360° Explore

Reisorganisatie 360° Explore is specialist in avontuurlijke wandelreizen en expedities. Ze reizen in kleine groepen van 8 tot maximaal 12 deelnemers; kleine groep dus. De bestemmingen zijn wat avontuurlijker dan je van de andere reisaanbieders op deze website gewend bent, maar daarover later meer. Bezoek 360explore.com

360° Explore logo

Ze organiseren onder meer  unieke huttentochten, trektochten, trailrun-reizen & sneeuw-wandelreizen, en hebben duurzaamheid en gemeenschap hoog in het vaandel staan, en bieden je graag bijzondere bestemmingen aan, zoals de Faeröer Eilanden en Zweeds Lapland.

360° Explore Expedities en Huttentochten

Via de zoekfunctie op de website kun je op zoek naar een reis die jou aanspreekt. Het filter helpt je op weg. Zo kun je filteren op winterreizen, zomerreizen en Micro-Avonturen. Ook kun je zoeken op activiteit, dus bergwandelen, wadlopen, trailrunning, wildkamperen en backcountry skiing. Op dit moment staan er ruim 40 reizen op de site.

Per reis staat aan de hand van 1 tot 5 bolletjes aangegeven hoe inspannend en hoe comfortabel de reis is. Voor inspannende trekkings wordt wel een goede conditie verwacht.

Onze missie is mensen te inspireren in verbinding te zijn met wat er toe doet: het moment, de natuur, de wildernis & jezelf. – 360 Explore

360explore website

Een greep uit de wandelreizen en trekkings die mij persoonlijk zeer aanspraken, en zo krijg je ook een beeld van wat ze zoal aanbieden:

 • Sneeuwwandelen door de Griekse Pindos. 8-daagse hoteltrektocht.
 • Grande Traversée du Jura: trekking op sneeuwschoenen door de Franse Jura. 7-daagse Huttentrektocht.
 • Huttentrektocht Ahrtal. Wandleen in Duitsland, lLangs bizarre rotsformaties, oude ruïnes, vlakbij huis struinen en wijnproeven. 4-daagse Huttentrektocht.
 • Lake District in Engeland. Zelf liep ik er de Coast to Coast Walk; schitterend daar. 8-daagse kampeertrektocht want echte hikers kamperen natuurlijk, het moet niet te comfortabel worden 😛
 • Dichter bij huis wandelen? Ze hebben ook gewoon aanbod in eigen land. ‘Zwerven van Montferland naar de Gelderse Vallei’ is zo’n wandeling. 3-daagse kampeertrektocht, goed voor een lang weekend weg in Nederland.

Adres- & Contactgegevens 360explore.com

360° Explore Adventures & Expeditions
Beuningsestraat 4
6913 KH Aerdt
website: 360explore.com
e-mail adres: basecamp@360explore.com
telefoonnummer: 0172- 255360. Ze zijn ook bereikbaar via WhatsApp

Goed om te Weten:

 • Diverse avontuurlijke trekking en huttentochten en meer
 • Er wordt alleen gewandeld onder begeleiding van gediplomeerde gidsen
 • Reizen in kleine groepen: waar veel organisaties kiezen voor groepen van 12-18 personen reis je hier met maximaal 12 deelnemers
 • Per reis staat exact aangegeven wat het max aantal deelnemers voor die trekking is, en de hoogtepunten van die reis
 • Op de site vind je ook een 360° Explore Community waar je lid van kunt worden, en een blog met reisinspiratie
 • Je CO2 uitstoot wordt gecompenseerd, en ze proberen zelfs klimaat-positief te worden (nog meer compenseren dan je uitstoot met vlucht, transfer et cetera)
 • Duidelijk in kosten: het meeste is inbegrepen. Zoals een redelijke fooi, eventueel Visum, permits et cetera. Lijkt een trekking elders goedkoper, check dan goed of er niet nog veel van bovenstaande bij komt

Alternatieve Reisorganisaties voor Expedities & Trekkings

Had 360explore net niet die reis die je zocht? Er zijn meer ‘minder alledaagse’ reisorganisaties die wat meer uitdagende wandeltochten en expedities aanbieden. Kijk bijvoorbeeld eens bij Book a Trekking of Voettochten.nl.

Ervaringen met 360explore

Heb je al eens een huttentocht of expeditie bij 360° Explore geboekt? Dan ben ik erg benieuwd hoe je ervaring was. Als je het leuk vindt kun je een korte review of reisverslagje achterlaten. Vergeet ook niet te vermelden waar je je trekking hebt gedaan. Eventueel kun je daar de betreffende reis linken.


Bekijk de wandelvakanties van bekende reisorganisaties:
eigenwijze reizen logo
ANWB logo
SNP logo
Djoser logo
sawadee logo