Actief in Tsjechië

Zoals de naam wellicht al doet vermoeden is Actief in Tsjechië gespecialiseerd in wandelvakanties in het veelzijdige Tsjechië.

Met ruim 40.000 kilometer aan diverse wandelpaden heb je de mogelijkheid om dit mooie land, gelegen in Centraal-Europa, en zijn diversiteit uitgebreid te voet te ontdekken. Bezoek hun website actief-in-tsjechie.nl.

Actief in Tsjechië heeft verschillende wandelvakanties uitgestippeld die uiteenlopen van driedaagse- tot achtdaagse routes. Het overgrote deel van het aanbod bestaat uit individuele, self-guided, wandelvakanties maar een vakantie onder begeleiding van een gids behoort ook tot de mogelijkheden.

Per reis wordt exact aangegeven wat het niveau is van het comfort en de wandelroute. Zo wordt het wandelniveau aangegeven aan de hand van vijf bolletjes waarbij één ingekleurd bolletje staat voor eenvoudige wandelingen over dikwijls goed begaanbare wandelpaden. Wandelvakanties met vijf ingekleurde bolletjes staan voor de zeer zware en extreme wandeltochten. Hierbij kun je tochten tussen de zes en tien uur verwachten met extreme hoogtes en uitdagende paden. 

website van actief in Tsjechië

Wat betreft het comfort zijn er ook een aantal verschillen. Zo staat één ingekleurd bolletje voor de toeristen klasse en een basic niveau. Je kunt hier gedeelde faciliteiten en weinig luxe verwachten. Vijf ingekleurde bolletjes staan daarentegen voor de luxe klasse waarbij je uitstekende accommodaties op toplocaties kunt verwachten met de daarbij horende privé faciliteiten. 

sawadee banner

Een wandelvakantie bij Actief in Tsjechië

Bij Actief in Tsjechië kun je dankzij het milde klimaat van het land, het gehele jaar door een wandelvakantie boeken. Tijdens sommige wandelvakanties zul je ook door kleine delen van Polen, Duitsland en Slowakije trekken. Tussen het aanbod vakanties van deze organisatie vind je wandelvakanties die geschikt zijn als individuele wandelaars, echtparen en gezinnen met kinderen. Ook kun je er voor kiezen om in groepsverband een wandelvakantie door te brengen. 

Bij alle trips zitten overnachtingen inbegrepen. Tijdens de boeking kun je jouw voorkeur wat betreft kamertype aangeven, hier wordt wel een meerprijs voor gerekend. Mocht je speciale wensen hebben wat betreft accommodaties, dan kan dit aan de organisatie doorgegeven worden en zal er gekeken worden naar opties voor maatwerk. Ook kan er tijdens de boeking aangegeven worden of je gebruik wilt maken van bagagevervoer, bij de meeste reizen is dit echter niet echt noodzakelijk. 

Tsjechië is een ideale omgeving om te wandelen. Het prachtige en veelzijdige landschap kent een buitengewoon dicht netwerk van goed gemarkeerde wandelpaden. Er zijn 40.157 km uitstekend gemarkeerde en gekarteerde wandelpaden

Een aantal populaire wandelvakanties van Actief in Tsjechië

 • Oversteek Reuzengebergte: Wandel door de toppen en dalen langs de meest adembenemende plekken van het Reuzengebergte. Bekijk hier.
 • Ga met heel de familie op pad en ontdek al het moois dat nationaal park Boheems-Saksisch Zwitserland te bieden heeft. Bekijk hier.
 • Sneeuwtrektocht Reuzengebergte: Trotseer de sneeuw tijdens een driedaagse wandeltocht door zowel het Poolse als Tsjechische gedeelte van het Reuzengebergte. Bekijk hier.
 • Berghuttentocht Hoge Tatra: Een afwisseling van hoge bergtoppen, magische gletsjermeren en rustgevende dalen door de mooiste bergketen van het land. Bekijk hier.
 • Malá Fatra Nationaal Park: Ontdek een stuk van Slowakije tijdens een avontuurlijke bergtrektocht door de meest westelijke bergen van Malá Fatra. Bekijk hier. 

Prettig om te weten 

 • Wandelvakanties beschikbaar in de mooiste gebieden van Tsjechië
 • Bij elke wandelvakantie ontvang je standaard een gedetailleerde topografische kaart
 • Houdt rekening met een bijdrage van €5 per persoon per boeking voor de SGR
 • Mogelijkheid tot het bijboeken van huisdier(en)
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor vervoer aan de start en het einde van de wandelvakantie
 • Maak de overnachtingen tijdens de vakantie zo luxe als je zelf wilt (tegen een meerprijs)
banner eigenwijze reizen

Adres- & Bedrijfsgegevens Actief-in-Tsjechië.nl

Team Actief in Tsjechië, onderdeel van Oostwaarts
Johan de Wittlaan 61
6828 XC Arnhem (bezoeken kan alleen op afspraak)
website: www.actief-in-tsjechie.nl
e-mail adres: info@actief-in-tsjechie.nl
telefoonnummer: 026 – 737 02 71 en +420 – 732 614 059 (men spreekt Tsjechisch, Engels, Duits)

Alternatieve Reisorganisaties

Heb je het reisaanbod doorgespit maar niet gevonden wat je zocht? Er zijn meer reisorganisaties die wandelvakanties naar Tsjechië aanbieden. Kijk eens bij SNP Natuurreizen, NatuurlijkReizen en OAD Reizen bijvoorbeeld. Ook Eigen-Wijze Reizen heeft een Tsjechische wandelreis. Bekijk deze reis in het Reuzengebergte.

Ervaringen met Actief in Tsjechië

Ben je al eens meegewerkt met deze reisorganisatie? Een review over je reis waarderen we zeer. Laat die hier onder achter als comment. Zo kunnen andere lezers jouw ervaringen gebruiken.


Bekijk de wandelvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB logo
SNP logo
Djoser logo
sawadee logo

Plaats een reactie