Aktiva Tours Wandelreizen

Aktiva Tours heeft unieke wandelvakanties

aktiva-tours-logo

Wandelen is een populaire bezigheid. Mensen uit heel Nederland reizen graag af naar uitgestrekte natuurgebieden in het buitenland. Daarbij zijn Duitsland, Italië, Frankrijk en Spanje de meest populaire bestemmingen voor een wandelvakantie.

Een wandelvakantie naar een van deze bestemmingen boek je snel en eenvoudig via Aktiva Tours Wandelreizen. Daarbovenop is deze reisorganisatie gespecialiseerd in wandelvakanties in het oosten en zuidoosten van Europa. Niet veel mensen zullen aan de Balkan en Bulgarije denken wanneer je over wandelvakanties begint.

Toch zijn dit geweldige gebieden met schitterende natuur. Bovendien hebben de landen in deze gebieden hard gewerkt om de wandelpaden te verbeteren. Die liggen er tegenwoordig net zo goed bij als die in landen in het westen van Europa. 

Aktiva Tours Wandelreizen

Adres- & Contactgegevens Aktiva Tours

Aktiva Tours
Kerkhofstraat 21
5554 HG  Valkenswaard
openingstijden: geopend maandag t/m vrijdag 09.00 – 18.00. Zaterdag 10:00 – 14:00 uur.
website:www.aktivatours.nl
e-mail adres: info@aktivatours.nl
telefoonnummer:  040 – 2030 320 

Wandeltochten voor elk niveau

Aktiva Tours probeert een zo divers mogelijk aanbod te hebben. Dat doen ze onder andere door reizen naar speciale locaties aan te bieden. Daarbovenop houden ze rekening met elk type reiziger. Bij wandeltochten speelt de moeilijkheidsgraad een belangrijke rol.

Speciaal daarom is elke wandelvakantie op de website van Aktiva Tours voorzien van een cijfer dat het niveau weergeeft. Hierdoor kun je in een oogopslag zien of een vakantie geschikt is voor jou en je gezelschap. 

Kom in contact met de natuur

De natuur houdt veel schoonheid verborgen. Dat komt eigenlijk vooral omdat mensen er normaal gesproken langs heen rijden. In een auto en zelfs op de fiets heb je geen tijd om stil te staan bij de kleine details die de wereld zo mooi maken.

Wandelaars hebben dat probleem niet. Zij hebben alle tijd om de wereld om zich heen te bewonderen. Helemaal als je de prachtigste natuurgebieden van de wereld bezoekt. Bij Activa Tours is dat precies wat je gaat doen. Je maakt een enerverende wandelvakantie waarbij je kunt ontspannen en in alle rust de wereld om je heen verkent.

Mensen die vaker op een wandelvakantie zijn geweest willen dan ook niks anders meer. Zij zijn helemaal overtuigd van de unieke ervaring die een een tocht door de natuur oplevert. Lees ook eens dit verslag van een wandeling door de Vogezen.

Een goede uitrusting voor een geslaagde wandelvakantie

Wandelen is zeker geen dure hobby. Toch moet je er in ieder geval voor zorgen dat je goede schoenen hebt om op te lopen. Een wandelschoen dient uiteraard goed te passen. Ze zitten comfortabel en je schuift niet heen en weer door de schoen. Wanneer de schoenen te klein of te groot zijn dan leidt dat tot ongemak. Te kleine schoenen zorgen voor beklemde tenen en een slechte doorbloeding.

Wanneer je te grote schoenen draag dan komt dat al snel op blaren te staan. Dat komt omdat je voet door de schoen heen en weer gaat schuiven als er te veel ruimte is. Een dikke zool doet ook wonderen voor het wandelcomfort. Daardoor wordt niet elk klein steentje of takje in de onderkant van je voet gedrukt. Of je hoge schoenen nodig hebt is vooral afhankelijk van het type landschap waardoor je heen gaat lopen.

Een tocht met veel bergen en rotsen kan een risico zijn voor je enkels. Een verzwikking kan erg vervelend zijn en aanleiding geven om de vakantie vroegtijdig te beëindigen. Wanneer je goed voorbereid op pad gaat dan brengt een wandelvakantie gelukkig weinig risico’s met zich mee. 

Ervaringen met Aktiva Tours Wandelreizen

Heb je al eens een actieve vakantie geboekt bij deze reisorganisatie? We lezen je ervaringen natuurlijk graag terug op wandel-vakanties.nl. Welke reis had je geboekt?

Andere interessante reisorganisaties voor wandelvakanties zijn SNP Natuurreizen, ANWB Wandelvakanties en Sawadee.


Bekijk de wandelvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB logo
SNP logo
Djoser logo
sawadee logo