ANWB Wandelvakanties

ANWB logo

Niet iedereen weet dat de ANWB ook fantastische reizen aanbiedt, voor zowel ANWB-leden als niet-leden. Onder het reisaanbod ook een flink aantal wandelvakanties. De website is ANWB.nl/wandelvakanties.

Op deze pagina lees je meer over deze ANWB Wandelvakanties.
Reizen met ANWB betekent dat je vakantie van A tot Z geregeld is. Duidelijk, makkelijk en voordelig, zeker voor leden. Maar iedereen kan boeken.

ANWB Wandelvakanties: waar kan ik heen?

ANWB organiseert wandelvakanties in ons eigen land, maar ook naar bestemmingen als Schotland, Madeira, Tenerife, Bretagne, Andalusië en de Elzas. Buiten Europa hebben ze alsnog geen reisaanbod, tenminste wat wandelreizen betreft.

Het aanbod aan bestemmingen is te groot om hier volledig weer te geven, maar vind je, samen met een handige zoekfunctie op hun website ANWB.nl/wandelvakanties.

Bagagetransport is meestal geregeld (check dit voor de zekerheid bij de reis van je keuze) en je overnacht in goede hotels. Op moment van schrijven bieden ze 17 wandelvakanties aan. Dit zijn onder meer (individuele) autovakanties met dagwandelingen, maar ook groepswandelreizen.

ANWB Wandelvakantie website
De website van ANWB Wandelvakanties, met praktische zoekfunctie

De wandelbestemmingen

We sommen een aantal bekende wandelreizen van deze reisorganisatie op. Mocht er eentje zijn die je interessant lijkt, de reisdetails, kosten en dagprogramma vind je duidelijk op hun website.

 • 13-daagse wandelrondreis Noorwegen – Van wandelpad tot Koningsweg
 • 10-daagse wandelrondreis Elzas – door Wijngaarden en Pittoreske Dorpjes
 • 8-daagse groepswandelvakantie Cyprus
 • 11-daagse groepswandelrondreis Azoren
 • 8-daagse groepswandelvakantie Chalkidiki
 • 7-daagse wandelrondreis Bretagne – St. Malo & de Roze Granietkust
 • 3-daags wandelarrangement Noord Limburg – Bilderberg Hotel Château Holtmühle
 • 5-daags wandelarrangement Achterhoek – Hampshire hotels
 • …en nog diverse andere bestemmingen, te vinden op de website.

Mocht je interesse hebben in korte wandelvakanties in Nederland, check ook dan onze wandelarrangementen pagina.

Zoals je ziet bieden ze niet alleen zomervakanties, maar kan je ook heelrijk nazomeren en hiken. Ben je benieuwd wat je zoal mee moet nemen? Op hun website vind je een praktische paklijst voor je wandelvakantie.

Adres- & Contactgegevens ANWB Wandelvakanties

ANWB
adres: geen ANWB reiswinkels
website: www.anwb.nl/wandelvakantie
e-mail adres: via contactformulier op de website
telefoonnummer:  088 – 269 2222. Contact zoeken kan ook via Facebook

ANWB Wandelvakantie naar Schotland

Weleens gedacht aan wandelen in Schotland? Het is een schitterend land, met prachtige lange-afstandspaden als The West Highland Way en Great Glenn Way. Op dit moment bieden ze geen reis naar Schotland (meer) aan. Zodra dat verandert plaats ik hem hier.

ANWB Wandelvakanties naar Madeira

Een van de populairdere bestemmingen van ANWB is Madeira. Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan en ligt ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika en 850 kilometer ten zuidwesten van kust van Portugal. Het eiland is erg populair onder wandelaars. Madeira wordt ook wel het ‘Bloemeneiland’ genoemd.

ANWB heeft een mooie wandelvakantie naar Madeira, namelijk een groepsreis. Je verblijft tijdens deze wandelvakantie in 1 hotel, te weten het superior hotel Quinta Bela São Tiago. Van daaruit maak je als groep mooie dagwandelingen op Madeira. Bekijk deze wandelvakantie op Madeira en het programma van dag tot dag.

Madeira is hét eiland voor rustzoekers. Het milde klimaat in combinatie met de betoverende natuur zorgen voor een onvergetelijke vakantie.  – ANWB

Hoe zien deze wandelvakanties er uit?

Dat verschilt een beetje per reis. Zo zijn er wandelreizen waar je met een groep in 1 hotel verblijft. Met een touringcar wordt de groep dan dagelijks afgezet in een mooi wandelgebied.. Na afloop va de dagwandeling word je met diezelfde bus weer opgehaald.

Maar er zijn ook auto-wandelvakanties, die je dus niet als groep onderneemt. Denk aan de wandelrondreis door de Elzas, waar je zelf met de auto van hotel naar hotel rijdt en dagwandelingen maakt. Net wat je zelf wilt.

ANWB Wandelarrangementen

Zoals je wellicht al had gezien heeft ANWB ook enkele korte meerdaagse wandelvakanties in Nederland. Deze ANWB wandelarrangementen duren zo’n 3 dagen, met soms 4 en 5 dagen als alternatieve lengte. Met een blauwe lidmaatschapspas krijg je leuke extra’s. Een greep uit deze wandel-arrangementen:

 • 5-daags wandelarrangement Achterhoek met verblijf in Hampshire hotels
 • 3-daags arrangement Wadlopen
 • 3-daagse wandelarrangement Rockanje met verblijf in Badhotel Rockanje
 • Bekijk de ANWB Wandelarrangementen in Nederland

Alternatieve Reisorganisaties

Kon je bij de ANWB toch niet precies die wandelreis vinden die je zocht? Onze website staat vol met alternatieven. Kijk eens bij het uitgebreide wandelaanbod van Eigenwijze-Reizen Wandelvakanties of SNP Wandelreizen. Of neem een kijkje bij kleinere reisorganisaties als Pippin Hikes of Aarts Wandelreizen.

Ervaringen met de Wandelvakanties van ANWB

Heb je al eens een wandelreis geboekt bij deze organisatie? Dan is wandel-vakanties.nl erg benieuwd naar je ervaringen. We vinden het dan ook leuk als je een review of reisverslagje achterlaat. Dit kan onderaan deze pagina. Vergeet ook niet je bestemming te vermelden.


Bekijk de wandelvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB logo
SNP logo
Djoser logo
sawadee logo