelvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB logo
SNP logo
Djoser logo
sawadee logo

Plaats een reactie